Black & White

Er zijn zo van die ochtenden waarop het mij aan inspiratie ontbreekt. Minutenlang staan zuchten voor mijn kast is sinds de komst van Eloise echter geen optie meer, want alle seconden tussen opstaan en naar kantoor vertrekken zijn kostbaar. Steevast grijp ik op 'die ochtenden' naar een zwart-witte outfit. Het zal u niet verbazen dat ik zeer vaak zwart-witte outfits draag...

Eloise daarentegen loopt er meestal bij als een paradijsvogel. Let wel, ik bedoel dit niet in de negatieve zin, integendeel, onze dochter heeft super leuke felle kleurtjes in haar kast. Zwart-wit, dat is immers toch niets voor kleine prutskes?

What is your preferred outfit when you lack inspiration in the morning? I always go for black & white when that happens. And it happens a lot! :-) My 2year old on the other hand is always dressed up, in a very colorful outfit. She literally brightens up every day :-)
... But what about monochromes for kids? I used to feel like that was an absolute no-no...

U voelt mij al komen... ik ben ondertussen een andere mening toegedaan. Ik verklaar mij nader!

Zoals zovelen spendeer ik regelmatig wat tijd op Instagram. Ongeloofelijk wat een inspiratiebron dat is!  Ik zie dagelijks massa's voorbeelden van coole, lieve, schattige, stoere, stijlvolle monochrome outfits voor kleintjes voorbij komen... en dan begint het te kriebelen! Wie zelf eens wil gaan piepen; check zeker deze accounts: Cissywears, juliepauwels, miniwillamamajulesjeanne ... (ikzelf ben trouwens hier te vinden).

En zo besliste ik: zwart en wit wordt hier geïntroduceerd in de kledingkast van de kindjes. Oh ja, kindjes in het meervoud want voor MinnieMan naaide ik ook al wat zwart-wit gerief bij elkaar. Daarover later meer, het model-to-be zit namelijk nog hoog en droog in de buik.

Though, I changed my mind... I found a bunch of awesome black&white outfits on Instagram (if you have the time, check Cissywears, juliepauwels, miniwillamamajulesjeanne, and myself ... and get inspired!) and decided to introduce some black and white in my children's wardrobe. I even sewed up some monochrome gear for our babyboy-to-be, but I'll show you the outfits later as my model is only due in December :-)

We starten dus met een monochrome Eloise!
Let's start off with monochrome Eloise!De tuniek is de 'Geranium top' van Made by Rae. Ik maakte de jurk-versie al verschillende keren (hier, hier en hier) maar het patroon voorziet dus ook een kortere versie, de top.

Super mooi in combinatie met een legging...

The tunic is the 'Geranium top' by Made by Rae. It's perfect in combination with some leggings or a pair of jeans.
 
De handtas is een zwart glittergeval dat ik in een ver verleden ook effectief heb gebruikt. Dat was de tijd dat ik nog naar discotheken, fuiven en cafés ging op zaterdagavond en ik een mini-handtas nodig had om mijn lippenstift, sleutel en identiteitskaart in kwijt te kunnen. Dat moet zo een 70 jaar geleden zijn want nu sleur ik met maxi-tassen gevuld met knuffels, tutjes, extra pampers, een agenda, een grote madammen-portemonne, een sleutelbos, en ga zo maar door. Herkenbaar waarschijnlijk?

Anyway, het woord handtas wordt hier verbasterd tot 'sjakosj'. Eloise noemt dit zwarte glittertasje dus 'kotsch'.Haar kotsch mag wel overal mee naartoe, en is nu helemaal assorti met haar glitterlegging. De legging maakte ik op basis van een patroontje in Ottobre (maatje 92) maar helaas spant hij niet rond de billetjes van mijn MinnieMie. Och ja, we doen gewoon alsof dat zo moet... Het glitterstofje kocht ik op de stoffenverkoop in Kapellen. De verkoopster gniffelde toen ik het op de toonbank legde, maar ik ben toch blij dat ik heb doorgebeten :-)

The leggings are an Ottobre Design. I would have preferred a slimmer fit, so I'll take this into consideration for my next pair. I used a glittery black knit, it's very disco, and I love it!Eloise was zoals steeds enthousiast. Mijn twee jarige juffrouw draagt nog vlotjes alles wat ik haar voorschotel. We namen deze foto's tijdens een wandeling in eigen gemeente; Bornem herbergt super veel fantastische groene hoekjes.

We did a quick photoshoot in Bornem, where we live. I love to live in a green area!Terug thuis werd het al wat frisjes en droeg ze haar zwart/wit outfitje met een jeansjasje.

... en spotte ze een vliegtuig.

"daaaaaar mama!"


Zie dat broekje blinken. Disco style... Mijn hartedief...

My darling...Patroon / Pattern:
Washi top - Made by Rae
Legging: Ottobre 6/2008

Stoffen/Fabrics: zwart-witte katoen/b&w cotton via Ixat (Korea) - glitter tricot via stoffenverkoop Kapellen

Reacties

 1. Echt mooi dat zwart,wit en glitter voor je dochter.Ben benieuwd naar de miniman versie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoera voor de glitter! (alsof de dame in Kapellen kaas gegeten heeft van monochrome outfits ;) ah ja, ik ook niet :)) Maar ik vind zwart wit op en top stylish hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooie outfit voor Eloise... ik ben ook wel fan van dat zwart-wit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo een schatje, en al zo veel stijl! Die gaat nog harten breken hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal eens, zwart-wit is top, ook voor onze kleintjes! Mooi met een glitterlegging, als je dan toch helemaal in stijl wilt blijven. Ik zou het voor die van mij zo kopen/maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooi! Hier ook een echte paradijsvogel... Maar als ik uw kleine deugeniet zo zie, fantastisch met dat zwart-wit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie stof weer, en wat staat het je dochter leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi! Eloise staat met alles!
  Voor Lien gaat dat flets zijn denk ik maar misschien toch t proberen waard...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ben vooral op de glim-bling-legging
  zeg en als je nu al twijfelt voor haar volle kast dan belooft dat voor de toekomst hé

  BeantwoordenVerwijderen
 10. awel... het mag zeker gezegd worden: SUPERmooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och, ze is echt cute! Leuk topje in die zwart-wit print.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een toppertje, die Geranium, ook in zwart-wit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Superstylish !!! Ze staat gewoon met alles ;-)
  Hier trouwens ook een kosh-fan in huis, maar dan nog zonder t ... cuties...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat zwart-wit voor MinnieMan, daar kon ik mij al in vinden! (die kruisjes! die boompjes!) Maar zwart-wit voor mezelf, daar ben ik nog nooit in geslaagd. Ik vertrek dapper met zwart richting pashok, en kom toch steeds als een paradijsvogel buiten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo hip! Deze top kan zo in de collectie van mini rodini!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Al weer een perfecte styling! super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. lang leve de glitter en dit toch héél mooi gecombineerd met zwart-wit,
  ben al benieuwd naar de jongens-outfitjes!!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel mooi! De paradijsvogel is een prachtig ekstertje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. vind het wel mooi dat zwart-wit, ook voor de kleintjes, en van bling-bling kan ik ook niet genoeg krijgen ... Ik volg de dames ook op instagram (jou ook trouwens) en ben altijd jaloers op hun mooie plaatjes, die precies uit de (interieur/mode)boekskes komen, terwijl mijn foto's net zo chaotisch zijn als mijn leven zelve. Maar het leven is al monochroom genoeg dat wat kleur en paradijsvogels altijd welkom zijn ... Zolang het geen zeer doet aan de ogen, kan alles voor mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts