Oh deer


Joppe werd vier jaar.
Zijn mama naait en blogt ook, en zij apprecieert zelfgemaakte cadeautjes heel erg.
Blijkbaar stuurde ze mij creatieve 'vibes' met tips. 
Dat hoorde ik pas op het verjaardagsfeestje, toen mijn cadeau al lang en breed genaaid was, maar blijkbaar luisterde mijn onderbewustzijn toch naar het onderhuidse gefluister.
Een 'my first backpack' werd het dus.
Mijn tweede versie alweer en de trouwe lezer van deze blog weet dat ik geen typische tassennaaister ben. Veel te veel gepruts met veel te veel kleine onderdeeltjes. Geef mij maar een jurk met blinde rits. Dat ik Joppe niet in een jurk met blinde rits kan steken, én dat het patroon van Oekeboeleke werkelijk een schot in de roos is, zijn twee argumenten die mij toch weer naar My first Backpack deden grijpen.Oliver speelde graag model. Ik moest het hem gewoon maar vragen en de rugzak werd met plezier aan zijn schoudertjes gehangen. Dat hij blijkbaar dacht dat deze tas voor hem was leerde ik ook pas achteraf, onderweg naar het verjaardagsfeestje, waar ik op een spervuur van vragen werd getrakteerd en moest beloven er ook eentje voor hem te naaien.

De fournituren komen allen van bij K-Bas, de stofjes haalde ik uit mijn voorraad. Het rendierstofje heeft zilveren en gouden accentjes, de foto's doen de stof geen eer aan maar het is echt mooi. Geloof mij maar :-)
Ik werkte de koordjes en de tassenband af met driehoekjes. Ik haalde hiervoor mijn mosterd bij Sofie, geweldig mooi vond ik haar versie.


Het rendier stofje is van Echino; de bruine stof is een hele dikke katoen met een fijne rib.

Ondertussen knipte ik er nog eentje... Voor beide kindjes deze keer, in oilskin. De bedoeling is dat dit hun zwemzakje wordt. Naaien moet ik nog wel doen, maar eerst genieten we hier van familie-tijd want we hebben een weekje vakantie!

Fijne feestdagen!


Patroon: My first backpack - gratis te downloaden via Oekeboeleke
Stof: Stag Chevron Brown Echino
Fournituren: k-bas

Reacties

  1. Joppe is zeeeeeer blij met zijn rugzakje hoor. Het moést mee naar Planckendael, want hij moesthet aan de diertjes laten zien. Thanks Annick, zo blij dat die vibes gewerkt hebben ;-) na al die jaren kan dat ook bijna niet anders he :-) xx K.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aha voor die mama haar zoon mocht je een cadeautje naaien, top! Het is een heel mooi rugzakje geworden, daar zou elke mama (en zoon) blij mee zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts