donderdag 2 maart 2017

Oh Lena

Ik leerde Sofie van de blog WenSJe 'virtueel' kennen enkele maanden geleden. Ze maakte enkele prachtige Oliver-pants voor haar dochtertje en stuurde er mij een enthousiaste mail over. 

Een tijdje later stuurde ze mij opnieuw een mail: ze ging zelf ook een gratis patroon lanceren, en ze vroeg mij of ik wou testen.

Ja, graag dus.Deze week ging haar patroon live; de Lena jurk. Een oversized jurkje, met eenvoudige snit en leuk rugdetail. 


Ik gebruikte een lichte sweaterstof uit mijn voorraad. 
Meneer MinnieMie heeft een (gekochte) trui in exact dezelfde stof, hij is al helemaal enthousiast over twinnen met zijn dochter.


Het patroon kan je gratis downloaden op de blog van Sofie: WenSJe
Sofie tekende de maatjes uit tussen 80 en 116. Voor deze testversie naaide ik maat 110; ik gaf als feedback dat de jurk gerust enkele centimeters langer mocht (Eloise is 109cm groot, en de jurk komt pittig kort). Sofie paste dit aan; dus in het definitieve patroon valt de jurk langer. 

Ik naaide ondertussen nog een tweede versie, op basis van het definitieve patroon. Ik toon het jullie binnenkort! Dat ik fan ben dus is zeker, want deze streepjes-versie werd hier al vaak gedragen. 
Sporty chique alweer, ik vind dat Eloise er een beetje uitziet als een Parisienne :-)
En nu, hop naar de blog van Sofie om de Lena te downloaden :-)!
Dankjewel Sofie voor dit leuke patroon!


13 opmerkingen:

 1. Ik zei het al honderd keer, maar eentje extra kan vast geen kwaad: die Eloise staat gewoon écht met alles! En grappig dat meneer even enthousiast is over twinnen met de kids als zijn vrouw ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik als streepjesfan ben helemaal verliefd op deze jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er inderdaad een geweldige jurk uit, benieuwd naar versie 2

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Zo stoer, echt zoals het bedoeld was. 👌 Heel erg bedankt om te testen! En voor je goeie tips! Ik moest even schaterlachen toen je stuurde dat de mouw één keer knippen (zoals er toen nog op het patroondeel stond) toch maar wat raar is. 😁 Dikke merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blauw-witte streepjes, daar kan ik nooit genoeg van krijgen! Meneer al, minniemie al en nu ook nog Mevrouw en minnieman ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Sowieso rekkende stof, ik maakte deze jurk in sweaterstof maar ook gewone tricot werkt prima!

   Verwijderen
 7. Ik ben helemaal in mijn streepjesfase en into Eloise haar natuurlijke swag (maar dat is allang geen fase meer). Jep meer van dat graag !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi jurkje! Stijlvol én comfortabel, lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!