zaterdag 20 december 2014

Tien om te zien - 2014 in foto's

Tijdens mijn (vele...) nachtelijke borstvoedingssessies lees ik ze heel graag: de posts van andere bloggers met hun jaaroverzicht in foto's. Toen Mieke mij vroeg om mee te doen leek mij dat de ideale gelegenheid om terug te blikken op 2014..

Deze opdracht bleek echter moeilijker dan gedacht. Onderstaand overzicht is dus een mix van vanalles en nog wat, niks chronologisch, niks verhaallijn. Gewoon "mijn 2014" in enkele snapshots.
 
Het zal u niet verbazen dat het afgelopen jaar mijn gezin centraal stond. Nog meer dan anders, jawel. We deden niet aan verre reizen en exotische stranden, maar legden een terras aan. Prioriteiten moeten gesteld worden. Ik genoot daarom des te meer van een citytrip naar Kopenhagen met mijn vriendinnen in het voorjaar.

Genieten van de zon, de sfeer, een prachtige stad, en elkaars gezelschap... met een drankje...


De oplettende lezer merkt hier dat mijn vriendinnen genieten van bubbels, terwijl ik mijzelf trakteer op frisdrank.

De positieve zwangerschapstest van begin April zit daar voor iets tussen...Een tweede baby zou ons gezinnetje vervoegen aan het einde van het jaar. Ik besliste om extra hard te genieten van mama-Eloise tijd en ging dus samen met haar en drie andere mama's-met-kindjes op weekend in de Ardennen. Dat was leuk hé Kathleen! Volgend jaar opnieuw?Onze "grote zus" werd dit jaar twee!
Ik maakte een verjaardagsjurk met bijpassende kroon, en in het goede gezelschap van Meneer MinnieMie en mammie mocht ze haar kaarsjes uitblazen.


Het was een jaar waarin Meneer MinnieMie en ik "probeerden" om ook wat tijd voor onszelf te nemen, kinderloos. Dat lukte één keer, we gingen twee dagen naar Winterberg. Er lag te weinig sneeuw om te skieën maar we genoten van sneeuwwandelingen, sleetje rijden, restaurants bezoeken, het eten van taart, en het nemen van slechte selfies.2014 zal ik mij ook herinneren als het jaar waarin ik deze blog startte. Vandaag klok ik af op meer dan 550 volgers via Bloglovin, dat had ik nooit durven dromen!
Dankzij deze blog en lieve Soetmin die de Blogameet organiseerde, ontmoette ik twee nieuwe partners in crime; naaibuddies, tettervriendinnen, nachtelijke hulplijnen, en zoveel meer,... bedankt Mieke en Marleen voor het afgelopen jaar!

(de foto mocht ik lenen van Debora!)Last but not least...
Hou jullie vast voor wat babyspam want de belangrijkste gebeurtenis van 2014 voor ons is toch wel de geboorte van onze zoon. Oliver kwam drie weken te vroeg piepen en veroverde onmiddellijk zijn welverdiende plaatsje in ons gezin.
Zijn eerste badje...

Eloise had het heel erg moeilijk in het begin. Aandacht van mama en papa moeten delen vond ze niet fijn, maar stilaan begint ze te wennen. Regelmatig zegt ze: 'mijn Oliver hé mama'?

Deze foto namen we in het ziekenhuis, Oliver was twee dagen oud, het bezoek was naar huis en Eloise wou graag broertje eens van dichterbij bekijken. Voor mij een heel emotioneel moment.We begonnen het jaar met drie, en eindigen met vier.
Wat zal 2015 ons brengen? Alvast een mijlpaal om mee te starten: Eloise gaat vanaf 5 januari naar school, bye bye peuter, hallo kleuter...


Kathleen, Kathleen en Sylvia, zin om ook mee te doen?

Liefs x20 opmerkingen:

 1. Ooooh, heel mooie foto's !! Zeker en vast een memorabel jaar! En volgend jaar wordt nòg beter... wedden !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een topjaar zo te zien. Die laatste foto is ook echt de max! Mooi outfits btw ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's van een warm gezinnetje! Bedankt voor het stokje, ik maak er werk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve foto, die laatste.geniet maar veel en goed van elkaar!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi overzicht en een prachtig gezinnetje! Om te koesteren!
  En wat lijkt Eloise op haar papa!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt Annick zoals ik jou ken! Gezin met stip op nummer één maar ook iemand die vriendschappen koestert. Kopenhagen, I'm in! ;) en die laatste gezinsfoto is toch prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed om weten dat ik bij jou terecht kan voor Kopenhagen-tips: de stad die al een hele tijd bovenaan mijn verlanglijst blinkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch een. Schoon bazeke hoor ... Mooi gezinnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldige foto's, sowieso allemaal, maar die onderste ;-) tja.. schoon baasje :-) maak er een fantastisch 2015 van met ongelooflijk veel schoon naaisels en veel schone momenten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tuurlijk doen we dat volgend jaar over!
  Zo'n leuk overzicht... het jaar dat veel te snel gegaan is! Ik weet nog dat je zei dat je zwanger was en nu heb je dat kleine ventje al in je armen!
  Ik wens je dubbel zoveel plezier en fun met je gezin en veel fijne naaimomenten in 2015!

  Bedankt voor het stokje. Ik ga mijn best doen om ook een overzicht te maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heerlijk om jullie jaaroverzicht te zien
  laat 2015 even fantastisch worden
  prettige feesten xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig verhaal! Geniet van je gezinnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Rode draad genoeg hoor in je verhaal en inderdaad die laatste foto! Echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gezellige foto's. En nog proficiat met Oliver!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke foto's vooral die laatste vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi gezinnetje! Ik word er helemaal week van! Ik ontdek net dat je het stokje aan mij doorgaf!!!! Zo leuk! Ik was er even helemaal tussenuit... ik ga zien wat ik kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!