Ume, Dubbel:Punt!

Naailand is weer een creatieve hotspot rijker: Dubbel:Punt.
Dubbel:Punt is een kersverse bakstenen winkel in Wuustwezel waar zowel dé tassenfournituren shop K-Bas als stoffenwalhalla Piekewieke elkaar vinden onder één dak.

Ik ken Mieke al even lang als deze blog bestaat, ze was één van mijn eerste online naaivriendinnen en ondertussen noemen we elkaar ook al échte vriendinnen. Friends for life!


Dubbel:Punt dus. 
Als creatieve handen in elkaar worden geslagen volgen er grootse dingen. Ik was aanwezig op de openingsavond en voelde mij er meteen thuis: prachtige inrichting, grote ruimtes en een aanbod om U tegen te zeggen. Liefhebbers van stoffen en tassen kunnen hier hun hartje volledig ophalen.

Ik ging uiteraard niet met lege handen naar huis. Annick in een stoffenwinkel, dat is een beetje zoals Annick in de hemel. We moeten het zeggen zoals het is


Ik kocht twee stofjes: eentje voor mijzelf en eentje voor Eloise.
Twee keer raden welk stofje het eerst verwerkt werd. Juist ja.


Het was de bedoeling dat dit viscose stofje een lange rok werd voor Eloise. Toen ik ermee thuis kwam bestelde ze echter een jurk, bij voorkeur met een lange rok.
Geloof mij even dat het werkelijk onmogelijk is om uit een meter stof (want daarmee was ik ruimschoots toegekomen voor een lange rok) een jurk met lange rok te toveren in maat 122. 

Het werd dus een jurk met rok tot op de knieën en ik benutte werkelijk elke vierkante centimeter van de stof.Maar mooi hé.. Een grote meisjes-jurk maar toch met de nodige dosis zwier.

Ik haalde hiervoor de Ume van StraighGrain opnieuw boven, niet de 'shiftdress' versie deze keer maar wel de jurk met rimpelrok.

Aanpassingen deed ik niet, uitgezonderd de lengte van het rokdeel dat ik dus zo lang knipte als mijn 1m stof toeliet.

 Helemaal lente-proof!


Patroon: Ume van StraightGrain

Reacties

 1. Ik vind die lengte supertof bij haar! En wat een genot, elke centimeter van je stof kunnen opgebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke stof!
  Een mooi jurkje maakte je ervan.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zalig jurkje is dat geworden! Mooi gepuzzeld als je dat uit een metertje kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!