Carolyn Pajamas + Atelier Brunette

Voor sommige patronen heb je een 'schop onder uw kont' nodig voor je ze maakt en als je ze dan gemaakt hebt dan denk je 'allez waarom heb ik zo lang gewacht'.

Zo ging het dus met de Carolyn Pajamas, een pyjama patroon voor dames van Closet Case patterns. Ik werd erop verliefd na het zien van enkele prachtige versies op Instagram en kocht het patroon meteen. Om het vervolgens stof te laten vergaren op de harde schijf van mijn computer.
Een paar weken geleden dan kocht ik een prachtige blouse, helemaal in de 'ik-draag-mijn-pyjama-ook-overdag' trend. Waarschijnlijk bestaat er daar een beter woord voor, maar u begrijpt wel wat ik bedoel hoop ik. Thuisgekomen besefte ik dat deze nieuwe blouse wel heel hard lijkt op de Carolyn Pajamas en dat was voor mij dus het moment om mijzelf spreekwoordelijk te schoppen.

Ik mat mijzelf op (ultrabelangrijk voor selfish sewing want in een damespatroon kruipt veel meer stof dan in een kinderjurkje) en kwam uit op size 6.
De maat zit perfect, ik moest niks veranderen of aanpassen. Exact dezelfde bevindingen als ik had bij de Kalle Dress van dezelfde ontwerpster dus dat geeft mij erg veel vertrouwen om nog patronen te proberen van Closet Case Patterns.De instructies bij het patroon zijn erg duidelijk, ik ondervond geen moeilijkheden bij het naaien.
Ik koos er bovendien voor om alle naden af te werken met 'French seams', als ik voor een 'chique' pyjama ga mag het al eens iets meer zijn.

Op een avondje is deze trouwens niet af, ik deed een avond over het knippen en plakken van patroon en stof, een avondje over de blouse, en op avond drie naaide ik het shortje en zette ik knopen aan de blouse.

Maar zo zo zo zoooo blij met het resultaat!
Het stofje, 'les hirondelles' van Atelier Brunette is een absolute favoriet van mij, ik gebruikte die al eens voor Oliver en voor Eloise , en ik maakte er ook al een cadeautje uit voor een vriendin
Ja, ik kocht enkele meters ;)

Eén ding staat vast, ik ga voortaan slapen in stijl...


Stof: Les Hirondelles - Atelier Brunette


Reacties

 1. Heel leuk! Ja, er kruipt wel meer stof in een pyjama voor jezelf, maar het is ook zo lonend he! Zeker ook overdag te dragen, binnenshuis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt een hele mooie pyjama, misschien moet ik dat patroontje ook aanschaffen (er is nog plaats op mijn harde schijf ;-) ), zit er ook een A0 bestand bij?
  leuke foto's ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie vraag, ik zou dat moeten checken, ik heb op A4 geprint...

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts