dinsdag 12 augustus 2014

A Selfmaid Gig!

Een paar maanden geleden won ik de give-away bij Twee Emmerkes Water.

Regina was heel vrijgevig; ik kreeg prachtige stofjes van PiekeWieke waarmee ik een jurkje naaide voor Eloise. Dat jurkje is ondertussen te kort geworden en stopte ik gisteren, met heel veel spijt, in de doos met te kleine kleertjes. Dat kind groeit!!

Daarnaast won ik ook een workshop bij Selfmaid Naaiatelier. Jieeehaaa, jackpot! Een paar weken geleden was het zover en mocht ik naar de les... Ik werd meteen supervriendelijk onthaald door Peggy en Peggy, en in overleg met hen koos ik de Gig jurk uit La Maison Victor als project. Een losse jurk, met plaats genoeg voor een groeiende buik.

A few months ago, I was the lucky winner of an amazing give-away at the blog 'Twee Emmerkes Water'. I won... a sewing workshop at SelfMaid Naaiatelier. My project for this three day workshop was the Gig Dress, a pattern from La Maison Victor. This dress has a wide, loose fit, and is hence perfect for a growing baby-belly!Ik weet niet of het aan mijn beperkte naaikunsten ligt, of aan het feit dat ik nogal geïntimiteerd was door de jarenlange ervaring van Peggy&Peggy, maar ik heb mij daar niet van mijn beste kant laten zien :-) Klungeldeklungel, en het ergste van al, ik maakte de verkeerde stoffenkeuze voor deze jurk...

Gelukkig konden mijn getalenteerde lesgeefsters er nog een spreekwoordelijke mouw aan passen en voerden ze enkele aanpassingen door aan het patroon zodat het - ondanks het verkeerde stofje - toch nog draagbaar is. Het originele patroon voorziet bijvoorbeeld rimpeltjes net boven de borsten. Wel... de combinatie van deze zwaardere stof met mijn, ahum, "zwaardere" borsten, gaf een ballon-effect. De rimpeltjes werden dus wijselijk vervangen door plooitjes.

Sewing this dress was unfortunately not a walk in the park. I made a mistake with regards to the fabric choice, which resulted in some pattern adaptations in order to avoid a balloon-effect. This dress screams for a smooth and lightweight fabric, while the cotton I chose was a tad too heavy. My experienced teachers gave me the advice to add pleats instead of wrinkles and this already made a world of difference.


Bij het nameten van mijn zwangerschapsmaten, kwamen we tot de conclusie dat ik een medium  nodig heb. Na de eerste pasbeurt werd al duidelijk dat het toch wel een erg los modelletje zou worden zo... Ik mocht dus wat smocksel toevoegen (dat deed ik voor het eerst onder het oplettende oog van de Selfmaid dames, ondertussen paste ik deze techniek zelf ook al toe, zoals hier), en onder mijn oksels werd de jurk flink ingenomen.Ik moet altijd lachen als ik deze foto zie.
Strike a pose! Net echt :-)

This picture makes me laugh, it's like I'm so serious about posing :-) 


My second version of this dress will follow very soon, I already have the perfect fabric in my stash! 

Ik maak deze jurk sowieso nog eens opnieuw, maar dan in een soepelvallend stofje. Ik heb al een idee in mijn hoofd, laat ons hopen dat ik het er alleen ook goed van af breng... Nogmaals heel veel dank aan Peggy, Peggy en Regina! Dit was een super leerrijke ervaring, en ik heb echt van deze me-time genoten! En voor iedereen die graag een workshop volgt en in de buurt van Wilrijk of Leest woont, waar wacht je op!? Alle info is terug te vinden hier!


Patroon / Pattern: Gig - La Maison Victor
Stof / Fabrics: Pink - heavyweight - cotton
Met grote dank aan / With the help of : Selfmaid Naaiatelier!

15 opmerkingen:

 1. Fijn dat het helemaal in orde gekomen is met je jurk.Volgens mij is dat super leuk om zo onder begeleiding te naaien!Tof jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ik moet nog zomen en dan is mijn gig-versie ook klaar :)
  Ik vind het mooi, met smock en al, het is eens iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook patroon en stof al klaarliggen :-) Straks wordt de Gig nog even populair als de June! Mooi Annick, dat smockwerk is een superdetail!

   Verwijderen
  2. Idem dito, ook hier is een Gig in de maak :-)
   Mooie versie, zot van de kleur!

   Verwijderen
  3. Laat die Gig'jes komen dames! Ik kijk er kei hard naar uit om jullie versies te zien!!!

   Verwijderen
 3. Sexy dress! En het poseren gaat u ook goed af :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte er net voor je blogje ook eentje en had dezelfde problemen. De fronsjes en het feit dat het wel heel breed uitvalt.
  Ik heb het nu opgelost met een riempje. Maar ben aan het twijfelen of ik ook niet beter een beetje smok toevoeg.
  Ik heb nog steeds geen fotos van het mjjne (het weer blijft slecht) dus ik kan het niet laten zien. Maar ik vind de jouwe beter staan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!