Welkom Mila! (alweer een geboortecadeau!)

Jippie, ik heb alweer een topweekend achter de rug!

Vrijdagochtend vertrok ik samen met drie vriendinnen richting...  Zwitserland!

 • Bestemming: Luzern
 • Doel van onze trip: een bezoekje aan onze vriendin Veerle die in December haar tweede kindje mocht verwelkomen. Na een flinke zoon (Mats - 4 maanden ouder dan Eloise) kregen Veerle en Nico een snoezig prinsesje, Mila!
 • Op de planning: tetteren, een beetje shoppen, bubbels drinken (ah ja, als er een babytje geboren wordt moeten we dat vieren), nog wat meer tetteren, eten... enfin, ik denk dat u wel snapt dat dit een zalig mini-vakantietje werd!

Mila had uiteraard ook nog een geschenkje tegoed van mij.
Ik maakte speciaal voor deze kleine diva (zo zegt haar mama het zelf, ik vind dat niet uit :-) ) een koffertje waarin de eerste schatten van Mila mooi kunnen opgeborgen worden.Ik combineerde een mintgroene stof met grijze accenten met een grijs-wit sterrenstofje, fluo gele ritsen en een grijs/fluogele tassenband. Voor de binnenkant gebruikte ik ultrazachte grijze fleece. Dit is mijn eerste koffertje, dus er zijn zeker imperfecties, maar al doende leert men...
In het koffertje stopte ik een popje en een jurkje met ienieminnie zebra's. Ik was eerst van plan om een jurkje te maken in hetzelfde stofje als het koffertje en het jurkje van het popje maar toen ik deze stof in de gaten kreeg bij Stoffen Van Leuven wist ik dat ik voor de witzwarte beestjes moest gaan omdat ook op Mila's geboortekaartje een prachtig exemplaar afgebeeld staat.


  


Ik werkte het jurkje af met een mintgroen biaslint, en pastelroze snaps (dezelfde kleur als de neusjes van de zebra's).  Het popje kreeg een jurkje, schoentjes en een bijpassend onderbroekje. Ik vergat domweg om een foto te nemen van het onderbroekje, maar cute was het wel!Er was 1 klein probleem...

Ook Eloise vond dat popje en het koffertje super leuk... ik heb haar met een smoes het popje laten afgeven ("sshhhht, popje gaat dodo doen, leg popje maar in haar zachte koffertje schatje")...
Ik weet in ieder geval wat mij te doen staat, ook mijn kleine diva krijgt een popje en een koffertje... To be continued, maar zo blijven we lekker bezig!

Tassenband: Guy's Naaicentrum - Hamme
Koffertje: volgens het boek Mon Atelier Couture van Sylvie Blondeau
Popje: uit het boek van Tante Hilde 
Jurkje: patroon Droomfabriek
 

Reacties

 1. heel mooi ! mila en haar mama zijn vast in de wolken met dit cadeau !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, wat een topcadeau's krijgen die (babies van) vriendinnen van u! Zo'n koffertje staat ook nog op de (helaas ellenlange) to-do-lijst :) Schoon werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. daar zal de kersverse mama zeker en vast blij mee geweest zijn... topcadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi gedaan :) en idd wat een topcadeau's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige cadeaus heb je gemaakt, Annick! Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, mijn babysitkindjes heten ook Mats en Mila. Nu nog een Liv ;-)
  Weeral zo'n zalig en vooral gigantisch cadeaupakket zeg! Ik ben al 3 weken bezig aan een vliesje…. En die zebra's zijn gewoon gemaakt voor dat kaartje. Of omgekeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha bij cadeautjes voor een ander moet hier ook veel onderhandeld worden met de kids :)
  schoon cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Groot gelijk Eloise! Komaan mama, popje naaien !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! Waar zijn die imperfecties?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtcadeau ! Daarmee kun je alle meisjes en hun mama bekoren !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super cadeautjes! Vooral dat valiesje, daar wil ik me ook wel eens aan wagen. Is dat boek Mon atelier couture een aanrader?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Sylvia! Ik maakte tot nu toe enkel het koffertje uit dat boekje, er staan nog een aantal andere leuke dingen in maar daar heb ik mij nog niet aan gewaagd.. De uitleg is wel heel beperkt, enkel een paar schema's en wat zinnetjes als begeleiding maar het lukt dus wel... :-)

   Verwijderen
 12. een prachtig koffertje vol met moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt een mooi cadeau zeg!Dat zal wel dat je dochtertje ook zo'n dingen wil.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts