zondag 20 juli 2014

MinnieMie - part two

Begin december verwelkomen Meneer MinnieMie, Eloise, en ikzelf een minibabytje in ons kleine gezin. Een nieuw leventje erbij, een nieuw karaktertje, een wezentje dat we - nu al - onnoemelijk graag zien. Grote zus in-spé beseft het niet ten volle, maar weet wel zeer goed dat er in mama's buik een babytje zit. "Maar hoe komt die er nu uit?", zie ik haar denken...

Early December, our little family is welcoming new life. Eloise will be 'big sister', and we are very much looking forward to meet the baby-in-mummy's-belly.


Zonder dat ik het besefte zijn we al 20 weken ver in deze zwangerschap; halfweg dus, *slik*.
Wat gaat het hard! Ik heb het gevoel dat ik bij Eloise de dagen ongeduldig aftelde, terwijl het nu nog maar gisteren lijkt dat ik een positieve zwangerschapstest vasthield. Ik deed de test trouwens samen met Eloise, want mama mag niet meer alleen naar toilet gaan, mijn kleine schaduw is steevast van de partij.

Een paar weken geleden kocht ik wat nieuwe zwangerschapskleding. Mijn favoriete jeans moest ik helaas al snel achterwege laten en op een bepaald moment merkte ik dat ik mijn buik ook niet meer in eender welke T-shirt kon proppen. Een nieuwe garderobe moest het zijn dus. Ik kocht een paar broeken, enkele topjes, een jurkje,... en was in één klap meer dan 300 euro kwijt (in solden dan nog!). Gisteren kreeg ik een lumineus idee, als ik nu zelf eens een zwangerschapsjurkje naaide? Na tientallen jurkjes voor Eloise, is het nu mijn beurt!A few weeks ago, I bought my first new maternity outfit, and oh god, I already forgot how expensive it is to expand your closet with some clothes you'll only be wearing for a few months on a row... Yesterday morning, I found myself in front of my closet, indecisive on what I was going to wear. That exact same moment, I decided it was time for me to sew my first dress. You read it right: I've sewn hundreds of dresses for Eloise, but never one for myself. My time has come, moehahahaa!


Het patroontje tekende ik zelf. Ik baseerde mij hiervoor op een zwangerschapsjurkje dat al in mijn kast hangt, en voegde simpelweg enkele nieuwe elementen toe... Ik voegde kapmouwtjes toe en verlengde de rok achteraan met enkele centimeters zodat die langer komt dan de rok vooraan, dat voelt gewoon comfortabler...

Het is bijna niet te geloven, maar de eerste jurk die ik ooit voor mijzelf dus naaide, zat in minder dan 3 uur (inclusief patroon tekenen, knippen, en stikken) in elkaar. Klein applausje voor mijzelf! De jurk zit extreem comfortabel; dit wordt mijn uniform de komende maanden...

I drew the pattern myself, based on a maternity dress that is already part of my pregnancy-wardrobe, and added some elements of my own like cap sleeves and a longer back-hem. The fit is amazingly comfy, I want to wear this dress all day and night! The best part is: it only took me a few hours creating this dress (drawing the pattern - cutting the fabric - sewing... in just 3 hours).


Ik kocht maanden geleden, voor er zelfs nog maar sprake was van een tweede prutske, een lap Fragile tricot bij Mon Depot. Voor minder dan 10 euro heb ik dus een perfect jurkje, nog meer hoera!I bought the fabric already months ago via Mon Depot, it is actually thé perfect fabric for maternity wear as the designer of the fabric is Fragile - the most famous maternity brand in Belgium.

De volgende foto wil ik jullie niet onthouden; let vooral op de perfecte styling van Eloise :-) De foto's werden genomen net na haar badje, maar omwillle van de snikhete temperaturen dit weekend speelde ze nog tot ver na haar bedtijd op ons terras. Toen haar papa foto's nam van mij in mijn nieuwe jurk vond Eloise dat wel zeer vreemd; normaal worden er toch foto's genomen van haar? Ze wou dus persé ook poseren, met dit als resultaat.


Eloise absolutely wanted to be part of this photoshoot. Normally, she is the star, so she found it quite unusual that daddy was taking pictures of mummy, without even considering her to be in one :-)
Please disregard her glamorous outfit, she just came out of bath and already put on her pajamas...
 
Omdat ik zo tevreden ben van deze eerste versie, knipte ik vandaag al een tweede jurkje. Nog een klein uurtje 'werk', en ik heb dus een tweede outift...Stof  / Fabrics: Mon Depot
Patroon / Pattern: eigen ontwerp / own drawing

53 opmerkingen:

 1. Je straalt gewoon!
  En ook proficiat natuurlijk maar dat heb ik paar maanden geleden al gezegd hè ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whaw, zo fantastisch!!!
  En je straalt in je nieuwe jurk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! En alvast een dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat! Wat een fantastisch nieuws!
  Je ziet er stralend uit in je nieuwe kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die jurk lijkt rechtstreeks uit een Fragile collectie te komen. Zeer geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je ziet er beeldig en zalig gelukkig uit xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw, wat een mooi buikje al! Ik had dat bij Nele ook: een 2de zwangerschap, die vliegt gewoon.
  En zo schattig van Eloise! :-D Tja, die heeft ondertussen sterallures, hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh proficiat! en mag ik jouw patroon ne keer lenen hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi kleedje voor een supermooi buikje! En geniet van alle momenten want het gaat inderdaad hard!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dikke proficiat met je zwangerschap!!! Joepie!! En dan nog eens dikke proficiat met je prachtige jurkje dat je enorm goed staat! En je eerste jurk die in 1 2 3 uurtjes in elkaar staat, knap! Bij mij was dat toch een ander paar mouwen laatst. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bandwerkske doen, zou ik zo zeggen... je staat er prachtig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen zit de tweede versie ook al in elkaar, tijd voor nummertje 3 :-)

   Verwijderen
 12. Fantastisch nieuws, proficiat! Zulke mooie positie-jurken vind je in de winkel niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, prachtig kleedje ! En proficiat met de zwangerschap :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! En jij dikke proficiat met jouw pasgeboren wondertje!

   Verwijderen
 14. Echt super schoon Annick! Zo mooi zwanger!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit is een prachtig kleedje! Geniet zou ik zo zeggen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je ziet er stralend uit in dit prachtige kleedje! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooi! proficiat, en geniet nog van de zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Proficiat! Ik kijk nu al uit naar al die minie minniemie creaties vanaf december!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoeraaaa, nieuwe bloglandbaby's, leukleuk! Dikke proficiattt! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat met de (toekomstige) gezinsuitbreiding! en ps: prachtig kleedje! Ik heb ooit één enkel rokje gestikt en wou daarna het stikmachien het raam uitsmijten. Prachtig dat je dat allemaal kan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb soms ook de neiging om mijn machine buiten te zwieren als iets niet lukt, maar een paar keer diep in- en uit ademen helpt meestal wel bij mij :-)

   Verwijderen
 21. Dikke proficiat ! En jurkje is echt wauuw! Het staat je prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi stofje,tof model van kleedje,knappe dochter,stralende zwangere mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Proficiat hoor. Heb het gevoel dat de helft van naaiend blogland zwanger is. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dikke dikke proficiatmet je zwangerschap! Wat een leuk nieuws! En je bent prachtig zwanger! Supermooi kleedje ook! Geniet ervan want idd, het gaat zo snel! Bij mijn tweede zwangerschap leek het ook alsof het voorbij vloog, terwijl de eerste echt aftellen was... Komt natuurlijk door dat kleine meisje dat daar wel al rondloopt hè :-) weet je trouwens wat het gaat worden? Spannend allemaal! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Proficiat met je zwangerschap geniet nog van de laatste 20 weken. Het kleedje is super en ziet er heerlijk uit om te dragen. Groot gelijk dat je nog gaat voor een tweede exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik wist het natuurlijk al, maar toch nog eens dikke proficiat! Je straalt in je kleedje! Mooie gedaan! En het klinkt cliché, maar geniet van elke minuut! Straks als je tweede er is, hunker je net als ik naar het zwanger zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste 12 weken dacht ik, 'laat dit aub snel voorbij zijn', maar nu is het allemaal wel heel leuk (gelukkig) :-)

   Verwijderen
 27. Ooooh proficiat! En wat een geweldig schoon kleedje! Het heeft iets hé een zwangere madame en dan nog in een leuke outfit, helemaal af hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heel erg knap, ik ga binnenkort ook voor het eerst proberen om een patroon aan te passen... Je staat er alvast heel erg goed mee en het feit dat je dochter wil komen poseren als er van mama foto's genomen worden is hier thuis ook zeer herkenbaar :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 29. What lovely news :) You are beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Superjurk, zo heb ik ze ook graag! En van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. echt mooi die jurk! Zou ik zo kopen mocht hij in de winkel hangen. Helaas zijn de zwangerschappen hier al achter de rug. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Proficiat!
  Het ziet er inderdaad een zeer leuk én comfortabel kleedje uit, ook voor een niet-zwangere ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wauw, zo mooi zeg! Jurkje èn buik!
  Gefeliciteerd met de zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een mooi jurkje! Proficiat met de zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Proficiat met de zwangerschap.
  Geweldige jurk! Vraagt om bandwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Heerlijk nieuws, proficiat! En dat is een prachtige jurk, goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik ben zelf ook een patroontje aan het aanpassen om er een zwangerschapsjurkje van te maken. Bij opzoekingswerk, kwam ik dit tegen: héél mooi gedaan! Heb jij elastiek gebruikt onder je borsten of gerimpeld?
  Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Ik gebruikte een elastiek, heel eenvoudig en die past zich aan aan een groeiende buik :-)

   Verwijderen
  2. dank je! Ik gebruikte een elastiek, heel eenvoudig en die past zich aan aan een groeiende buik :-)

   Verwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!