zondag 28 september 2014

Janneke! *pattern test for Sisko by Mieke*

Het was hier een bewogen week. Figuurlijk dan, want letterlijk heb ik niet veel bewogen.
Ik verklaar mij nader...

Maandagavond werd ik in de file aangereden door de bestuurder achter mij, ... die de file duidelijk niet had gezien. Heel veel blikschade als gevolg en mijn auto werd afgevoerd. Een triest zicht was dat. Zelf kwam ik er met de schrik vanaf. Dacht ik... want een uurtje na het ongeval kreeg ik ineens felle buikpijn. Een telefoontje naar mijn gynaecologe later bleek dat het toch beter was om even een bezoek te brengen aan het ziekenhuis. Daar werd duidelijk dat ik al regelmatige weeën had en op 29 weken zwangerschap is dat echt nog te vroeg. Een verblijfje in het ziekenhuis en een weekje 'platte' rust in de zetel later ben ik nu klaar om morgen terug te gaan werken.

It was a heavy week... I was in a car crash on Monday, and due to the shock and stress this caused, I suddenly got contractions. Being only 29 weeks pregnant, this means: way too soon! I had to stay in the hospital for one night + day and spent the rest of the week lying in my bed, and now everything is under control! 


Veel naaitijd was er dus ook niet. Wel veel goesting, maar op sommige momenten moet het verstand het toch overnemen van het hart. Gelukkig had ik in de week daarvoor wel al wat bij elkaar genaaid, en één jurkje daarvan toon ik graag vandaag.


... en wat voor een jurkje!

Mijn vriendinnen, dat zijn allemaal toffe grieten, maar als die vriendinnen ook nog eens patronen kunnen tekenen, tja... dan komen ze in de bovenste schuif terecht :-) Toen Mieke mij vertelde dat ze een gratis patroontje wou lanceren  van een überschattig jurkje met stolpplooitjes stond ik op de eerste rij om te testen. Vandaag lanceerde ze dit gratis patroontje, en toon ik u mijn versie. Dus alvorens u te reppen naar Sisko by Mieke, bekijk even deze foto's en laat u -indien dat nog nodig zou zijn - overtuigen.

I didn't have the courage to spend hours behind my sewing machine, though I really wanted to! Luckily, I sewed a lot in the week before so I'm showing you today one of my new favorites... a FREE pattern (hooray!) designed by one of my friends, Mieke from the blog Sisko by Mieke.


Kijk hier! Die plooitjes! Ik gebruikte een gekoesterd stofje van Lizzy House (Andover Fabrics) en combineerde het met gouden paspel. 
Oh ja, ik hou van goud...

Look at this... I'm in love with the box pleats! I bought the gorgeous raspberry fabric via Etsy, and combined it with gold piping. I do love gold :-)


Ik maakte de 18-24 maanden, en die past perfect voor Eloise. 

The sizing is 18-24 months (2 years) and the fit is perfect.


Kijk daar, een vliegtuig!

She saw an airplane...




Het speldje kocht ik gisteren bij Flying Tiger...



Achteraan sluit het jurkje met een knopenpat of blinde rits. Ik ben fan van blinde ritsen, dus ik opteerde hiervoor ook voor dit jurkje. Vooraan heeft het jurkje drie stolpplooien, achteraan twee.
 
The pattern foresees two options for the closure: buttons or a blind zipper. I went for the blind zipper.



Mooi hé...

En nu, hopsa, download dit patroon hier!

Want to try it too? Then go go gooooooo and download your free copy here!


Patroon / Pattern: 'Janneke' dress by Sisko by Mieke
Stof / Fabrics: Cat Mint Raspberry - Andover Fabrics


40 opmerkingen:

  1. Supertof jurkje! Ik heb dit patroontje net bij Mieke gedownload en sta al te popelen om het voor mijn dochtertje te maken in dezelfde maat. Mag ik zo nieuwsgierig zijn om te vragen welke maat je dochtertje gewoonlijk draagt en/of hoe groot ze ongeveer is? Ik ben nog niet zo bedreven in het naaien en kan zo misschien inschatten of het voor mijn kindje zal passen. Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn dochtertje is 92cm, en draagt maatje 92 (en soms al 98 maar dan vooral bij tshirtjes bijvoorbeeld), en ze weegt ergens tussen 12 en 13kg. Heel standaard eigenlijk voor haar leeftijd... Ik maakte de 86-92, die valt perfect... Zeker proberen, ik ben helemaal weg van dit patroon...

      Verwijderen
    2. Dankjewel! Denk dat dat maatje wel goedkomt. De mijne werd net 3 en net iets kleiner (88 cm), maar hetzelfde gewicht en ze begint nu 92 te dragen. Iets langer misschien maar dan past het nog in de lente.

      Verwijderen
  2. Schrikken zeg! Doe maar rustig aan zodat dat kleine manneke nog een poos blijft zitten! Het jurkje is superschattig trouwens! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje :-) We hadden vandaag nog eens een afspraak bij de gynaecoloog en hij doet het zeer goed, Alles terug onder controle daar vanbinnen :-)

      Verwijderen
  3. Ik zag hem vandaag voorbij komen! Tof dat jij hem al hebt gemaakt. En wat een schrik zeg, dat is een aanrijding sowieso al, maar zeker als je zwanger bent. Hou je rustig...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amai ik zat met spanning te lezen! Verzorg je maar goed! En wat een zalig patroontje is dat hé! Hier ligt al een volgende stofje (en ja hoor ook de gouden paspel) klaar voor een tweede exemplaar! Dat van jou is zoals steeds erg stijlvol. En wat een dankbaar model heb je toch ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moest eens weten hoeveel foto's ik moet nemen om er een 5tal te kunnen selecteren :-) Als ze mij met het fototoestel ziet komen dan weet ze al hoe laat het is :-)

      Verwijderen
  5. Zoals gewoonlijk weer prachtig! Wat moet dat schrikken zijn, zo'n aanrijding tijdens je zwangerschap. Ik duim alvast voor een perfecte verdere verloop ervan. Laat dat ventje nog maar wat verstoppertje spelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Amai, doe het de komende dagen ook nog rustig aan.
    Het jurkje is prachtig, ik printte een uurtje geleden ook het patroon uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Inderdaad, wat een week! Amai! Doe 't toch maar kalmpjes aan!
    Weeral een pracht-jurk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, super! Bedankt voor de link.
    Gelukkig gaat alles goed met jou :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig! Dit jurkje is echt de max! Het patroon, de stof, Eloise, ... bangelijk!
    En idd, verzorg je maar goed, en geef een gil als ik iets voor je kan doen é! X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Opgelucht dat alles goed is met jou en je buikbewonertje .....en wat heb je weer een mooi jurkje gemaakt voor Eloise!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, dat is schrikken! Gelukkig lijkt alles weer in orde te zijn met jullie twee...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gelukkig zijn jullie alle 2 in orde na die aanrijding.Tof kleedje gemaakt en dat gouden paspelletje is top ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. prachtig jurkje eh! echt zeg! Maar wat een schrikken voor jou! Rust toch nog maar veel! En ik ontdekte Flying Tiger vorige week ook, man wat een openbaring!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mag daar best niet te veel passeren; zoveel toffe dingen (die ge eigenlijk niet nodig hebt!) aan 1 euro of een belachelijk klein prijsje. Ik kan daar moeilijk aan weerstaan :-)

      Verwijderen
  14. Jakkes dat je dat nu moet tegenkomen zo'n accident...nu ja, het komt altijd ongelegen maar met een baby in de buik moeten ze jou verdorie nu echt niet gaan aanrijden hé :-s Jouw kleedje is waauw! Stofje is volledig mijn ding en goud...bling bling....we hebben duidelijk dezelfde smaak!! Dochterlief heeft ook een gouden giletje en ballerina's (van oma's trouw deze zomer) dus nu maak ik ook vanalles in dat 'thema'. Zalig mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ook iedere keer als ik jouw dochter zie :-) Die poppemiekes zouden nog goed overeenkomen :-)

      Verwijderen
  15. Ben helemaal fan, maar dat weet je wel ondertussen :) Bedankt om mee te testen!! En oef dat die weeën terug stopten. Dat hij daar nog maar even blijft zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ai dat moet schrikken geweest zijn zeg. Verzorg jezelf maar! Dat mannetje moet nog lekker lang binnenblijven.
    Heel tof kleedje heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een bewogen week !!! En wat een prachtige jurk !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Amai, zeg, dat zijn echt wel even zorgen; wat goed dat alles weer ok is. Laat die kleine zoon van je nog maar lekker wat groeien in je buik. En rust dus maar goed (hoe moeilijk dat ook is :-) ).
    En wat een superschattig jurkje in een prachtig stofje. Ze staat er beeldig mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooi ! En erg van dat accident. Wat een geluk dat alles met de baby in orde is

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtig jurkje! Maar even schrikken zeg! Kan me al inbeelden hoe hard, met dat eigen bewonertje in mijn buik! Ben blij dat alles in orde is! Hou het maar rustig!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh, zo blij dat het ongeval niet erger was…
    En dat jurkje, het is een toppertje, dat patroon. Hier werden er al véél gemaakt en nu is het extra leuk dat het ook in grotere maatjes kan! Prachtexemplaar, de jouwe.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh, ik zou ook hard geschrokken zijn! Dan mogen we toch blij zijn dat we in een land wonen met een goede geneeskunde! Doe het nu maar rustig aan de volgende weken!
    En dat jurkje, tikkeltje jaloers dat ik hier niet zo'n schattig ukje meer rondlopen heb! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je mag altijd die van mij lenen als je persé zo eens een jurkje wil maken :-)

      Verwijderen
  23. Ik ben ook fan van dit Janneke!

    PS: doe toch maar rustig aan, beter geen spijt achteraf.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Verzorg jullie maar goed! Jurkje is prachtig, doet mij al denken aan de feestdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. ow boy :s creepy zeg :s blij dat alles ok is!
    en suuuupermooi kleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooi! Zou ik ook wel willen maken, staat vanaf vandaag op het todo-lijstje. Mijn dochter is even oud btw. Ik duim dat je kindje nog een tijdje blijft zitten, wat een schok!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. how jo, fijn dat het met platte rust in orde is gekomen,
    goud en andere bling bling zijn 'schitterend'
    mooi kleedje
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Oh Annick! Ik vond vandaag pas de tijd voor wat achterstallig bloglezen, en schrok toch wel van uw openingszinnen. Gelukkig lijkt alles weer in orde, en volgt een prachtig kleedje om te bekomen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oei zeg, doe je wel een beetje rustig aan?! Laat je maar lekker in de watten leggen!
    Maarreh, wel een superleuk jurkje! Prachtig patroontje hè?!!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!