Pagina's

Pagina's

zondag 12 november 2017

Stories without Endings

Je hebt dromers, en je hebt er die het doen.
Lotte Martens is zo een doener. Haar naam klinkt jullie zeker al bekend in de oren; Lotte staat bekend om haar prachtige, handbedrukte stoffen. Ze is een ondernemer, een mama, een ontwerpster, een visionair... kortom; een vrouw met ballen waar ik eindeloos respect voor heb. 

Ik mocht het proces met mijn eigen ogen zien toen ik samen met enkele andere naaivriendinnen uitgenodigd werd in haar atelier. Lotte werkt dag én nacht, print haar collecties zelf, en dat gaat er allemaal zeer ambachtelijk aan toe. Enkele dagen per week vervoegt Eva haar team om het communicatie-stuk rond de collecties te verzorgen; twee toppers samen, dat geeft creatief vuurwerk.
Toen wij op bezoek waren in haar atelier werkten ze aan haar nieuwe collectie 'Stories without Endings'. Een collectie die nu in de winkels ligt en waar ik verliefd op ben. De collectie wil naaisters inspireren om hun eigen unieke verhaal te vertellen, om de creativiteit zijn loop te laten.

Ik mocht een paneel van de Dicentra 08 stof verwerken. Mijn originele plan was een jurkje voor Eloise, maar ik vreesde dat ik de stof dan geen eer zou aandoen. 

Het plan om een bomber jasje te maken speelde al snel in mijn hoofd. Ik kreeg fronsende blikken toegeworpen van Meneer MinnieMie, en mijn hand trilde letterlijk toen ik de schaar zette MIDDENIN de prachtige print. Maar kijk nu, ik ben zo blij dat ik het deed.Als ik mijn stijl mag omschrijven dan benoem ik het als casual chique.
Dit jasje is het schoolvoorbeeld hiervan; sportief en easy going gecombineerd met bling bling.
Eloise kan dit jasje dragen op een jeans, maar evengoed op een jurkje.


De rits en donkerblauwe glitterboordstof kocht ik bij De Gouden Flamingo in Bornem; de rits was echter te lang en ik reed in allerijl nog naar naar mijn vriendin Mieke van K-Bas. Zij toonde mij hoe ik een rits kan verkorten; een geweldige manier trouwens om eventuele stress te lijf te gaan want je kan lekker agressief te werk gaan.


Omdat ik de print doorknipte, komt deze terug op het voorpand en het achterpand.
Uit 1 paneel knipte ik beide voorpanden, het achterpand en 1 mouw. De tweede mouw knipte ik uit de bijhorende onbedrukte stof.


Ik gebruikte een patroon van Ikatee: de Jules bomber.
Een eenvoudige handleiding, een patroon dat snel in elkaar zit. 
Veel foto's, ik weet het, maar het vestje is ongelooflijk fotogeniek.
De camera kan dan onmogelijk stoppen met klikken :-)

Patroon bomber: Jules - Ikatee
Stof: Lotte Martens - Dicentra 08

Wil je zelf ook aan de slag met deze stoffen? 

Inspiratie kan je bovendien ook hier vinden:6 opmerkingen:

 1. Deze staat haar super!! En de foto's zijn erg mooi. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit meisje wordt het hipste meisje van de klas!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat dat kind nu stopt met groeien, want deze bomber is zo wauw dat jij er vast nog jaren naar wilt kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh wauw, is dit het bombertje waar je over vertelde? Echt een hele mooie, nu snel op de stop met groeien knop duwen want ze staat er super mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi inderdaad ��. Goed dat je je eigen gevoel trouw was��

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet alleen dat vestje is fotogeniek, ook die dochter van jou! Wat een prachtige bomber trouwens! Lara zou stikjaloers zijn als ze deze zag :D (En neen, ik zou de schaar er niet in durven zetten -proest!-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!