dinsdag 19 april 2016

Senna Tote met K-BAS! .... en een GIVE AWAY!

Je hebt tassen-naaisters, en je hebt kleding-naaisters.
Gevleugelde woorden van haar, ik zou dat zelf niet durven zeggen (hehe).

Enfin, ik behoor duidelijk tot de tweede categorie. 
De regelmatige bezoeker van deze blog ziet zelden een tas voorbijkomen. Ik deed nochtans al wel enkele pogingen, deze Tilly tasjes bijvoorbeeld worden regelmatig uit de kast gehaald. En deze tas die ik maakte tijdens een workshop met Biefrul in het begin van mijn naai-avontuur wordt gebruikt als luiertas. 

Het tassen-concept interesseert en intrigeert mij echter wel. Heel erg zelfs. Maar het naaien zelf, daar kijk ik altijd als een berg tegenop. Eindeloos knipwerk (hoeveel rechthoeken heb je in godsnaam nodig om een tas te assembleren?), ritsen, versteviging, ... om nog niet te spreken over rivetten en andere toestanden. En toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan...



Meer dan een jaar geleden bijvoorbeeld zag ik een prachtig tassenpatroon voorbijkomen; de Senna Tote van LBG Studio voor Willow & Co. Ik ging er van watertanden, dé ideale tas voor een jonge (ahum) moeder die op een stijvolle manier alle noodzakelijke spullen voor haar kinderen wil transporteren. Ideaal voor mij (ahum opnieuw).

Het patroon werd in mijn winkelmandje geklikt en de radartjes in mijn hoofd begonnen te draaien. Een paar maanden later kocht ik de perfecte canvas bij Bellelien, 'Bound Humanity' van Art Gallery. Ik knipte vol enthousiasme het patroon, en combineerde de canvas met nepleder. Een strak plan in mijn hoofd, in de realiteit eerder een nachtmerrie. Het nepleder vond mijn naaimachine niet zo tof, of misschien was het omgekeerd, maar feit was dat mijn machine regelmatig steken oversloeg, of bleef haperen. Ik zag mijn perfecte tas in rook opgaan, en als iets niet meteen gaat zoals ik het in mijn hoofd heb durf ik al wel eens op te geven. Tot zover poging één, awoert voor mijzelf.

Enfin,
In the end, it will be fine.
If it's not fine, it's not the end...

:-) Een beetje drama toevoegen van tijd tot tijd moet kunnen. 
Enter dus: K-BAS. De nieuwe webshop van Mevrouw Sisko by Mieke. Mieke en ik, wij leerden elkaar kennen op de eerste blogmeet, en vonden elkaar meteen wederzijds tof. Het tegenovergestelde dus van mijn naaimachine en nepleder.
Mieke waagde een sprong die ik haar niet nadoe, ze opende een eigen webshop samen met haar man, en specialiseert zich met K-BAS in een one-stop shopping ervaring voor tassennaaisters (fournituren walhalla wel hallo!), en als klap op de vuurpijl introduceert ze een, voor mij en ik neem aan voor velen onder ons, nieuw materiaal: kurk.

Ik gaf mijn Senna Tote nog eens een kans, want Mieke drukte mij op het hart dat kurk en mijn naaimachine wél een mooie romance zouden beleven.

En kijk nu.


Mijn pronkstuk. 
Hij is af. Mijn eigen Senna Tote. Art Gallery canvas gecombineerd met marineblauwe kurk. Match made in heaven. 
De kurk laat zich verwerken zoals canvas, makkelijk dus.
Geen sprake van steken overslaan, geen haperingen.



De lederen riemen komen ook van K-BAS, en ze waren de enige moeilijkheid bij het naaien van deze tas; het leder is zeer stevig en redelijk dik maar mits gebruik van een ledernaald en traaaaaaaag stikken lukt het wel. Mieke raadt aan om hier rivetten te gebruiken maar van de naam alleen krijg ik het spaans benauwd dus dat zal voor de volgende poging zijn.
Ik wou trouwens persé deze hengsels en geen stoffen tassenband omdat ik het uitzicht wou van 'een tas uit de winkel', én omdat de kleur perfect past bij de marineblauwe kurk en de tinten in de canvas.

