I know nothing, I'm from Barcelona

Geen Fawlty Towers op de blog...

...wel de Barcelona trui uit Jules en Julie voor groot & klein.Breien is, net als naaien, een compleet uit de hand gelopen hobby. Na mijn eerste brei-poging in de vorm van een mutsje van Oliver had ik de smaak te pakken. Hier kunnen jullie een overzichtje vinden van mijn breiwerkjes tot nu toe.
Er is werkelijk niets gezelliger dan 's avonds in de zetel te zitten met een breiwerkje op de schoot, compleet in granny-style-modus.

De Barcelona trui was zo een breiproject waarbij ik stiekem teleurgesteld was toen hij af was. De zachtheid van deze wol zorgde ervoor dat het voor mij gerust nog wat langer mocht duren.
Soms zou het handig zijn moest een blog ook een tast-functie hebben, want als u deze trui zou aaien dan zouden spontane oooh's en aaaah's ontsnappen.


We gingen deze keer voor enkele artistieke poses.
Ik stak een grote speld in Eloise's haar en zette haar op een stoel. 
Vervolgens kreeg ik dus dit.
Haar rokje is er eentje van Zara, eentje dat ze al een paar jaar draagt en nu pittig kort werd. 
De blauwgrijze kleur van de wol past er zo mooi bij...

In de wol zitten trouwens vele kleurtjes; bordeaux, geel, grijs,... 
Ongelooflijk fijn om te combineren dus want zowat alles past erbij.


Ik breide voor Eloise de 6 jaar, nu dus nog wat oversized voor mijn 4,5 jarige MinnieMie, maar helemaal mee met de nieuwste trends.Ik gebruikte drie bolletjes wol van deze Sandnes Tweed die ik vond bij Julija's Shop.

De Instagram-volgers zagen al dat Eloise ondertussen kortere haartjes heeft; vorige week gingen we naar de kapper en deze foto's namen we enkele dagen ervoor.

Een kleine herinnering dus aan haar lange, lange, lange lokken :-)


De enige moeilijkheid in dit patroon zijn trouwens de Germaanse verkorte toeren. Als je deze niet goed doet dan krijg je gaatjes en dat is zonde. Been there, done that.
Ik ging dus langs bij Julie van Julija's en zij gaf mij een spoedcursus van 10 minuten in de winkel zelf. Een echte aanrader dus als je vastzit: stap de winkel gewoon even binnen en kom buiten met een groot AHA gevoel. Althans, dat was bij mij het geval.

Kijk maar, geen gaatjes :-)

De Barcelona trui bestaat ook in volwassenen-maten... Dat project staat dus al op mijn lijstje.
Momenteel ben ik een cardigan aan het breien voor mijzelf uit het brei-tijdschrift 'Boven de wolken 3"; en nadien volgt nog een sjaal. Het hoofd loopt weer over!

Wat breien jullie momenteel? 
Al gebeten door de brei-microbe of begint het te kriebelen?
:)


Patroon: Barcelona Sweater uit Jules en Julie voor groot en klein

Reacties

 1. Mooi! Fan van jouw breiwerkjes! Ik ben bezig aan een Rozemarijn vestje uit 3de boek van Jules en Julie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijj warme trui lijkt me dat. Daar gaat ze veel plezier van hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik brei jouw Cosy Cardigan! Maar het gaat vooruit aan een tempo van 3 rijtjes per week dus volgende winter is hij af ;) Deze wol ziet er zo heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, Annick! Ik ben bezig aan sjaal nummer drie, gewoon omdat ik graag rechtdoor brei zonder nadenken. Ik denk wel dat ik hem ga doneren aan een vriendin, en heel misschien waag ik me ook nog eens aan een trui daarna, wie weet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh, bei-queen! echt... mijn trui ligt hier al heel te lang... misschien moet ik er echt maar eens werk van maken om hem af te werken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blijkbaar moet je geen Germanist zijn om die Germaanse toeren te snappen, want ik heb het nooit begrepen :-) Prachtig truitje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi! Hier staat de Malibu trui uit lmv op de pennen. Maar die gaat lang niet zo mooi worden als jou trui.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie trui, <3 voor tweedgarens! Zelf kreeg ik de breikriebel ook terug te pakken en daarbij precies ineens het inzicht dat ik al die jaren miste :-). Mijn voorkeur gaat uit naar rondbreiprojecten, zo gemakkelijk en geen verschillende stukken die moeten ineen gezet worden achteraf :-). Ravelry is echt een ware goudmijn voor leuke patronen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elke keer als ik jouw breiwerkjes zie, wil ik ook. Ze zijn echt prachtig. Maar ervaring (oké, weliswaar van zeker 20j terug) leerde me al dat breien en ik niet samen gaan. Ik word nerveus van het getik van de pennen en ik slaag er niet in om telkens dezelfde 'spanning' te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Supermooi! Ik ben nog in de sjaal en muts-fase... en mijn hoofd loopt steeds over met naaiprojecten, dus dat breien van een trui of zo wordt meestal onderaan de lijst gezet...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankzij jou heb ik de breimicrobe ook terug te pakken. Het is heel rustgeven en nostalgisch. Mijn doopmeter leerde me breien. Het is dus altijd fijn om aan die fijne kindertijd terug te denken als ik brei.
  Momenteel werk ik een cirkelsjaal af voor Sean (mijn eerste breiwerk sinds jaren). Het is ook in de zachtste wol. Mijn man 'aait' altijd het gebreide gedeelte omdat het zo zacht is. Hihi. Misschien moet ik hem er ook maar eentje maken. ;)
  Volgend project wordt een trui uit het boek van Jules en Julie. Jaaaa, iets van lopen voordat je kan stappen... ;) Was ook zo met het naaien en dat is toch goed gekomen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik doe toch van 'Allah en' oeeeeh'. Jij bent duidelijk een creatieve duizendpoot. Ik zou graag kunnen breien, maar geduld en concentratie zijn niet mijn forte :-p

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts