Kids Clothes Week day 6 & 7: Mara & jeans

Statement van de dag: Eloise is een jurkjes-meisje!

Onzin natuurlijk. Haar kast hangt vol met jurkjes omdat ik nu eenmaal heel erg graag jurkjes naai. Maar ik moet bekennen dat ik haar eigenlijk super cool vind met een broekje en een leuke T-shirt bijvoorbeeld.

Om de Kids Clothes Week af te sluiten besliste ik om eens iets anders te doen: geen jurkje, maar wel een bloesje. Ik zag bij Kathleen een prachtige Mara voorbijkomen, en zette het patroon op mijn (ellenlange) to-do lijst. Gisteren ging ik er eindelijk voor, en vanochtend legde ik de laatste hand zodat Eloise vandaag kon passen.


Eloise is very girly-girly, or otherwise said: that is how I like to dress her. Nonetheless, I have to admit that she looks super cool wearing a skinny jeans with a cute top. For this last day of 'KCW', I decided to sew a blouse. My first blouse ever. Bye bye comfort zone!

 I opted for a Compagnie M. pattern, the Mara.
... and I'm soooooo happy with the result!
Ik gebruikte een stofje van Art Gallery, dat ik kocht via een Etsy shop; en werkte af met zilveren paspel en ivoorkleurige knoopjes. Ik ben superblij met het resultaat, zelfs mijn vriend zwaaide deze keer met complimentjes.

I used a lovely Art Gallery fabric, and teamed it with silver piping and ivory buttons. Next time I really need to do a better job on the folds, I have the feeling they are not as symmetrical as they should be according to the pattern instructions. This is, by the way, one thing I absolutely adore about the Compagnie M. patterns: detailed instructions and a lot of pictures.

Ik maakte de 2 jaar voor mijn 22 maanden oude dochter en de maat lijkt mij prima; onder haar armpjes heeft ze nog wat ruimte maar dat stoort niet.
Vandaag was ze terug in een poseer-modus dus ik heb deze kans met beide handen gegrepen. Geef toe, ze staat toch schattig met haar bloesje en jeanske... :-)As you can see, she was in a posing mood today :-)
A  nice way to end Kids Clothes Week; a very productive one it is! Three dresses and one blouse: CHECK! It was a lot of fun, so count me in for the next edition!


... en dit is dan het einde van mijn eerste Kids Clothes Week. De balans: drie jurkjes en een bloesje; en nog een broekje en jasje die geknipt klaarliggen. Ik vond het in ieder een leuke ervaring en volgende keer doe ik opnieuw mee!Patroon / Pattern: Mara blouse - CompagnieM
Stof/Fabric: Art Gallery - Valley of Evergreen via Etsy
Zilveren paspel / Silver piping: Julija's shop

Reacties

 1. De Mara staat Eloise prachtig! Dat stofje ben ik ergens in het blauw tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag die ook op de blog van StraightGrain, dus ik vermoed dat je daar eht stofje al hebt gezien. Ik heb de blauwe versie ook liggen maar die bewaar ik nog even :-)

   Verwijderen
 2. Oh, dit is één van de mooiste Mara's die ik tot nu toe al ben tegengekomen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. had jij verlof? ;) kei schoon :) en ik vind dit het beste van de hele week eigenlijk! ze staat beeldig met groen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, helaas pindakaas... Daarom wisselde ik een avondje knippen telkens af met een avondje naaien, maar volgende week wordt sowieso wat rustiger op dat vlak :-)

   Verwijderen
 4. Mooi ze ... Super stofje en toffe combinaties

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook - lang geleden - een Mara Bloesje gemaakt (eigenlijk een jurkje, want ik heb er een rimpelrokje aan vastgemaakt), maar ik was niet zo tevreden van de mouwtjes die ik er op heb gezet. De jouwe vind ik super. Was die versie ook meegeleverd met het patroon, of zijn ze een eigen verzinsel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de mouwtjes zijn de 'vlindermouwtjes'. Ik heb nog getwijfeld tussen die, en de gefronste mouwtjes...

   Verwijderen
 6. Wat een week, wat een tempo! Uw kleine madam staat er goed mee, met haar bloeske :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij heb jij de voorbije week héél weinig geslapen. Ik voel mij al bijna schuldig :) Jawadde, knap weeral! Ik ben ook fan van de mara. Eén van de weken maak ik er nog eentje :) En schoon stofke gekozen seg! en Eloise staat dus ook super met broek en bloesje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo schattig. En poseren zonder koekje dit keer, Bravo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je hebt er een drukke eerst kcw-week op zitten,
  met hele mooie kleertjes voor dochterlief,
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. kei tof! ik maak ook zo graag jurkjes :) maar als ik ze zie rondcrossen in hun speelkleren (jeans + all stars) dan denk ik altijd 'goh, daar staan ze toch ook schoon mee' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige blog... Ik kwam al enkele keren terecht bij je blogje (denk verwijslinkjes via Facebookgroepjes) en om eerlijk te zijn heb ik hem herontdekt tijdens een zoektocht naar blogjes die de moeite zijn... Die een dikke duim en een pluimpje verdienen voor alle werk die jullie doen om dingetjes te maken en te delen met iedereen!

  Vind die van jou zeker de moeite, ga die zeker blijven volgen...
  En... Ik nomineer je met 9 anderen met de Liebster-Award.

  Dikke proficiat! Je verdient het echt!
  Voor meer info over de Liebster-Award; check je mijn blogje maar even:
  mevrouwtjepauwtjesnaaisels.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts