vrijdag 30 november 2018

Winterproof Teddy


De prijs voor originaliteit zal ik met deze blogpost niet winnen...
Geen nieuwe patronen, geen nieuwe stoffen.

Maar wel toppers en die verdienen het om in 'the picture' te staan.


Ik naaide een Teddy Dress uit een gekoesterd lapje See You at Six van een vorige collectie. De 'Blurs' in zachtroze French Terry.

Geen regenboog-foliekes (zoals hier) deze keer. Gewoon het patroon, rechttoe, rechtaan.


Uit een restlapje knipte ik de winterhaarband van Smospotten & Snoesjes; een gratis patroontje dat ik ook al hier gebruikte. Aan de binnenkant zit witte fleece, voor extra warme oortjes!


Eloise haalde alweer haar beste dansmoves boven.
Moeder moest enkel klik klik doen.



Zalig toch!? En deze outfit was op een avondje klaar, tegenwoordig zwaar geapprecieerd want door de drukte momenteel op kantoor moet ik het hebben van enkele gestolen naai-uurtjes op weekavonden...

woensdag 28 november 2018

Jules Bomber & Leopards!

Dat ik een zwak heb voor "luipaard-en-andere-katachtigen"-prints is ondertussen geen geheim meer; zowel in Eloise als mijn eigen kast kom je het gevaarlijke doch zeer schone beest tegen.

Een all-over print voor Oliver vond ik net een brug te ver... maar aan de luipaarden van Elvelyckan kon ik niet weerstaan. 
Dit is absoluut het perfecte stofje voor zoonlief om toch tegemoet te komen aan mijn ontembare leopard-verslaving, ha!



Oliver kreeg een Jules Bomber, een patroontje van Ikatee.
Ik naaide voor hem de 4 jaar, zonder aanpassingen. 


Of toch, ik voerde de bomber met zachte french terry voor wat extra wamte in deze koudere periode.


Ik gebruikte voor de voering een lapje See You at Six in de kleur Chai Oker. Net te weinig om alles in 1 richting te knippen maar deze french terry rekt in beide richtingen even goed dus ik speelde wat met de lijnen...


Een contente zoon...

Die spontaan zijn beste tijgermoves bovenhaalde...



... om dan terug te veranderen in een engeltje...






maandag 19 november 2018

Oliver VIER!

Onze jongste was afgelopen weekend jarig.
De eerste verjaardag die hij echt 'beseft', of zo lijkt het toch. Hij keek er al weken naar uit en elke avond na zijn bedtijd-verhaaltje vroeg hij mij of hij dan morgen jarig zou zijn. 

Dit weekend was het dus zover, Oliver werd vier. 



Om kwart voor 6 's ochtends hoorden we getrippel op de overloop.
"Papa, ben jij nog jarig?" 
Want papa is de dag voor hem jarig en als papa's verjaardag voorbij is, dan is het eindelijk zijn beurt om jarig te zijn. 

Daar had hij al "zijn hele leven" op gewacht...
 Zijn woorden ;-)

Hier thuis houden we van thema feestjes (Meneer MinnieMie roloogt nu dus ik corrigeer: 'ik hou van thema feestjes') en dit jaar was de knoop snel doorgehakt; een mix van dino's en draken zou het worden. 

Na een bezoekje aan de Efteling afgelopen zomer geraakte Oliver volledig in de ban van Ravelijn en voor wie weet waar ik het over heb: tot vervelens toe moesten wij Graaf Olaf spelen terwijl Oliver steevast een 'Ravelijn ridder' is die de boosaardige graaf zal verslaan. 

Daarnaast ontwikkelde hij het afgelopen jaar een meer dan gemiddelde interesse voor dino's; ik moet altijd grinniken als hij struikelt over zijn eigen naam maar wel vlotjes 'diplodocus' of 'triceratops'  uitspreekt.


