zondag 6 juli 2014

Copenhagen Candy

Een paar keer per jaar knijp ik er enkele dagen tussenuit met vriendinnen.
... Concreet betekent dit dat ik Eloise een weekendje aan de deskundige handen van haar papa overlaat, en ik mij samen met vriendinnen onderdompel in de ontspannen (vakantie)sfeer van een nieuwe stad, los van dagelijkse beslommeringen, en mij te buiten ga aan lekker eten, cultuur opsnuiven, tetteren, slenteren en shoppen.

Onlangs stond Kopenhagen op het programma. Mijn eerste Scandinavië-ervaring, en ik vertrok dus met hooggespannen verwachtingen. Het werd een prachtig weekend, maar dat spreekt voor zich denk ik... Op mijn to-do lijstje staat trouwens ergens bovenaan mijn intentie om een verslagje hiervan te bloggen, to be continued, uhum.

Het eerste dat mij opviel in de (overigens ultra-propere) luchthaven van Kopenhangen, was een winkel van Molo. Molo is een Scandinavisch merk, met hoofdzetel in Kopenhagen. Ik ben er dol op, maar de prijsjes zijn niet mis... Groot was mijn vreugde toen ik in één van de talrijke stoffenwinkels in Kopenhagen een stofje op de kop tikte dat wel héél erg Molo-stijl is...

Nog nagenietend van de Kopenhagen-ervaring, naaide ik een Candy jurkje met het prachtige "Molo"-stofje...

Some time ago, I went on a citytrip to Copenhagen with 4 girlfriends. We really enjoyed ourselves, visiting an unexplored city, dining in nice restaurants, strolling in the beautiful streets... and off course, we didn't forget to shop! I bought some gorgeous 'Molo'-alike fabric in a Copenhagen fabric store, and created a very simple, knit dress by using the Candy Dress pattern by La Maison Victor.


De kapmouwtjes die in het oorspronkelijke patroon voorzien zijn liet ik achterwege voor dit jurkje, dat was net 'too much'. De print is al druk genoeg...

Maar check die kleuren... prachtig toch!?Heb ik al verteld dat ik niet graag met tricot werk? In tegenstelling tot mijn vriendin Kathleen die het ene tricot-pareltje na het andere tevoorschijn tovert, moet ik steeds een mentale tricot-ijsberg overwinnen alvorens eraan te starten.

Oh, and I do hate working with knits. I'm addicted to cotton, and I do buy knits from time to time, but it takes some courage every time to start the actual sewing process.

Ik naaide trouwens de 98 (drie jaar) voor Eloise, ze is net 2 maar ik had het gevoel dat de 92 nipt zou zijn. De 98 is nog wat ruim aan de okseltjes, maar ik hoop zo dat ze het volgende zomer nog kan doordragen...
 


Oh ja, uiteraard zat er ook een lintje in de taille, maar Eloise trekt dat er steeds vakkundig terug uit. Ik heb de strijd dus al opgegeven ondertussen...


Patroon / Pattern: Candy Dress - La Maison Victor
Stof /Fabric: Stoff & Stil Copenhagen - www.stofogstil.dk

22 opmerkingen:

 1. zo een mooi jurkje!!!!! ik moet dringend eens naar Kopenhagen ;-)
  zo een levendig stofje echt super

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kopenhagen staat hier deze zomer ook nog op het programma. Adresjes van die stoffenwinkels zijn steeds welkom. Zeer mooi jurkje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik breek mijn hoofd er al de hele dag over, van zodra ik het weet geef ik de adresjes door. Sowieso kan je alvast Stoff2000 checken, dat is een keten in Denemarken en ik zag alvast 3 filialen in het centrum van Kopenhagen zelf. Deze stof komt uit een andere winkel, en ik zoek de naam asap op!

   Verwijderen
  2. Bedankt! En alle dagen open volgens de 'stof og still' website. Ideaal!

   Verwijderen
 3. Echt zooo mooi! Molo - love it. Minniemie-knock off, meer dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! De stof zou ik niet meteen uitkiezen, maar jij hebt er iets knap mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de stof echt prachtig, heel geslaagd jurkje! Heb je een naam van de stof, dan zoek ik eens online?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er stond geen naam op helaas, ik probeer via mijn rekeninguittreksels de weg naar die winkel terug te vinden :-)

   Verwijderen
  2. Gevonden, de winkel was Stof&Stil, ik zette link naar de website onderaan het blogbericht!

   Verwijderen
 6. Ben benieuwd naar je verslagje van Kopenhagen.Het stofje is niet direct mijne stijl maar gelukkig vinden we niet allemaal het zelfde mooi,hé.Knappe dochter hebben jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw!!! Heel mooi stofje. En zo'n tripje naar Kopenhagen...jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben ook zwaar molo fan en zou een moord doen voor die stof ;-) zo schoon jong :-) en de max als je molo zelf kan maken want is idd prijzig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Subliem jurkje! Ook een Molo-fan, mijn kinderen lopen elk jaar de hele zomer rond in hun Molo-UV pakjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg mooi! Ik vind Molo ook het einde (maar veel te duur). Dit jurkje kan zo in de collectie van Molo opgenomen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gewoon dat lintje even aan de achterkant met een steekje vastzetten. Dan kan die leuke kleine meid het er niet meer uittrekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!