Ook de kleur van de rits is helemaal perfect.

De achterkant van de tas is quasi volledig in kurk, het materiaal is zacht en voelt warm aan.
Zei ik al dat ik fan ben?


Zowel de voor- als achterzak sluit met een magneetsluiting: ook deze haalde ik bij K-BAS.
De sluiting is goud, perfect bij deze tas. Het zit hem in de details, toch?





Voor de binnenvoering gebruikte ik een psychedelisch zwart-wit IKEA-stofje dat ik ooit kocht om een tent te maken voor de kindjes. Ik ben duidelijk nog veel minder een tenten-naaister dan een tassen-naaister :-)



Een grote lofzang voor kurk, maar nog meer voor Mieke en K-BAS.

Zien is geloven zegt u? 
Dan heb ik goed nieuws.
Ik had nog een stukje kurk over, en naaide een toilettasje.



... en dat toilettasje kan het uwe worden!
Het enige dat ik hiervoor in ruil vraag is een like voor de Facebook pagina van K-BAS en een kleine melding in de comments dat je meedoet. 

Oh, en als u dan toch al flink aan het liken bent geslagen, ook MinnieMie heeft een Facebookpagina!

Volgende week dinsdag, 26 april, maak ik de winnaar bekend!

SUCCES!




62 opmerkingen:

  1. Aaaah!Ik heb geen idee hoe groot de kans is als je als eerste reageert, maar ik doe het toch! Super tas! ik waag mijn kans voor het minnie-tasje 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. volgens mij heb je als tweede reageerder meer kans ;-) Ik doe mee haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie likete ik al sinds diezelfde eerste blogmeet! En nog steeds in alles wat er op die intussen flink gegroeide blogs verschijnt. Niks te ahums, een stijvolle jonge mama als jij kan bijna niet anders dan zich met zo'n prachtexemplaar in de straten begeven! En een stijlvol meisje? Die zou wel content zijn met de miniversie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een supermooie tas! Het toilettasje is ook super! Ik doe heel graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw. Die Senna tote is prachtig. Ik krijg er goesting van om zelf zo eentje te maken. Prachtige stoffenkeuze!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh waaaaaaaaw! Dit is echt de mooiste tas ooit! Het donkerblauwe kurkleer is ook mijn favoriet. En dat patroon koop ik ook eens denk ik.
    Oh ja ik doe graag mee

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Stijlvolle tas. Als 'jonge' moeder kan ik deze ook wel gebruiken. Dit patroon ga shoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh! Wat mooi! Ik doe graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh! Wat mooi! Ik doe graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw ontzettend stijlvol zeg! Doe graag mee voor zo'n prachtig tasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Net als jij behoor ik eerder tot de 2e categorie. Met een lichte neiging kwijlend te kijken naar de kunsten van naaisters uit die eerste categorie. En nu kijk ik dus kwijlend op jouw werk... Zalig schoon! Jullie hadden allebei al een dikke like van me en bij deze gooi ik me ook in de strijd voor dat coole tasje!
    Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke tas. Ik zag op een foto op FB dat je problemen had met de leren riemen. Ik heb er in de kringloop ook al een paar gehaald, maar ik heb het nog niet aangedurfd. Ik zal me er eens moeten aanzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Waaw, helemaal geslaagd ! De tas komt idd precies uit de winkel... Ik doe graag mee voor het tasje!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik doe mee!!!! Fantastisch stofje koos je daar, echt ideaal voor een tas en hij is echt prachtig geworden, hoera voor doorzettingsvermogen! (of aanpassingsvermogen?) en die kurk ziet er echt mooi uit seg!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw dat is knap materiaal die kurk!! Heb je ondertussen al de perfecte manier gevonden om zo'n magneet sluiting in je tas te naaien :)? Gewoon vastnaaien bleek toen (eens lang geleden rememeber)voor mij, wilde tassenopendoenster haha, niet bestand. Alle tips zijn welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wauw, dat is een heel toffe tas. Daar durf ik nog niet aan te beginnen. En zo'n mini tasje is altijd handig, dus ik doe graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ik ben al een liker van al jullie pagina's en ik like vooral ook deze tas ...amai die is echt FANTASTISCH ...je mag echt fier zijn.
    Hier ook geen tenten naaister ...die vallen direct om met mijn al TE grote miekes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. amai...wat een pracht van een tas. Daar kan ik als beginner alleen nog maar van dromen! En die kurk, die ga ik toch eens van wat dichterbij bekijken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oeh, ik wil hem, ik wil hem!
    Ahum. *toomt zichzelf in* wat mooi!
    liken had ik ook zonder giveaway gedaan, maar kijk, als je dan toch mooi gerief uitstalt, dan wil ik dat ook wel in handen krijgen ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een beauty die tas van jou!
    Ik categoriseer mezelf ook onder de kledingnaaisters maar dat prachtige kurkmateriaal doet me twijfelen om me er toch eens aan te wagen.
    En dat prachtige toilettasje - hartjes daarvoor! Leuk om stijlvol de toiletspulletjes van onze nieuwbakken baby Nova in op te bergen, ik doe graag mee :-).
    Groetjes, Isabel