Oliver had een heus verjaardagsweekend; vrijdag vierde hij met de vriendjes in de klas en trakteerde hij op dino taart. Zaterdag kwamen de neefjes en het nichtje op bezoek en aten we pannekoeken uit dino-bordjes met dino servetten en zondag kwam dan de hele familie langs om eveneens in dino & drakenstijl te vieren.

De perfecte taart bestelde ik bij 'Je eigen taart'.
Ze hebben taarten in elk denkbaar thema en deze 'Ravelijn taart' met draak en stoere ridder was de zoete droom van Oliver.


Twee verdiepingen hoog en prachtig gedecoreerd.




Ik kocht ook nog "Happy Birthday" kaarsjes maar deze werden gereduceerd naar simpelweg HAPPY.
Want een blije dag was het absoluut!



De taart was trouwens vanillecake met citroen. Eveneens op uitdrukkelijke vraag van de jarige...



We zongen van Happy Birthday to you, in de wei staat een koe... en Oliver mocht kaarsjes blazen...





Ik bestelde trouwens ook nog cupcakejes met zijn foto erop, eveneens bij Je Eigen Taart; groot was zijn blijdschap toen hij dat ontdekte. 




Fijne verjaardag vriendje xxx

Voor de oplettende lezer: het vestje van Oliver is zelfgemaakt maar haalde nooit de blog. Het patroon is van Ikatee; de Jules Bomber.

Toen ik het naaide, exact een jaar geleden, zat Oliver in een no-way-dat-ik-poseer fase. Dit is echter wel met stip het meestgedragen item uit zijn kast en wordt nu te nipt.

Speciaal voor zijn verjaardag naaide ik een grotere versie; daarover meer in mijn volgende blogpost!


woensdag 14 november 2018

Meet... Willa!

Sommige mensen hebben meer dan 24 uren in een dag, of zo lijkt het toch. Isabel van Bel'Etoile is zo iemand; ze lanceert patronen aan de lopende band en combineert dat met naaien, stylen, fotograferen... en een gezin.

Haar nieuwste patroontelg, Willa, is er eentje dat we hier best kunnen smaken! 
Willa heeft namelijk vele gedaantes: een salopette jurk met rimpelrok of a-lijn rok, ruffles... of niet, een jumpsuit, een broek. Als klap op de vuurpijl zit er ook nog een longsleeve patroon in het pakketje.

Ik ging aan de slag met de salopette jurk en de rimpelrok...


En ruffles, off course :-)




Het zwarte truitje met de rolkraag is er eentje uit onze kast; bij een volgende Willa naai ik er sowieso ook een longsleeve bij maar een gebrek aan zwarte tricot in mijn stoffenkast liet mij kiezen voor de gemakkelijkheidsoplossing.


Na het opmeten van Eloise's maten kwam ik uit op maat 110 gecombineerd met lengte 122. Dat is heel gemakkelijk aan te passen en het jurkje blijkt zo perfect te zitten.


De zakjes in de rok had ze al snel gevonden en werden meteen in gebruik genomen.



De stof die ik gebruikte vond ik een jaar geleden bij Editex; oorspronkelijk ging deze een jurk voor mijzelf worden maar plannen zijn er om gewijzigd te worden. Willa was oorspronkelijk bedoeld voor rekkende stoffen maar ondertussen blijkt dat het patroon ook prima werkt met niet-rekkende stofjes. Deze zwartwitte stof zit een beetje tussen de twee; er zit rek op maar is zeker niet te vergelijken met tricot bijvoorbeeld.


De luipaardschoentjes komen van bij  Raaf en Vos. Ik wou absoluut een schoentje met deze print deze winter voor Eloise en deze zijn perfect...



Willen jullie ook met Willa aan de slag? Het patroon is te koop via Bel'Etoile (in pdf of papieren versie). Vanaf nu tot en met 12 december 2018 geeft Isabel er zelfs nog het Vesper-sweater patroon voor dames bij!!! 


Schoentjes: Eli via Raaf en Vos


maandag 12 november 2018

Sporty Spice in Chat Chocolat

Zaterdagvoormiddag staat hier al twee jaar in het teken van Eloise's dansles. 
Eloise en haar vriendinnetje gaan dansen, de mama's drinken koffie. Een heilig momentje in het weekend!

Over de dansoutfit moeten we nooit nadenken, de dansschool schrijft een roze balletpak voor en dat draagt ze dus elke week. 

Dat pakje is echter mouwloos en omdat het toch wat frisser is aan het begin van de les naaide ik een sweaterjasje voor Eloise dat prachtig combineert met haar danspak.


De stof komt uit de nieuwste collectie van Chat Chocolat: Solid as a rock!
Extra leuk is dat de collectie bestaat uit een reeks bedrukte sweaterstoffen, alsook effen tricot stoffen en perfect bijpassende boordstof.



Deze kleurtjes passen zo mooi bij elkaar, ik ben grote fan!





Het patroon haalde ik uit Ottobre, net als het jasje dat ik voor Oliver naaide een maandje geleden. Dat jasje wordt hier trouwens quasi dagelijks gedragen dus dit patroon (én de Chat Chocolat stoffen) zijn een schot in de roos voor onze kindjes.




 


Sporten in stijl, toch?


Stoffen:
(sweaterstof, effen tricot en boordstof)


Patroon: Ottobre 1/2014




zaterdag 10 november 2018

Bloemen in de winter ** Lily Balou bij Mondepot**

Grote fan zijn we hier, van de kwaliteit en van de mooie prints.



Ik ging aan de slag met een tricot stofje, bedrukt met miljoenen kleine bloemetjes. Niet meteen de meest winterse print maar wanneer het koud is heb ik eens zoveel nood aan vrolijkheid.

Om het geheel helemaal winterproof te maken naaide ik nog een haarband uit een restje stof en ultrazachte witte fleece.



Het jurkje is de Millie Dress van Mix It Make It. Mijn basispatroon ondertussen voor tricot jurkjes met lange mouwen.

Eloise is 1m20 groot, ik maak voor haar de 6 jaar met lengte 7.




De winterhaarband is een snel-klaar project en ideaal voor restjesverwerking. 

Er zijn verschillende maten beschikbaar (mini - midi - maxi - adult), gewoon even het hoofdje meten en je kan eraan beginnen. Ik maakte er twee op een half uur ;-)

Eloise was super enthousiast over de jurk met bijpassende haarband en draagt deze combinatie ook in huis. Het is nochtans lekker warm bij ons thuis maar de  binnenkant van de haarband is ultrazacht dankzij de fleece en daar is ze dol op.

Even zacht als onze poes zegt ze...
Op deze foto zien jullie onze knuffelkat op de achtergrond :-)


Big love!


Zelf er ook mee aan de slag?


Patronen: 

zondag 4 november 2018

Nelly + Leopard

"Daar is ze weer met haar leopard"
... hoor ik jullie denken.


'In my defence'; de leopard in deze blogpost is eigenlijk een restje van dit project. Aangezien we niet houden van verspilling verknipte ik mijn restlapje tot een cardigan voor Eloise.

Deze paste namelijk perfect op de Nelly jurk die ik voor haar naaide; herfstkleurtjes en al, helemaal op maat van dit seizoen.



De Nelly is een nieuw gratis patroon van Smospotten en Snoesjes; beschikbaar van maat 98 tot maat 158. De jurk komt het mooiste tot zijn recht in een dunne of soepelvallende tricot naar mijn gevoel. Dit stofje haalde ik uit het soldenrek van Stoff.be; kaki is echt onze kleur en de stof is extreem zacht.




De kousjes van Eloise kocht ik bij Kleine Ik, ze zijn van Carlijn Q. Helemaal fan ben ik van deze chique maar toch sportieve look.

Eloise's kimono dan.
Perfect om te stylen over een jurkje, maar ook heel geschikt in combinatie met een eenvoudige jeans. Achteraan heeft de kimono een zogenaamde 'fishtail', die een beetje langer komt voor een zwierige look.




Herfstkleurtjes... <3




Patronen: 

Stoffen: