dinsdag 13 december 2016

Let's go botanical

Oooh yes... ik ben helemaal "into" de nieuwe trend van botanische prints. Toen Meneer MinnieMie en ik een paar maanden geleden onze slaapkamer inrichtten hing ik al enkele prenten omhoog met prachtige cactussen en sanseveria's. Groen, dat combineert ook gewoon geweldig goed.

Zoals Sylvia bovendien correct opmerkt, groen; dat is dé kleur van 2017. Wil je dus helemaal 'mee' zijn, dan is het nu uw moment want Bambiblauw lanceert vandaag onder hun eigen label About Blue Fabrics weer een nieuwe collectie. Eentje met dé prints van het moment: cactussen, bladeren, grid en marmer. 

Ik kreeg een metertje bladeren in mijn bus en knipte een jurk voor Eloise. Uit wat resteerde haalde ik nog de mouwen voor een T-shirt voor Oliver. Beide kindjes gesteld uit 1 metertje stof, dat is toch geweldig! Het is trouwens geen tricot, wel french terry, met kleine lusjes aan de achterkant - een droom om te verwerken.





Eloise's jurk is een mix & match van verschillende patronen en ideeën.
Ik vond onlangs een geweldig jurkje dat ik meteen pinde. Vooral de kraag intrigeerde mij.

Ik nam het patroon van de Billie bij de hand, en verkorte deze een stukje zodat het bovenste gedeelte van mijn uiteindelijke jurk op de taille zou stoppen. Ook de lange mouwen kortte ik in tot driekwart.


Vervolgens nam ik het patroon van de Candy Dress bij de hand; ik legde het rokdeel niet aan de stofvouw maar op 5 cm ervan. Het stuk tussen de zakjes rimpelde ik. Ik deed exact hetzelfde voor het achterpand van de rok maar die breedte rimpelde ik helemaal. Het rokdeel van de Candy valt trouwens ultra kort dus ik voegde een 10tal centimeter toe.

Eloise vind het geweldig om jurkjes te dragen met zakjes...


Voor de kraag tekende ik uiteindelijk een cirkel, en deze stikte ik op de halslijn. Met een tweelingnaald gaf ik een stiksel op de naadwaarde aan de binnenkant zodat je geen stiksel ziet aan de buitenkant.




Ik had nog net genoeg stof over voor de raglan-mouwen van de Billie in maatje 92, de maat die Oliver draagt.

De bladeren combineerde ik met een effen grijze tricot uit mijn kast; en ik maakte ook nog een zakje voor op de T-shirt.





Alvorens u denkt dat ik mijn kinderen geweldig moest omkopen voor deze fotoshoot... dat lijkt zo maar dat was niet :-)
Mijn vriendin Sanne vroeg mij of ik haar kerstkaartjes wou fotograferen en zij ging voluit voor een snoepjes+kerst decor.

Om u een idee te geven, mijn woonkamer zag er zo uit:


Mjammie... 
Kunnen we het dan Eloise en Oliver kwalijk nemen dat ze ook eens wilden proeven... :-)






De stoffen zijn sinds vandaag te koop bij Bambiblauw, en bij verschillende stoffenwinkels!




Patronen: Billie - Zonen 09 / Candy Dress - La Maison Victor

11 opmerkingen:

  1. Mooie outfits en wat zijn ze schattig samen <3 De restjes verwerking tot raglan mouwen is geniaal, dat idee gaat hier ook nog van pas komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kerstkaarten, krijgen we die ook te zien? Want ik hou hou hou van jouw foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. moooooooi!!! wat een heerlijke jurk en ideale restjesverwerking, idd! net ook een bestelling geplaatst, die cactussen kon ik niet weerstaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Knap en zo restjesverwerking... het lijkt er voor gedaan :-) Ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh wat een mooie foto's. heel blij dat je nu je eigen fotostudio hebt want zo krijgen we meer leuke creaties te zien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel erg leuk en zalig dat je zo je stof kan opwerken in een T-shirt voor kleine broer!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben ook helemaal weg van deze bladeren ! Keischoon !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. super jurk, die ronde kraag moet ik onthouden :-)
    en super hoe je aan restjesverwerking doet!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waw zo tof! En wat origineel om de restjes te gebruiken voor de mouwen van een shirt, helemaal cool zo (en dat willen kleine jongens toch ook al eens he!)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een prachtexemplaren. De jurk van Eloise is echt subliem. Wat ik me wel afvraag: gaat die kraag niet rafelen na enkele wasbeurten? Of is daar toch een lockstiksel dat ik niet zie? Anyway: schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!