Liberty Tulip

Een poosje geleden gingen we met ons 4tjes shoppen in Wijnegem Shoppingcenter. Ik ontdekte er een nieuwe winkel, Uniqlo. Nog nooit van gehoord en bij navraag bleek het om een Japanse keten te gaan. De collectie zelf kon mij niet onmiddellijk bekoren maar een groot bord met daarop 'Liberty' trok wel meteen mijn aandacht. 

Blijkbaar heeft Uniqlo een samenwerking met het Britse Liberty of London, een stoffenmerk dat ik al meermaals kocht (wegens zo zo zo zo mooi!) maar waar ik nog steeds mijn schaar niet durfde inzetten. Op het moment van mijn doortocht in Uniqlo waren het nog solden en de Liberty-items waren te koop met 60% korting. Dan twijfelen we niet. Ik zag meteen een mooi recy-kleer project, en kocht een bloesje in maat XXL. 


Het verknippen van dit maatje XXL bleek net voldoende voor een jurk in maat 110.
Ik ging voor de Tulip Dress, een super fijn patroontje van Belgische makelij dat ik een tijdje geleden mocht testen. Eloise heeft nu dus ook een herfst-tulpje.


Ik gebruikte een nude paspel om de tulpdeeltjes af te werken, voor de rest ging ik voor plain & simple. De stof spreekt al voor zich.

De paspel loopt ook achteraan door.De kniekousjes kocht ik online bij H&M. Mintgroen en oker, perfect bij de prachtige Liberty kleurtjes.


Een 'echte' Liberty jurk dus, voor 14 euro. 


Ik kocht die dag nog een andere blouse in dezelfde print, maar dan de roze variant. Die bewaar ik voor de lente.
En daarna zet ik dan eindelijk mijn schaar in de Liberty stofjes die hier al lang in de kast liggen, ze zijn te mooi om te laten liggen dus ik ga mij toch eens echt over mijn knipvrees moeten zetten...

Reacties

 1. Schot in de roos! En de angst om in Liberty te knippen is zeker herkenbaar. Het plezier daarna als het toch een kledingstuk is geworden, is zeker de moeite waard! Go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mohow, een xxl bloes: knap bedacht!!!!!
  dit is opnieuw een prachtig jurkje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon, schoon, schoon! En pracht van een kind :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig prachtig prachtig. Echt. Ik weet niet wat ik verder nog kan schrijven, behalve nog tien keer hetzelfde woord. Prachtig prachtig prachtig prachtig prachtig ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. supermooi! De combinatie patroon - stof is gewoon TOP

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Simply gorgeous. You made me want to add piping to the back pieces!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mmm, ik heb het ook al gedaan, een nieuw shirt verknippen tot iets anders, maar echt recycleren is het toch niet :-) Wel mooi gedaan !
  Uniqlo ontdekt in Berlijn, er is ook een vestiging op de Meir in Antwerpen (en je kan online shoppen). Super voor streepjes t-shirt van goede kwaliteit aan een zacht prijsje !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts