dinsdag 15 juli 2014

Jump ... next year!

Mijn eigen kleerkast is al enkele jaren voorzien van enkele mega comfortabele jumpsuits.
En oké oké... als je dringend moet plassen is een jumpsuit niet welgekomen, maar daarbuiten beschouw ik deze pakjes-in-één-stuk als een absolute must-have: classy, altijd juist gecombineerd, geen zorgen over 'past deze broek bij die T-shirt en vice versa',  en zeer vergevingsgezind voor eventuele probleemzones.

Sinds een paar seizoenen zijn jumpsuits helemaal hot en happening, en ook blogland is helemaal mee. Origineel ben ik dus niet, maar als fanatieke jumpsuit-lover, kon een zelfgenaaid exemplaar (of twee) voor Eloise ook niet ontbreken.

I'm the very proud owner of some very comfy&classy jumpsuits. I adore these one-piece items! Therefore, I'm thrilled that jumpsuits are hot and happening all over blog-a-sphere! The perfect timing as Eloise definitely needed a jumpsuit of her own. Or two...


Enthousiast ging ik aan de slag met het bekende Ally patroon uit La Maison Victor, daarbij vrolijk negerend dat verschillende mensen al aangaven dat het patroon ruim valt. Meten is weten, I know, maar daar doe ik dus  niet aan mee. Met een flater als gevolg, en een jumpsuit die nog een jaar in de kast mag blijven hangen.


Where did you go wrong is your question? Well... I used size 92 for my two-year-old, but I ignored the advice of several other sewists that the fit is quite big and wide, and this is the result :-) A jumpsuit that Eloise will be able to wear next year. But for now... too big...


We kregen bezoek van een poes, Eloise is gek op miauwende viervoeters. Big love!


.... en TADAAAA... alsof één veel-te-grote jumpsuit nog niet genoeg is, maakte ik er uiteraard, met hetzelfde patroon, nog eentje. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen? Mja, een ezel ben ik dus duidelijk niet.


As if one too-big-jumpsuit was not enough, I used the same pattern for another version. Not very smart, I have to admit. Maybe oversized will get into fashion? Very soon? I'm crossing my fingers :-)
 


Ik bedenk net iets. Dit is geen flater, maar wel voorzienigheid. Het kind heeft al kleding voor volgend jaar, als dat niet vooruitdenkend is.

* dat Eloise volgend jaar geen pampertje meer draagt en ze dus jumpsuits zeer waarschijnlijk niet meer zo fijn zal vinden negeer ik nog even vrolijk.

Het stofje dat ik gebruikte voor de tweede jumpsuit wordt trouwens 'seersucker' genoemd, een zaligheid want dat kreukt niet! Laat dat strijkijzer dus maar in de kast, halleluja! Alweer een tip die ik kreeg van An, zij maakte een jurk met dezelfde print.

I used a gorgeous seersucker fabric from Miss Matatabi for the second jumpsuit. I love this fabric as it is very lightweight, and due due the seersucker texture, it doesn't need any ironing. Heaven!


Patroon / Pattern: Ally - La Maison Victor
Stof / Fabrics Jumpsuit 1: Petit Pan - Okiko Gris
Stof/ Fabrics Jumpsuit 2: Miss Matatabi

20 opmerkingen:

 1. Supermooi (al zijn ze dan nog wat groot)! Kunnen ze lekker lang gedragen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goe vooruit gezien ;) Mooikes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo herkenbaar :-) Heb de jumpsuit 3 keer uit elkaar moeten halen en met allemaal ingrepen is het eindelijk goed gekomen. Valt inderdaad zeer ruim hé voor onze 2 jarigen. En jouw dochtertje ziet er ook een fijntje uit zoals de mijne. Het erge is dat ik de jumpsuit niet meer exact kan maken zoals Jade hem nu draagt... a ja, de aanpassingen zijn op de suit zelf gedaan en niet op het patroon :-s Nu ja, dat gezegd zijnde, we kunnen allemaal nog wel wat leren MAAR het allerbelangrijkste: kéitoffe stofjes!!! Jouw dochter staat er prachtig mee, en die semi-boothals, goh, verdwijnt in het niks bij het zien van zo'n cutie ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben 'blij' dat het herkenbaar is :-) Ik kon mijzelf wel voor het hoofd slaan toen ik zag hoe groot dit patroon uitviel... Anderzijds is het ook wel erg schattig, zo een mega grote jumpsuit :-) En die semi-boothals, noem het maar gerust een boothals momenteel... :-)

   Verwijderen
 4. 'T zijn schoontjes, da's het belangrijkste! En dat ze nog even in de kast mogen blijven liggen, da's toch niet zo erg toch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch zijn ze mooi!
  En zien we daar groene sprieten op de achtergrond?!? :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gezien, en niet zomaar groene sprieten maar zelfs al een heel grasveld. Leve de regen de afgelopen dagen! (maar nu mag het wel zomer worden :-) )

   Verwijderen
 6. Ooooh zo mooi! Petit Pan en Matatabi, dat kan natuurlijk niet fout lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn deze mooi ! Ze staat er beeldig mee en inderdaad handig want ze heeft voor volgend jaar alvast 2 mooie outfits!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beter te groot dan te klein ... nog eentje naaien dan maar? Zo heb je alvast een voorsprong op de zomercollectie van 2015 !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw jij hebt er al 2 af! Bij mij ligt de jumpsuit nog altijd te wachten om verder aan gewerkt te worden.... Hoe is het nu gelukt met de pollapat?  

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, toen ik jouw jumpsuits klaargeknipt zag liggen begon het bij mij te kriebelen om er eindelijk eens werk van te maken :-) Die polopat is goed gelukt eigenlijk, als je wil toon ik je wel eens hoe dat in z'n werk gaat moest je vast zitten!

   Verwijderen
 11. Zalige jumpsuits in 2 leuke stofjes! Daar gaat Eloise nog heeeel lang plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die met die olifantjes, zot schoon is die!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach wat, met zo'n bodyke kan dat best (voorzienig voor iets koudere dagen, moet je maar denken ;)). En 2 ineens, net wat mij ook zou overkomen. T zijn wel geweldig schone exemplaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw! Vooral die eerste vind ik fantastisch. Volgend jaar doen ze het vast nog steeds goed :). Ik knip voor mijn dochter de hals al standaard wat smaller, omdat ze ook zo smalletjes is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maar volgend jaar zullen jumpsuits nog altijd heel erg in zijn hoor !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 'Meten is weten', da's waar, maar daar doe ik eigenlijk ook meestal niet aan mee ;-) Misschien wat te groot, maar wel heel erg mooie creaties!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!