Selfish Sewing: The Southport Dress - Part 2

Vakantie!!!
Geen buitenlandse reis met wuivende palmbomen deze zomer voor ons, want op de najaar-planning staat de verbouwing van onze zolder. 
Deze wordt in november omgevormd tot slaapkamer met inloop-dressing (jippie!!!) voor Meneer MinnieMie en mijzelf,  en daar gaat ons budget naartoe. 
We klagen echter niet want ook in België kan je mooie uitstapjes maken, dus genieten we momenteel van 3 weken vakantie in eigen land. 

Op de agenda de komende weken: daguitstapjes naar onder andere Plopsaland (oh ja...), Bokrijk, zee, ... 
Ik geniet zelf van lange naai-avonden als de kindjes in bed liggen en Meneer MinnieMie naar het verslag van de Tour de France kijkt. Elk zijn hobby denk ik dan.

De foto's voor deze blogpost namen we 2 weken geleden, toen we een pre-vakantie tripje deden naar Ieper. U kreeg reeds een preview van dit landschap hier

Ik droeg mijn tweede Southport jurk.

***
Today, I present you my second Southport Dress. The first one was too big, so I sized down for this second version. It's still not perfect unfortately, but I'm in love with the gorgeous Petit Pan fabric! 
***
De eerste jurk zag u hier. En u zag wellicht ook dat deze een beetje te groot was.
Ik ging voor mijn tweede versie aan de slag met een maatje kleiner, en bekwam dit resultaat: veel beter aan de heupen en buste, maar toch nog niet helemaal zoals ik het zou willen.

Laat ons zeggen: als ik wandel of rechtop sta is dit echt de perfecte jurk, maar als ik ga zitten valt het bovenstukje wat open. Anyway, zeker draagbaar, alweer, maar toch nog niet helemaal perfect.


Het stofje is van Petit Pan en lag al een tijdje in mijn kast.  
Selfish sewing is voor mij een grote uitdaging: het juiste patroon, combineren met de juiste maat (ahum), en daar een stofje bij matchen dat niet te kinderlijk is en waar ik mee durf buitenkomen.
Deze Petit Pan voldoet alvast aan deze voorwaarde.


Als ik foto's selecteer van Eloise moet ik mijzelf steeds wat inhouden, doorgaans heb ik een 30tal super mooie foto's van haar, waar ik dan maar een aantal van kan tonen. Ik ben zelf helaas minder fotogeniek dan mijn dochter, dus moeten jullie het stellen met deze drie foto's :-)

Patroon / Pattern: Southport Dress - True Bias
Stof / Fabric: Coton Wasabi Bleu - Petit Pan

Reacties

 1. weeral een prachtige jurk! en minder fotogeniek dan je dochter, zeker niet hoor
  hier ook een vakantie in eigen land wegens verbouwing van de twee bovenste verdiepingen, maar ik heb mij nog niet verveeld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op deze foto's ziet het er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij slaat de nagel op de kop ivm dat selfish sewing...en toch vind ik dat jij stijlvol aan selfish sewing doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die eerste foto vind ik nochtans ongelooflijk mooi... Je bent er trouwens in geslaagd me te doen twijfelen over de schaar zetten in mijn lapje Wasabi ;)
  --wat het patroon betreft, zou je niet gebaat zijn met een SBA aanpassing? Dat zou wellicht wat van de extra stof wegnemen--

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gemaakt! Ik denk dat je gewoon kritischer bent op je eigen foto's, wat ik ook wel begrijp. Model spelen is niet altijd leuk en kindjes hebben een naturel.
  Wij gaan ook niet op verlof, maar ploeteren hier ook in het verbouwstof. Maar ik mag niet klagen: ik ga vandaag naar Disneyland. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier uitbouw en opbouw, I feel your pain ;) :)
  Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben duidelijk niet de enige die deze zomer op vloer bedekt met karton leeft. Bij ons staan twee tienerkamers op de planning.
  De lange naaiavonden leveren duidelijk iets moois op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, voor jezelf naaien blijft toch de grootste uitdaging. Je ziet ook zelf al die kleine imperfecties die anderen nauwelijks opmerken denk ik. En wat de stofkeuze voor mezelf betreft... ook erg herkenbaar! Ik zat gisterenavond ook vol twijfelt te staren naar mijn laatste naaisel...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, maar ik vind je stofkeuze altijd perfect. De kleine haar jurkjes zijn trouwens ook nooit in kinderstoffen gemaakt vind ik. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Over dat fotogenieke... dat valt toch best héél goed mee ze ;-) mooie jurk... hopelijk betert het weer snel terug in België zodat je er deze zomer nog veel geniet van hebt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Looking good! En hier zal het waarschijnlijk ook een uitstapjes-vakantie-in-eigen-land worden, tenzij het weer echt vreselijk is, dan wordt het een last-minute richting zon. Wij sparen voor een nieuw dak, en daarna voor de inrichting van de zolder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In mijn ogen zijn dit mooie foto's,een knappe madame en een leuk kleedje.Geniet van de uitstapjes in ons eigen landje en nog even en je hebt een prachtige slaapkamer met dressing voor nog meer van deze mooie kleedjes in op te hangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha, zoveel herkenbaars in deze post ;-) Ik vind alleszins dat dit je supermooi staat, jammer dat je je er niet helemaal 100% in voelt als je niet rechtstaat ...
  Maar echt ! Supermooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maar 3 mooi foto's, dat kan ik moeilijk geloven! Ik vind het alleszins een heel mooi kleedje! Hopelijk kan je het nog aanpassen, zodat je er ook mee kan gaan zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er op de foto's perfect uit! Heel leuke jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh Annick deze is toch echt schoon hoor. Het is inderdaad niet simpel om een goed patroontje te vinden voor jezelf, en al dat aanpassen, brr, daar ben ik ook geen fan van.
  In ieder geval 3 schone foto's, ook hier is dat altijd een uitdaging, om foto's te (laten) trekken waar ik zelf tevreden mee ben. Bij mij lukt dat meestal het beste als onze Nand ze trekt. Dan ben je zo hard bezig met hem, dat je vergeet te poseren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het meer dan geslaagd. En eerlijk ... denk dat velen er zouden willen uitzien zoals jij, mezelf incluis. Zo'n knappe madam!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mij lijkt het een zeer geslaagde jurk! Hij staat je mooi. En jouw stofkeuzes vind ik altijd top!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts