zondag 9 juli 2017

Our first Sweet Summer Suit

Gisteren deed ik aan bandwerk; "verstand op nul en gaan" heet zo iets.
Af en toe heb ik daar nood aan; ik kies steevast voor een eenvoudig patroon en na enkele uurtjes achter mijn naaimachine bewonder ik een stapeltje moois. Ik word daar werkelijk heel gelukkig van.


Deze keer was het bandwerk echter niet intentioneel, en ik had er ook helemaal niet bij stilgestaan dat het patroon dat ik had uitgekozen zo verslavend zou zijn. 
Griet toonde het mij vorige week. "Hier vrouw, we gaan badpakken maken", zei ze, "als ontspanning tussen het schrijven door".



De Sweet Summer Suit dus, een patroon van Debora, ook gekend als Mevrouw Toertjes. Ik ben fan van haar werk, al sinds het eerste uur. Ze heeft een ongelofelijk talent voor styling en kleuren&stoffencombinaties. Dat zit daar blijkbaar in de familie want Debora's zus is de drijvende kracht achter See You At Six, ook al zo een geniaal concept.

Bon, het bandwerk zat dus zo.
Ik knipte vrijdagnamiddag samen met Griet drie badpakjes, eentje voor elk van onze meisjes. Daarover later meer. We hadden nog een kwartier voor ik moest vertrekken om Oliver op te halen aan de crèche. Veel te weinig, uiteraard, maar de drie badpakken waren op dat kwartier wel half in elkaar genaaid. Dat smaakte dus naar meer...

Vrijdagavond knipte ik - letterlijk- tussen de soep en de patatten een playsuit uit een restje streepjessweater van de BLOS collectie van Bambiblauw (BLOS = beren lama's ogen streepjes). Ik naaide ook een jurk uit deze stof maar deze volgt ook nog, blogachterstand heet zo iets ha!


Vanochtend naaide ik dus mijn eerste Sweet Summer Suit, en ik werd hopeloos verliefd.


Eloise ook. Ze wou niet weten van outfit-wissel na de pasbeurt.
Ik haalde dus meteen mijn fototoestel erbij want ongeblogde kledingstukken moeten eerst gefotografeerd worden. Mijn neurotisch kantje, I know.

Kijk dat rugje nu toch eens...
Hartjes!!!


Turnoefeningen zijn ook aan de orde in deze outfit, hopla met de beentjes!



Ik deed een poging om de streepjes mooi te laten doorlopen. Dat lukte, doorgaans :-)
De stof die ik gebruikte is zomersweat en uiterst comfortabel. 


Na de snelle fotoshoot trok ik met Eloise nog even naar de stoffenwinkel, ik had ineens dringende nood aan extra elastische bias. Opnieuw weigerde ze hardnekkig om een andere outfit aan te trekken, dus ging ze all-the-way met een prinsessenrok.



En nu vraagt u zich af hoeveel Sweet Summer Suits ik naaide?
Zes stuks.
Vier voor Eloise, twee voor haar beste vriendinnetje... en dat op een voormiddag. 
Ik ging het mooie stapeltje al meermaals aaien, en in de komende dagen toon ik de andere versies, deal? Fotograferen en bloggen duurt langer dan het naaien zelf, ha!


Dikke merci Debora en See You at Six voor het geweldige patroon. Wie er ook mee aan de slag wil kan het patroon hier gratis downloaden..
De stof van Bambiblauw is hier te koop.

14 opmerkingen:

  1. Heel tof! En wat wordt jouw meid telkens mooier en mooier! ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Kun je met zomersweater ook zwemmen, denk je? Prachtig trouwens, dat lange haar van Eloise!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vraag ik mij ook af en ik vrees dat het antwoord negatief zal zijn, maar mooi is het wel !

      Verwijderen
    2. Zwemmen zal inderdaad niet lukken, ik denk dat zomersweat nogal veel water absorbeert :-) Maar hier wordt dit gedragen als een speelpakje...

      Verwijderen
  3. Ziet er anders niet uit als een snel klaar patroontje! Knap gedaan, 6 op een voormiddag, amai!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eloise, wat ben je een knapperd! En wat een heerlijk bandwerk. Zes op een voormiddag. Heb jij ook zes handen? :-) Portugal zal deugd gedaan hebben. Super tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze komt toch goed weg met haar prinsessenrok-sweet summer suit combi hoor! Dat ziet er ook keileuk uit om aan te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die summersuit is precies iets tussen een jumpsuit en een badpak in... ik ben nog niet helemaal overtuigd. Kan ze daarin gemakkelijk naar het toilet? Niet onbelangrijk voor een 4-5 jarige ;-)
    Neem ook eens een kijkje op mijn naaiblog: https://10esewingprojects.blogspot.be/
    Groetjes,
    Tine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het toiletbezoek verloopt perfect, ze doet het gewoon naar beneden (zoals een badpak) en dat kan ze vlotjes zelf :-) In deze stof is het geen badpakje maar een playsuit, voor zomerse dagen in de tuin, op het strand, ... (en met een rokje erover om te gaan shoppen :-))

      Verwijderen
  7. Met die rok in tule er over is dat zo ontzettend mooi! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Superleuk. Jouw lovende woorden doen me wel zin krijgen in het naaien van zo'n summersuit. Jawadde, ofwel naai jij als een trein, ofwel is dat easypeasy!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!