woensdag 22 maart 2017

Lily Balou en copy-paste

Jurkjes zonder rits,  die ze zelf vlot kan aan-en uitdoen, dat is waar ik Eloise heel blij mee kan maken.

Ik deed het al eens hier, en die jurk komt vaak uit de kast. Daar kon nog eentje bij dacht ik zo. Toen ik een poosje geleden zag dat Mon Depot weer stoffen van Lily Balou zou binnenkrijgen zat ik letterlijk op het lanceringsuur klaar aan mijn laptop om als een bezetene de stoffen in mijn winkelmandje te klikken.Mijn missie slaagde en toen de stofjes hier thuis belandden werden ze veelvuldig geaaid. En bekeken. En weer geaaid. En toen nam ik het patroon van vorige keer er opnieuw bij; de basisjurk uit Stof voor durf-het-zelvers 2, met lange mouwen, en zette ik mijn schaar in die zalige lap jacquardtricot van Lily Balou.

Het merk zelf combineert deze stof met oranje accenten, en ik deed van copy-paste.
Fluo oranje paspel in de taille, een rokdeel met plooitjes en zakjes, en voila, klaar.Zo een jurkje dat altijd goed is, zo hebben we het graag.

En dat ze goed staat met blauw bedenk ik mij.


En nog een grappige anecdote.

Ik knipte en naaide deze jurk, naar mijn 'goede' gewoonte (ahum) na 22u 's avonds. Dat mijn hoofd dan niet zo helder meer is moet ik er niet bij vertellen.
Zeer last-minute bedacht ik mij dus dat zakjes in het rokdeel best wel een leuk idee zouden zijn. Ik improviseerde en tekende twee zakjes.
Ze passen -  die zakjes, naai-technisch gezien is er niks mis mee. Dat haar handjes er maar in geraken tot aan haar tweede vingerkootje hebben jullie dus bij deze ook niet gezien,

Afgesproken?
Stof: Lily Balou via Mon Depot
Patroon: Geïnspireerd op het basisjurkje uit Stof voor Durf-het-Zelvers 2
maandag 13 maart 2017

Let's go bananas

Mijn eerste Lena smaakte naar meer; het kriebelde om een tweede jurkje te knippen.
Ik dook in mijn voorraad en vond een lap zomersweat met bananenprint. Geïnspireerd op de beroemde banaan van Andy Warhol als u het mij vraagt :-)


Ongeveer drie jaar geleden kocht ik deze stof bij een overzeese webshop, en nu zette ik er mijn schaar in.

Over scharen gesproken, we gingen dit weekend naar de kapper en Eloise kreeg wat ze wou: een bijgeknipte frou-frou.


De lolly kreeg ze ook van de kapper. Omkopen voor foto's moet ik al een poosje niet meer doen :-)

Het zonnetje kwam dit weekend voor het eerst piepen, en deugd dat dat deed! Eindelijk konden we dus terug naar buiten om foto's te nemen. Halleluja!


Wat de Lena betreft; ik naaide deze keer de 4 jaar voor Eloise (104) maar verlengde tot 110.
Deze keer ging ik ook voor de korte mouwen. Die plooi op de rug blijft toch wel een leuk detail vind ik...

Voor wie er nog aan twijfelt om dit jurkje te naaien: het zit echt in een wip in elkaar!
Stof: lang geleden gekocht bij Land of Oh
... oh en let's go bananas?
Zo dus :-)donderdag 2 maart 2017

Oh Lena

Ik leerde Sofie van de blog WenSJe 'virtueel' kennen enkele maanden geleden. Ze maakte enkele prachtige Oliver-pants voor haar dochtertje en stuurde er mij een enthousiaste mail over. 

Een tijdje later stuurde ze mij opnieuw een mail: ze ging zelf ook een gratis patroon lanceren, en ze vroeg mij of ik wou testen.

Ja, graag dus.Deze week ging haar patroon live; de Lena jurk. Een oversized jurkje, met eenvoudige snit en leuk rugdetail. 


Ik gebruikte een lichte sweaterstof uit mijn voorraad. 
Meneer MinnieMie heeft een (gekochte) trui in exact dezelfde stof, hij is al helemaal enthousiast over twinnen met zijn dochter.


Het patroon kan je gratis downloaden op de blog van Sofie: WenSJe
Sofie tekende de maatjes uit tussen 80 en 116. Voor deze testversie naaide ik maat 110; ik gaf als feedback dat de jurk gerust enkele centimeters langer mocht (Eloise is 109cm groot, en de jurk komt pittig kort). Sofie paste dit aan; dus in het definitieve patroon valt de jurk langer. 

Ik naaide ondertussen nog een tweede versie, op basis van het definitieve patroon. Ik toon het jullie binnenkort! Dat ik fan ben dus is zeker, want deze streepjes-versie werd hier al vaak gedragen. 
Sporty chique alweer, ik vind dat Eloise er een beetje uitziet als een Parisienne :-)
En nu, hop naar de blog van Sofie om de Lena te downloaden :-)!
Dankjewel Sofie voor dit leuke patroon!