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een pareltje! Daar mag je trots op zijn. Ziet er piekfijn uit. Ik stond wat weigerachtig tegenover het kurk, maar nu ik lees dat het zich laat verwerken zoals canvas ga ik me er ook wel eens aan wagen.
    En zo'n toilettasje is altijd handig, dus ik doe graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Zo schattig... zeker dat je het weg geeft??? het past perfect bij je nieuwe tas die prachtig is....
    Bij deze waag ik graag mijn kans voor het schattige zakje van jou
    MamaCin (www.cindygodts@blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik ben een kledingnaaister en een tassenmadame... Zot van tassen, maar behalve een paar simpele versies laat ik het ook aan mij voorbijgaan... wel pas "Mijn tas" gekocht, dus het kriebelt wel...

    Heel mooi die tas, echt knap! Ziet er echt uit als in de winkel!

    Natuurlijk maak ik graag een kans voor die toiletzak!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zo schoon, die tas!! Stijlvol en praktisch, top!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. waw prachtig - ik kan niet wachten om zelf met mijn kurkleer aan de slag te gaan - maar ondertussen mag dat prachtig toilettasje wel zeker mijn richting uitkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Supermooie tas!!! Daarvoor zal ik nog veeeeel moeten oefenen :) Maar ik doe heel graag mee voor je mooie toiletzakje!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Moh, zo schoon, die kabas! De site had ik al ontdekt, niet goed voor mijn portemonnee, als tassen-naaister (met te weinig tijd, dat wel) Ik doe ook mee voor het toilettasje! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wauw zeg, mocht er al enige twijfel zijn is die bij deze helemaal weg genomen :-). Prachtig! Ik doe uiteraard ook graag mee met de give away ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ooohhh wauuuw ik ben ook zo'n zelfgemaakte tassen-freak! Mijn ventje zegt dan..."zeg heb jij nog geen kabas genoeg?" Duuuuhhh nee...natuurlijk niet. Nu ja...momenteel nog even wachten op dat kurkleer omwille van koopstop. Dat nieuwe kurkleer komt zeker nog mijn richting uit...alleen even wachten op het juiste moment 😜. K bas en minnieMie vinden we alvast leuk hoor op fb. En nu duimen maar voor die leuke Give-away. Het ideale verjaardagskado...want ik mag op 26 april 38 kaarsjes uitblazen. Veel succes nog! Vriendelijke groet Tjorven

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oh wat een mooie tas! k-bas wordt al geliked op facebook, en ik duim voor geluk bij deze give away.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wow, wat is dat een práchtige tas! Echt een parel! Ik zag al zoveel moois verschijnen sinds K-bas de deuren opende! Mijn mond blijft maar openvallen! En mijn uitroepteken doet overuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Amai, wat een knapperd! Kan zo uit de winkel komen! Om zo een prachtig toiletzakje te winnen doe ik graag mee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Die toilettas zou ik ook graag winnen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Zo mooi, ik doe mee! Ik ben steeds enthousiaster over het materiaal kurk, dat heeft wel iets stoers. Leuk dat het in zo veel tinten bestaat, dat blauw is echt mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een super gave tas. Ik ben ook meer kledingnaaister dan tassennaaister (en inderdaad daarna pas komt tent) bij mij is voornamelijk omdat ik geen tassenpersoon ben. Mijn moeder echter wel, dus mijn kurk komt vanmiddag binnen voor de tas van mijn moeder :)

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een prachtige tas! Ik doe graag mee want ik ben heel nieuwsgierig naar die kurk.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een prachtige tas! Ik doe graag mee want ik ben heel nieuwsgierig naar die kurk.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wow,this is fantastic and the fabric combo is so gorgeous.Great job.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hoe tof van je om dat kleine tasje weg te geven!Ik waag een kansje,heb beiden FB pagina's een ik vind het leuk gegeven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Super tas! En zo te zien ook een hele grote!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Supermooi combinatie met het kruller! Ik zet er hier weldra ook de schaar in!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Whoeps, ik ben niet alleen en toch waag ook ik mijn kans op die prachtige toilettas! Ik wil wel eens van dichtbij overtuigd worden om met kurk te werken. Toen ik de tas zag die je gemaakt had, zag ik er meteen het perfecte moederdagsgeschenk voor mijn mama in.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Als tassenmaakster gaf ik kbas met heel veel plezier een live! Heel grote fan!
    Eindelijk een plek waar je zowat alles kan krijgen 😀
    Je tas is echt super mooi! Zou er in de winkel veel geld voor geven!
    Het tasje wil ik wel winnen. 😀 zeer benieuwd naar de kurk!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Als tassenmaakster gaf ik kbas met heel veel plezier een live! Heel grote fan!
    Eindelijk een plek waar je zowat alles kan krijgen 😀
    Je tas is echt super mooi! Zou er in de winkel veel geld voor geven!
    Het tasje wil ik wel winnen. 😀 zeer benieuwd naar de kurk!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Super mooi gedaan! Ik doe zeker mee met zo'n mooie tassen. Eefje aka poppidoppi

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Ik doe graag mee! Zo mooi! Je moet meer zakkwn maken. Je bent daar blijkbaar goed in ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Wow zo schoon! Superhandig die K-bas. Eindelijk eens alles voor een tas in 1 webshop. Misschien waag ik mij dan binnenkort eens aan mijn eerste tas. :)
    Ik doe graag mee. Duimen maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Ik heb de Senna ook al gemaakt! Maar de jouwe is super!

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Wat voor een pracht-tas is deze! Echt super mooi! K-bas liken deed ik al en jouw pagina ook ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Heel erg mooie tas, en die kurk ziet er echt een leuke, aangename stof uit. Ik doe dan ook graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Ik doe graag mee :-) De tas lijkt wel uit de winkel te komen (die ik dan ook zou kopen lol)

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Nog zo'n mooie verwerking. Het doet echt zin krijgen om er ook mee aan de slag te gaan. Al wil ik ook graag jouw mini-exemplaar in de kast hebben staan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  54. wauw! zo'n toffe tas en mooie uitleg, ik krijg spontaan zin om ook eentje te maken - ik ben helaas al evenmin een tassenmaakster :) - maar wel een tassendraagster, dus dat mini-tasje van jou zou een ereplaatsje krijgen tijdens mijn (tassendragende) uitstapjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Amaaaaiiiii, weer super mooi gedaan! Heb mij op slag kurkleer besteld bij K-bas. Jouw toilettasje zou dus super goed passen bij mijn 'tas-in-wording' ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  56. ik doe graag mee :-) Prachtig resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Die is mooi! Echt prachtig! Ik zou er zeer blij mee zijn, haha

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Super mooi! En zo'n schattig toilettasje! Ik doe graag mee

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!