maandag 18 mei 2020

Novice Sweater by Petite Knit

Ik ben helemaal verslaafd aan breien. 
Voor wie het nog niet probeerde: op mij heeft breien een rustgevend effect. 
Toegegeven, ik kies doorgaans voor zeer eenvoudige projecten. Grote naalden, eenvoudige steken.... en gaan!

Problematisch werd dat echter voor de portemonnee. 
Want een snel klaar project, dat roept om nog eentje. En als dat dan af is, dan is het tijd voor het volgende. Mijn bestellingen bij de wolwinkel tikten aardig aan (mijn kleerkast werd ook aardig gevuld, dat is dan weer wel mooi meegenomen) en quasi wekelijks was ik de trotse eigenares van een nieuwe 'knit'.

... maar ik dacht dat het toch een goed idee zou zijn om een beetje af te remmen en voor een "trager" projectje te gaan.
Via Instagram kwam ik zo terecht bij Petite Knit; geloof mij: het water komt je in de mond als je haar patronen en creaties ziet!


Ik had nog enkele bolletjes over van mijn roze-groene cardigan, en ging aan de slag met de Novice Sweater, mohair edition.
Mijn cardigan had ik gebreid met 5 draden tegelijk op naalden 12; deze trui breide ik met dubbele draad op naalden 3 en 4. Dat was even wennen!


De Novice Sweater is één van de gemakkelijkste patroontjes van Petite Knit; en kreeg slechts 1 sterretje qua moeilijkheidsgraad.
Zeker een aanrader voor wie de eerste keer topdown breidt (je begint dus aan de kraag en breidt zo naar beneden) of voor de eerste ervaring met rondbreien.


Het originele patroon voorziet 3/4e mouwen, maar ik verlengde tot lange mouwen.
Ik heb in totaal 8 à 9 bolletjes gebruikt voor deze trui; exact kan ik het niet meer zeggen want ik gebruikte ook overschotjes van mijn gilet...




Het resultaat is een zachte, luxueuze, trui. Ik ben erg blij met de kwaliteit van de Drops Silk Mohair die ik gebruikte. Ik heb deze trui ook met de hand gewassen en vervolgens plat laten drogen, dit ging perfect - alhoewel ik er toch eerst wat stress voor had!

Drie weken deed ik over deze trui - al bij al valt dat nog mee denk ik dan.
Ondertussen ben ik met de Junior editie bezig voor Eloise!



En voor wie nog twijfelt: op de website van Petite Knit staan de technieken uitgelegd met filmpjes. De "Magic Loop" heeft ondertussen voor mij geen geheimen meer ;)

Oh, en als Eloise's trui af is, ga ik de Sunday Sweater breien, ook van Petite Knit. 
Het kriebelt al!!!