We like cosy!

Eloise wordt volgende maand twee jaar, en sinds deze week hoort ze officieel bij de oudste kindjes in de crèche. Het laatste stapje voor ze naar school gaat, olé! Mijn mamahart wil hier nog niet aan denken...

In ieder geval, twee-jarige prutskes zijn erg gehecht aan hun eigen spulletjes. Eloise is geen uitzondering op deze regel: "mijn mama en papa, mijn speelgoed, mijn ballon. " Een ander kindje moet het niet wagen om in de buurt te komen van 'the object of her affection' of ze zet ze met een welgemikte 'nee nee nee kindje!" op zijn plaats. Met zeer regelmatig rode kaken van schaamte bij mama en papa als gevolg.. Maar zoals ik al aangaf, dit is eigen aan de leeftijd want enkele weken geleden zat er een briefje in Eloise's heen-en weer schriftje van de creche.
 "Wij verhuizen na de Paasvakantie naar ons nieuwe groepje! Wij vragen aan de ouders om een eigen kussentje en dekentje mee te geven aan de kindjes'.

Een individueel item dus... Dat moeten ze mij geen twee keer zeggen :-)
Ik dook samen met Eloise in mijn stoffenvoorraad en ze haalde er zelf twee stofjes uit, van dezelfde collectie.This week, Eloise moved to the next age-group at her daycare. The final stage before school! *oh no, I don't want to think about it*
It appears that 2year olds get very attached to personal items (oh really :-) ) so the nice ladies of the daycare asked us to provide Eloise with her own personal pillow and blanket.
The perfect occasion for me to sew a (very) quick and (very) easy project! Eloise picked the fabrics herself, and I believe she did a great job!


Het dekentje is lekker zacht: wellness fleece aan de éne zijde, en het vrolijke katoentje aan de andere kant. Ik werkte af met mint-paspel. Op de fleece-kant van het dekentje naaide ik, feston-gewijs, de letter E, als extra personalisatie. Ik knipte vervolgens de letter E nogmaals uit, en deze keer uit de witte fleece, en naaide deze op het kussen.

Dit is trouwens erg makkelijk om te doen, het resultaat is super leuk! Ik verstevigde de letters met een stukje vlieseline, en knipte nog eens kort tegen de randjes bij na het strijken. Zo rafelt het niet... :-)The blanket is very soft... I used some nice wellness fleece on one side, and the colorful cotton fabric on the other side. In order to add another personal touch, I stitched the letter E on the fleece-side... and did the same on the pillow.


  Zowel het kussen als het dekentje werden meteen getest, ... en goedgekeurd :)
Stof / Fabric: Anne Kelle - Woodland Pals
Handleiding kussen / tutorial pillow: Oon

Reacties

 1. Mooi! Ze wordt groot, maar blijft toch nog jouw kleine meid, hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker weten dat Eloise het coolste dekentje in de creche heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een plezant idee, en wat leuk uitgevoerd! Die gaat daar slapen gelijk een roosje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zou voor minder graag gaan slapen! Super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ToF idee! Ik ben zelf onthaalmoeder en dat "mijn, mijn, mijn en ik, ik, ik!" Klinkt heel herkenbaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat mijn dochter niet de enige is met dat 'trekje' :-)

   Verwijderen
 6. Wat een leuk idee van de crèche om ieder zijn eigen dekentje te laten meebrengen! Dat zal ze met veel plezier willen meenemen!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo tof dat ze bij jullie elk hun eigen dekentje en kussen mogen meebrengen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts