zondag 22 juli 2018

My first Kielo wrapdress

Ik naai de laatste tijd meer en meer ook voor mijzelf; de fijne reacties die ik van jullie krijg motiveren mij om al eens wat meer te durven... 

Nieuwe patronen uitproberen, werken met wat moeilijkere stoffen (geef toe, glibberige viscose is moeilijker te verwerken dan een stevig katoentje) en af en toe eens afwijken van mijn 'op 1 avond moet dit project af zijn' vuistregel. 

Een grote inspiratiebron is voor mij de Deense blogster Trine Schroeder. Ik volg haar Instagram account op de voet en het is bij haar dat ik de Kielo wrapdress van Named Patterns voor het eerst zag. Zij schreef erbij dat ze een lichte 'Kielo-verslaving' heeft; een trigger voor mij om het patroon te kopen en er zelf ook mee aan de slag te gaan!



De stof die ik gebruikte voor dit project is er eentje van Stoff & Stil, ik filterde tijdens mijn zoektocht op 'viscose jersey' en kwam zo uit bij een aantal leuke stofjes waaruit ik deze blauwe bloemenprint haalde. De stof van mijn jurk is ondertussen helaas uitverkocht maar andere mooie viscose jersey is vast nog te vinden. Ik bestelde ook nog viscose jersey in flessengroen en dusty caramel, volgens mij gaat die Kielo immers ook super mooi zijn in een simpel effen stofje.


De jurk werd getekend in alle maten tussen 32 en 46; volgens de matentabel kom ik terecht op maat 36 wat ook overeenkomt met mijn normale confectiemaat. Named Patterns gaat uit van een lengte van 1m72, maar ik ben 1m68 dus ik nam 4 cm weg van de lengte.

De jurk een recht silhouette, met een mooie taille dankzij de 'wrap' vooraan.
Achteraan zit er een split zodat ook de benen voldoende bewegingsruimte hebben.


Speciaal voor jullie demonstreer ik dit met een dansje :-)

Dat deze voor herhaling vatbaar is, is zeker. De jurk zit snel in elkaar.
Laat ons zeggen dat ik de stof knipte tijdens de voorbeschouwing van een wedstrijd van onze Rode Duivels en de jurk in elkaar naaide tijdens de wedstrijd zelf. Na de wedstrijd had ik een blije vent want onze nationale ploeg had gewonnen en ik had er een jurk bij. Iedereen tevreden.

Gisteren maakten we een uitstapje naar Het Vinne in Zoutleeuw; mijn collega Jan -  ook wel gekend als 'de fotograaf ' voor diegenen die mijn blog al een tijdje volgen - vergezelde ons met zijn camera en maakte enkele leuke beelden. Een seconde voor het maken van onderstaande foto zei ik: 'Ok Jan, ik ga poseren zoals de fashionbloggers op Instagram'. Jan nam de foto... en toen zag ik bij thuiskomst dat Oliver ook op de foto staat, eveneens poserend als een fashionblogger op Instagram hahahahaha!


We namen ook nog een leuke gezinsfoto; met een sneakpeek van Eloise's jurk.. die is voor de volgende blogpost!



7 opmerkingen:

  1. Echt leuk die jurk, je staat er super mee! En die gezinsfoto is echt top

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig!! Bedankt voor de inspiratie, ik zocht net een patroon voor een maxi dress en deze gaat het worden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knappe jurk seg! Ik ga direct es piepen naar het patroon. En die laatste foto is geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had dat patroon al zo lang gespot (@kneesocksandgoldilocks heeft ook een paar prachtige exemplaren gemaakt), maar het is toch dankzij deze versie van jou dat ik het patroon eindelijk kocht. Zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi die jurk! Jammer genoeg helemaal niks voor mijn figuur. Deze Kielo van jou is erg geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind jouw Kielo nog steeds de mooiste die ik al zag passeren. Toch twijfel ik nog steeds of het iets voor mij is... Vroeg of laat ga ik toch eens zwichten denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!