maandag 6 februari 2017

Nailed it!

Ik hou van warmte en ik hou van koude. Ja echt. Maar waar ik niet van hou is regen.
Van regenweer in het weekend gaan mijn ogen spontaan rollen, pfff...

Zaterdagnamiddag vielen de druppels vlotjes uit de lucht waardoor ons geplande namiddagje rondkuieren-in-Antwerpen in het water viel. Een blik op Instagram leerde mij dat Bazaar Trendlab zijn deuren opende in Vilvoorde dus fluisterde ik Meneer MinnieMie in dat overdekt winkelen aangenamer zou zijn dan met uitgeregend kapsel en zeurende kinderen door de Antwerpse straten te flaneren. Een beetje overdrijven is mij niet vreemd, dat merkt u wel.

Enfin, we reden dus naar Bazaar; het verse concept van Judith.
Eén van de vaste winkeliers die een tweede thuis vond bij Bazaar is Madeline De Stoffenmadam. Nancy's winkel in Lier kreeg er dus een Vlaams-Brabants zusje bij; heel gevaarlijk voor mij want ik werk in Diegem, op een boogscheut van Vilvoorde.

Mijn uitpuilende stoffenkast riep mij echter toe dat er geen plaats was voor nieuwe stoffen en dat ik mij dus deze keer moest beperken tot de gouden paspel waar ik accute nood aan had (haha, herkent u dit?).
Dat was echter buiten Eloise gerekend, die een rol - het moet gezegd zijn - prachtige 'nude met zilveren' pailetten ontdekte. De pailletten zijn zachtbeige, maar als je er over wrijft worden ze zilver. Haar ogen begonnen te blinken, keken mij vervolgens smekend aan, en voor ik het wist kocht ik een halve meter, en ineens ook een halve meter french terry om de trui die ze voor ogen had in elkaar te flansen.



Zoals ik al zei, de stof geraakt niet meer in de kast dus ik moest er meteen mee aan de slag.
Vandaag liep ze dus al rond in een nieuwe outfit, moeder scoorde, big time deze keer.



Een zotcontent kind, daar doen we het toch voor!?


Die rok was trouwens een ander paar mouwen.
Ik ging voor een snel-klaar rimpelrokje met elastiek en had daarvoor een prachtige double-gauze in zachtroze geselecteerd uit mijn voorraad. Toen ik mijn schaar er wou inzetten begon ik te twijfelen over de maat en besliste ik om eerst een testrokje te maken.

Ik had nog een lapje Disney stof liggen dat ik ooit kocht bij Veritas - ook zo een 'onder dwang van mijn dochter' aankoop. Al is dat stampertje wel een erg schattig konijn, toegegeven...
Een half uur later was het rokje klaar en keek Meneer MinnieMie mij aan alsof ik in een vlaag van zinsverbijstering had gehandeld. Kleine domper.

Maar kom, zo erg is het nu toch ook weer niet? Niet mijn normale stoffenkeuze, maar onze 4jarige geraakt er wel mee weg vind ik. Stiekem vind ik het geheel zelfs erg schattig.

En dat rokje in double-gauze komt er nog wel...




Een blije dochter, zei ik dat al?


Het patroon van de trui komt uit Ottobre, de Totem Owl, en is mijn go-to patroon als ik een raglan trui naai voor Eloise. Ik toonde hem ook al hier bijvoorbeeld.
De pailletten waren trouwens verwazingwekkend vlot verwerkbaar; ik gebruikte op aanraden van Nancy een Microtex 80 naald en ik brak er geen enkele. Vlotter dan dit kon echt niet. Het voorpand dubbelde ik met de french terry, zodat de trui zacht aanvoelt langs de volledige binnenkant.


Voor het rokje gebruikte ik geen patroon maar knipte ik twee rechthoeken (twee keer de volledige stofbreedte) die ik rimpelde aan een elastiek.


We kochten bij Bazaar trouwens ook nog wat decoratiespullen en kousjes. Ze zien mij daar zeker terug, aiaiai...


Patroon trui: Totem Owl - Ottobre Spring 2014
Stoffen: pailletten en french terry, beiden bij Madeline De Stoffenmadam

Stof rokje: Veritas

19 opmerkingen:

  1. Het eerste wat ik dacht toen ik de outfit zag, was dat het bijzonder was dat je voor dat stofje koos voor de rok. Ik had het niet verwacht, maar je hebt gelijk. Eloise komt er zeker mee weg, meer nog, het verhoogd haar schattigheidsgraad. De trui, zalig. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het geslaagd. Die rok is dik ok ze! Het kidn is 4, dan mag je nog eens een stampertje op je rok hebben staan :) En veel hartjes voor de trui! Ik kocht vorig jaar zelf een zwarte trui met mat zwarte pailletten aan de ene kant en smaragdgroene aan de andere kant!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je dochter heeft echt goeie smaak! En uiteraard kan je geen nee zeggen als ze zo graag zo'n tof stofje ziet ☺ Heel tof geheel, ook de kousjes weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi. Dat zou hier ook een schot in de roos zijn! 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooimooimooi. En Bazaar, daar ga ik zeker ook eens kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Annick, geef toe, zo'n schattig snoetje kan je toch moeilijk iets ontzeggen? ;)
    Zeker fan van de trui. Echt heel mooi. Als het maar blinkt (of er panda's op staan in Jade haar geval), zijn onze prinsesjes blij. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, ik ben ook fan van de trui! Dat geloof ik, dat je daar big time mee gescoord hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik had de Stampertjes nog niet opgemerkt ;) Je moet een outfit altijd in zijn geheel bekijken, en deze is ultrahip!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Pure magie, zo'n pulleke. Die rollen glitterstof werken als een magneet op kinderen. June wil een hele jurk uit de zwarte. Hihi, dan moet ik er nog een rode lopertje bij naaien ook :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super cute! Niks mis met dat Stampertje! Het zou maar erg zijn als een vierjarige cutie niet eens een Disney-beest op haar kleren mag hebben :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh en de totem owl is inderdaad een top patroon voor zo'n trui!

      Verwijderen
  11. Prachtig, zowel de trui als het rokje! Mooi mooi...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Echt een leuke outfit je kunt wel zien dat ze er blij mee is
    Liefs anoeska

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Die bling bling truites zijn wel erg hip tegenwoordig! Ik vind de palletjes persoonlijk het mooist als ze naar beneden zijn, dus geen zilver, maar dat zal waarschijnlijk buiten de dochter gerekend zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Als schattige vierjarige komt ze heel goed weg met het rokje, dus niet naar manlief luisteren. Leuke trui ook trouwens. Ik ging zaterdag gewoon eens hallo zeggen, ahum. ... soit ik kocht stof voor een geboortegeschenkje 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat zou mijn mini-modelletje jaloers zijn hierop!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Kei knap outfitje! Je dochter heeft al een oog voor mooie stoffen ;-). Enneuh, een Disney rokje af en toe kan zeker geen kwaad ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Goede keuzes van de dochter! En als je met 4 jaar al geen stampertje meer op je rok mag....Wanneer mag dat dan nog wel? Gewoon doen, en zo gecombineerd juist heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Amaai, moesten mijn dochters weten dat je zo'n 'wrijfstof' kunt kopen, zou ik stante pede naar de stoffenwinkel moeten. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!