Pagina's

Pagina's

zondag 28 april 2019

The Suki Kimono & podcasts

Ik zit heel vaak in de wagen.
Dagelijks een ritje van Bornem naar Brussel en weer terug, klantenbezoeken over heel België en helaas ook veel files. Sinds een paar maanden heb ik een abonnement op Spotify en dat verzacht de vele auto-uren: muziek a volonté en bovendien ook podcasts à volonté. 



Vooral aan de podcasts ben ik ondertussen helemaal verslingerd.
Ik luister naar uiteenlopende onderwerpen: actua (Laura H, de podcast vond ik erg goed), technologie (zoals bvb Nerdland, de maandelijkse update van Lieven Scheire) maar ook vrouwenpraat (check 'Dertigerspraat' zeker eens, hi-la-risch!) en naai-podcasts. De podcast die ik het allerleukste vindt is 'Love to Sew' van Helen (Helen's Closet) en Caroline (Blackbird fabrics)

Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod: naaimachines, do's & don'ts, interviews met ontwerpers (zoals True Bias, Megan Nielsen en zo veel meer) en inspirerende mensen zoals recent nog het team achter Spoonflower. Ook naaipatronen worden besproken en zo kwam ik terecht bij de Suki Kimono van Helen's Closet zelf.

De Suki is een kamerjas-patroon.
Ik zag er onmiddellijk de perfecte 'cover-up' voor aan het zwembad of op het strand op vakantie.



De perfecte stof vond ik bij Pieke Wieke, de stof valt heel goed door, kreukt niet, is net zwaar genoeg en rekt een beetje.


Op basis van de matentabel koos ik voor maat S en dat is helemaal prima.
Ik deed geen enkele aanpassing voor deze versie.

In mijn hoofd plan ik al een tweede versie; korter en zonder de linten, om te dragen als vestje op een broek. Op de blog van Helen's Closet staat een tutorial hoe je dit makkelijk kan doen.


Vorige week was het prachtig weer en mijn Suki kon dus onmiddellijk mee naar buiten. 
Ik ging zo op familiebezoek; toegegeven - op kantoor zou ik zo niet verschijnen - maar om te chillen in de tuin was dit wel perfect.




Snappen jullie waarom ik zo fan ben? Ik zie mij al helemaal aan de rand van het zwembad zitten binnenkort, met een cocktail in mijn hand!

Oh, en als jullie nog Podcast tips voor mij hebben? Ik hoor ze graag!


Stof: PiekeWieke

4 opmerkingen:

  1. Je staat er prachtig mee. Zelf vind ik de podcast 'de tien meest gegooglede vragen' van q music wel tof. Originele interviews met bv's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan zo'n lange versie ook perfect dragen op een maxi jurk, ik maakte die combinatie voor mama en ben mega fan (binnenkort op de blog!)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!