Swallowtail top: it's all about the back - again!

Enkele weken geleden kocht ik een nieuw patroontje, de Swallowtail top & dress van Lil Luxe Collection. Ik volg de Instagram account van de ontwerpster al een tijdje, en keek vol bewondering naar de prachtige designs. Toen ze het Swallowtail-patroon lanceerde kon ik mijzelf niet meer bedwingen en klikte ik het patroon in mijn winkelmandje.

Toen ik enkele dagen geleden hoorde dat de temperatuur dit weekend enkele graden zou stijgen haalde ik het patroon boven en zette ik mijn schaar onmiddellijk in een luchtig, en zeer gekoesterd stofje.Ik hou van de Swallowtail, van de snelheid waarmee dit naaisel in elkaar zit, van de elegantie en pasvorm, ... maar vooral van de rug. Want het is de rug die het 'm doet.

Ik had niet genoeg stof voor de jurk-versie, maar zo kunnen Eloise's shortjes ook eens uit de kast komen.


Wat extra leuk is, is dat deze outfit een volledig 'restjesverwerkend' project is.
Het stofje van de top kocht ik jaren geleden bij  Liesellove, en ik maakte er toen een Tilly clutch uit Mijn Tas mee als cadeautje voor mijzelf.
Het shortje van Eloise maakte ik uit wat nog resteerde van de lap stof die ik voor dit project gebruikte. Zo is onze Emma&Mona collectie compleet want ik naaide nu, naast de Gloria top en de Lotta rok, de Pippa Pants.Maar ok, het gaat hier dus echt wel om de rug.
Ik hou er zo van...Op Instagram konden jullie al zien dat ik ondertussen een tweede versie naaide, een veeeeeeel langere versie werd het. Stay tuned, ik maak werk van de foto's!Patroon top: Swallowtail top - Lil Luxe Collection / Maat 4 jaar voor mijn 4 jarige, geen aanpassingen.
Patroon short:  Pippa Pants (free pattern) - Emma & Mona (98-104 voor Eloise)

Reacties

 1. Awel, dat is echt tof.
  Ik wou dat het hier elke dag schoon weer was. Lang leve dit patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt top! ik hoop dat we nog vaak zo'n prachtig weer krijgen want dit topstuk verdient het om vaak gedragen te worden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit ook helemaal in de blote ruggen modus, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Hier ook een grote fan van het mooie rugje! Ik kijk al uit naar je maxi versie. Het wordt weer moeilijk te weerstaan dit patroon:-p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige patroon vondst! Die rug....echt... zo mooi inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waaaauuuw zeg, die is zoooooo mooi!! na jouw vorige jurkje met de open rug (een van haar verjaardagskleedjes als ik me niet vergis?) heb ik het meteen gepind, en dat ga ik bij deze ook doen! ik ben een even grote rugjes-fan als jij denk ik ;-) die kinder-rugjes zijn dan ook zoooooo heerlijk he ;-) bedankt voor de inspiratie alweer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig! Zo mooi op de rug, deze wordt ook gepind!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, deze is fantastisch mooi! Ik ben helemaal fan van het stofje ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts