zondag 17 augustus 2014

C'est chique?

Ik had het hier al geschreven: mijn eerste zelfgemaakte zwangerschapsjurk zit zo goed dat ik er nog een paar van wou maken. Bandwerk... verstand op nul en ... naaien!

Om niet telkens hetzelfde te doen ... want dat is ook maar saai, vertrok ik deze keer van een 'werkende&zeer actieve mama-outfit' (of zoiets...). Het moest een deftige jurk worden, maar toch comfortabel.

En dat laatste is dezer dagen toch wel het allerbelangrijkste, echt.

My first 'homemade' maternity dress immediately screamed for duplication. It is comfortable, allows for some serious belly-expansion, and ... it looks good. Having said that, I don't like to sew two times the very same item, so I decided to work with two different knits this time. The look I was trying to create is that of a working mum, classy & functional at the same time. Do you think I succeeded?

Het effect dat ik wou bereiken was een bloesje in een kokerrok, dat is chique, n'est-ce-pas?

De stofjes zijn wederom van Fragile, en ik kocht ze bij Mon Depot. Een effen zwarte tricot gecombineerd met bloemetjestricot. Deze jurk is klaar in letterlijk een paar uurtjes. Geen bloed, zweet, noch tranen te bespeuren.
Ik ben nu 24 weken ver, 6 maanden dus. Toch wel een kleine paniekaanval, want we hebben nog geen naam. En dus ook nog geen geboortekaartje, geboortelijst, geboortesuiker. Niks - nada. Ah neen, want daar kan ik zelfs nog niet bij stilstaan als ik het kleine mensje in mij nog niet kan benoemen. Rare kronkel, ik weet het. Dus... als iemand suggesties heeft? We zoeken een jongensnaam, bij voorkeur passend bij Eloise, en liefst met een internationale inslag (uitspreekbaar in het Nederlands, Frans en Engels). Tot zover noemen we hem: de zoon. Of MinnieMan, is dat nog geen idee :-)

I'm now six months pregnant. While writing this down, I'm experiencing a light panic attack. The child doesn't have a name yet. AAAAAAAAH! If anyone has a suggestion for an international boy's name, please shout...


Patroon / Pattern: own drawing / zelf getekend
Stoffen / Fabrics: Fragile via Mon Depot

79 opmerkingen:

 1. Chique! De zwarte "kokerrok" maakt je buikje très élégant. Voorstel jongensnaam: Elias? Of misschien lijkt dit net te hard op Eloise...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci madame :-) En Elias is een kei mooie naam, maar heel erg in de lijn van Eloise en bovendien eindigend op een s, wat het moeilijker maakt om uit te spreken samen met de achternaam die ons kleintje krijgt (Schepens), dat sist te veel :-)

   Verwijderen
 2. Heel erg mooi - én chique ook inderdaad!
  Een jongensnaam, zwijg me ervan, daar hebben wij ook heel lang over gedaan. Hier is het uiteindelijk Ernest geworden, maar ik vermoed niet dat dat aan jouw voorwaarden voldoet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh echt kei hard fan van Ernest (mijn grootvader heet zo), maar ik beslis helaas niet alleen :-)

   Verwijderen
 3. Weer supermooi gedaan!
  Wij hadden onze jongensnaam pas rond de uitgerekende datum! Vonden we véél moeilijker dan een meisjesnaam. Het is Thias geworden (en onze dochter heet Lene).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thias is kei origineel zeg! Maar alweer... eindigend op een s, en dat past naar mijn gevoel moeilijker bij de achternaam Schepens :(

   Zo gek dat jongensnamen echt moeilijk zijn hé, ik heb een lijst met minstens 20 meisjesnamen die ik morgen meteen zou gebruiken :-)

   Verwijderen
  2. Wat een toeval.. Mijn zoontje - ondertussen 3 geworden - heet Thias Schepens :-) Wij hebben ook getwijfeld door de S-en, maar we zijn er toch voor gegaan..

   Verwijderen
 4. Supermooi gemaakt! Ik ga voor Jules of Olivier xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die staan ook op mijn lijstje... :-)

   Verwijderen
  2. Liv was een Jules geweest als ze een jongen was geweest, en blijf het een mooie naam vinden :)

   Verwijderen
  3. Ah nee hé, Jules, dat wordt de mijne al!

   Verwijderen
 5. En Julien en Marlon vind ik ook wel mooi passen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi gemaakt!Jongensnaam is moeilijk,hé.Emile misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nichtje van Eloise heet Emiliana, en er is een Emieltje in de familie. Helaas pindakaas voor mij, want dit was voor mij zeker een kanshebber...

   Verwijderen
 7. Ik heb je blogje net ontdekt. Wat maak jij mooie dingen! (En ik vind Arthur heel mooi passen bij Eloise.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom! Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen, noch aan het naaien, maar ik vind het super leuk! Arthur staat ook op mijn lijstje...

   Verwijderen
 8. Leuk die stoffen combinatie! Jongensnamen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reacties
  1. Een vriendin heeft een Simon, ik ben ook echt fan van die naam, ik voel alleen niet de klik met die naam in combinatie met de baby in mijn buik. Ik kan het moeilijk uitleggen :) ... ik schrijf het toe aan de hormonen...

   Verwijderen
 10. Wat ik wilde zeggen. Jongensnamen..... Een bevalling op zich!
  Succes ermee, dé naam komt wel voorbij binnen nu en 3 maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg dat wel... Duim maar voor mij, anders moet ik hem écht MinnieMan noemen :-)

   Verwijderen
 11. ik heb enkel miekes maar anders had ik zeker een Bent

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook een coole naam.... Het wordt steeds moeilijker :-)

   Verwijderen
 12. Weer een prachtjurk Annick!!!!!! Staat je super! En qua namen, ik ben al fan van jou keuzes ;) En anders zou ik gaan voor Luiz :D voorspelbaar, ik weet het, maar ik blijf de naam van mijn zoontje super vinden :D Matisse vind ik ook super, of Mil :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi mooi! Ik heb ook net je blog ontdekt en ik ben fan! Ik ben in april bevallen van een zoon genaamd Finn. Wij hadden maar 5 jongensnamen en wel 20 meisjesnamen. Toch waren we beide direct te vinden voor de naam Finn. Zodra de datum nadert zal je de naam voor jullie MinnieMan wel vinden. Veel succes! PS.: altijd welkom op mijn blogje madebylot.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 14. een naam daar kan ik u niet mee helpen, ben ik gene krak in maar ik begrijp het stressgevoel! het komt zeker in orde ;) en die jurk doe je stralen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nochtans denk ik dat onze naamkeuze zou overeenkomen want Axelle stond ook op mijn lijstje toen ik zwanger was van Eloise :-)

   Verwijderen
 15. Wow Annick, tres chique madame! Bring on the after work cocktails! (Alcoholvrij voor jou uiteraard ;)). Jongensnamen, blij dat ik daar niet aan moest want heb geen idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die cocktails Mieke, dat komt nog, volgende zomer, Wij - in de tuin / kindjes op de glijbaan. En gaan!

   Verwijderen
 16. Toen Olivier nog geen Oliviertje was en veilig in mijn buik rondzwom kon ik ook maar niet op zijn naam komen, zeg. Waar het bij zijn broer en zus zo gepiept was, dat verzinnen (Lucas en Sarah overigens) ging dat bij hem maar zo niet. Tot we een keer, op de terugweg van een verloskundigenbezoek, even zaten uit te blazen op een bankje in een park. En plots flapte ik eruit: "Olivier, zo heet hij". Mijn lief keek me aan en knikte. Dus zo kan het ook gaan. Wie weet komt er bij jou ook wel een flits langs waarin je het ineens weet! ;-)

  De jurk is prachtig trouwens. Elegant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk verhaal!!! Zo zou ik het ook willen, een moment van klaarheid!

   Verwijderen
 17. Als ik het zo lees, hou je van ouderwetse namen?
  Dus: Charles, Victor, Christia(a)n, Felix, George, Matteo, Hendrik, Oscar, Jacob, Leon,....

  Maarreh, los van de naam: héél mooi jurkje! Staat je perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw ok, jij hebt mij door :-) 4/5e van jouw lijstje is kanshebber... En mijn voorlopige nummer 1 staat er tussen :-)

   Verwijderen
 18. Wauw, mooie jurk, knap gedaan!
  Ik vond jongensnamen ook niet gemakkelijk, bij ons is het uiteindelijk Luiz en César geworden! Succes met de zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Die jurk staat heel chique, maar lijkt ook zeker comfortabel. Wij hoefden geen jongensnamen te bedenken, maar anders hadden we zeker een probleem gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoor dat nog :-) Ik ben zoooooo blij met het feit dat we een zoontje krijgen, maar een naam... ja hallo... :-)

   Verwijderen
 20. Heel leuk jurkje!
  Bij ons stond vorige keer de jongensnaam al vast voor we wisten wat het ging worden en het werd een meisje (Sam). Ik hoop ons geslacht morgen te weten, voor een jongensnaam hebben wij alvast geen probleem, een tweede meisjesnaam die bij Sam zou passen, zal hier moeilijker worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Namen kiezen, hoera!
  Ik hou van Edward, Oscar, Emile, Cézar, Jules,
  En ik denk verder na.
  De jurk staat je beeldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You read my mind, al die namen staan op 'the list'. En nu nog knopen doorhakken...

   Verwijderen
 22. Met een naam kan ik je helaas niet helpen :) met een geboortekaartje nog wel! Als je interesse hebt: www.whaletogo.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb julile al ontmoet op de Leuke Mama markt! ... en nam toen een visitekaartje mee! Geboortekaartjes zijn de volgende stap, eerst die naam vastleggen :-)

   Verwijderen
  2. Leuk! Ik heb die dag zoveel mensen ontmoet :) sorry dat ik het niet meer weet! Als je nog vragen hebt, aarzel niet om mij te contacteren.

   Verwijderen
 23. Moooooi kleedje!! Ik ben nu 18 weken en ook nog geen naam. Dat komt vooral omdat we het geslacht nog niet weten. Gelukkig wel al "shortlists" per geslacht, oefkes. Anders zou ik ook redelijk panikeren. Een tip: kijk naar websites van geboortekaartjes, en snuister daar tussen de namen! Ik ben bijvoorbeeld grote fan van die van Beebeebazar; ons kaartje gaat bijna zeker van daar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel mooi!! Ik ben zelf nog maar een 2-tal maand aan het naaien en vind het altijd leuk om te zien wat anderen maken.
  Ik vind het vooral straf hoe jij nog op zo'n hoge hakken kunt rondlopen als je zwanger bent... ik kan het al niet als ik niet zwanger ben... ;-)
  Ah, en mijn zoontje heet Armand.
  Groeten, Elke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die hakken zijn vooral om te gaan werken (ik werk in IT als sales, dus dan 'moet' ik wel als ik klanten bezoek), restaurantbezoek en foto's voor de blog. In alle andere omstandigheden loop ik op slippers :-)

   Verwijderen
 25. Heel herkenbaar allemaal. 25 weken ver, deze keer van een meisje. Mijn eerste is een zoon, °18/05/2012. Eén topper op mijn namenlijst maar niet 100% het wauw-effect. Gisteren zelf een geboortekaartje beginnen te ontwerpen na een lange vruchteloze zoektocht online en een aantal paniekaanvallen omdat er nog niks concreet is. Bij de zoon leek het allemaal wat vlotter te gaan. Anyway, ik volg je creaties als een tijdje: love them. Ooit een poging ondernomen en zo hier beland, maar zelf niet ver geraakt ;-) Doe zo voort, en veel succes met de voorbereidingen naar de zoon toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proficiat met jouw zwangerschap!! en super leuk dat je komt lezen!!!

   Verwijderen
 26. Weer zo'n mooi kleedje!! **jaloers** :-), ik ben 26 weken ver, en er is een naam, maar al de rest ook nog niet, hoor!! Bij zo'n tweede heb je veel minder tijd om daar allemaal bij stil te staan, hé!
  Onze zoon heet Aaron trouwens, en wilde voor de aankomende dochter ook Eloise, maar mijn man vond dat maar niks...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Proficiat! Ik ben benieuwd wat jullie meisjesnaam is geworden, als het zover is, dan hoor ik het graag :-) Wij zijn nog steeds fan van de naam Eloise, en nog meer van onze dochter :-) Het is ook echt een Eloise, ik kan het moeilijk uiteggen :-)

   Verwijderen
 27. Mooi jurkje alweer... Hmmm jongensnamen... de mooiste zijn ingenomen door mijn jongens, Ian & Arne. De inspiratie was op, dus bleef het bij twee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Toffe jurk zeg! Simpel en toch stijlvol, hou ik van :-)
  Qua jongensnamen : ik heb zelf een Jakob, en ik hou erg van Julien, Leon, Antoine en Maurice.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. weeral een heel mooie jurk! Staat je beeldig!
  Hier ging het kiezen van naam nr1 en nr2 heel vlotjes maar bij naam nr3 heeft het veel langer geduurd dus ik snap heel goed dat het niet gemakkelijk is!
  Hier is het Charlotte, Thomas en Maxime
  stonden ook nog op de jongensnamenlijst: Emile, Victor, Loïc, Louis en Maurice

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mooie jurk! Is hier ook de voorkant wat korter dan de achterkant zoals bij je eerste versie?
  want zo ziet het er niet uit in ieder geval. Nu vind ik het mooier.

  En jij hebt wel al veel keuze op het lijstje staan, als ik je reacties zo zie. Het kiezen zelf zal wel het moeilijkst zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gezien, bij deze versie is het voorpand zelfs iets langer maar doordat mijn buik al wat volume inneemt komt het voor- en achterpand gelijk :-)

   Verwijderen
 31. wat een mooie jurk en prachtige foto's! Veel succes met de zoektocht naar de naam!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Waaauw, alweer een prachtexemplaar!! En ik vroeg me ook al af hoe je dat doet met zulke hakken tijdens de zwangerschap,ik draag ze niet-zwanger wel, maar tijdens m'n zwangerschappen was dat echt een no-go :-) Maar net het antwoord gelezen :-) hier zijn er twee meisjes, dus echt hard heb ik niet nagedacht over jongensnamen, maar je hebt alvast hele mooie suggesties hierboven! Ikzelf had op het lijstje: Edgar, Ilja (of Ilya of met een h vanachter), Joshua, Loic, Jesse, Ellis, ... En leuke suggesties voor namen en voor kaartjes en doopsuiker kan je vinden op Studio Blanche, daar haalden wij ons doopsuikermateriaal, echt allemaal heel leuke kaartjes en spulletjes! Ons eigen kaartje van de jongste hebben we laten maken door illustratrice Karolien Vanderstappen, die kan je online en via Facebook vinden, maar is wel in zwangerschapsrust tot oktober, zelf net bevallen van een jongen genaamd Orson :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wij hadden geen jongensnamen, omdat mijn buikgevoel zei dat we twee keer een meisje gingen krijgen. En gelukkig dat ik ook niet moest beginnen zoeken, een onbegonnen werk.
  Geniet nog van je buikje, een tweede kind is nog veel sneller groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een prachtig kleedje alweer! Je bent vast en zeker een inspiratie voor vele toekomstige mama's. Als ik aan een tweede begin mag je zeker eens een mailtje verwachten :-) Onze kleine miniman heet Nand.
  Enkele passende namen bij Eloise (supermooie naam trouwens): Leon, Arthur, Mathis.
  Veel groetjes!
  Anne-Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Voor zoonlief zijn naam inspiratie opgedaan tijdens onze trip naar Canada waar we Jasper National Park bezochten. Je kan het al raden zoonlief noemt dus Jasper.

  Nog een ideetje voor een naam: Loïc

  BeantwoordenVerwijderen
 36. moooiiiiii hier een miro en othon :)) zeer moeilijke opdracht jongensnamen

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik kijk zooo hard uit naar al die jongenskleertjes die je binnenkort gaat naaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Supermooi! Misschien een Felix, Florian, Theo, Arthur of Thibault?

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Is de naam Vic hier al gepasseerd?
  Wij hebben een Frits maar Vic was mijn idee dat niet is doorgegaan :))
  Knap kleedje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Raphaël ... bij mij geen jongens, maar als er een jongen was geweest dan was het geen Raphaël geweest (wederhelft vond het maar niks), maar Daan of Stan, maar vind Raphaël dus een keischone naam, wie weet noem ik mijn nieuwe kat wel zo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Over jongensnamen ga ik geen uitspraken meer doen want de mooiste staan hierboven al opgesomd.
  Maar dat kleedje, daar moet ik iets over zeggen! Wat sta je er prachtig mee en wat ben je mooi zwanger! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. wauw practige jurk en al een mooi buikje hoor. Ik beviel op 32 weken en hadden net de week ervoor de geboortekaartjes samen ontworpen.Gelukkig anders moest mijn man dit allemaal alleen doen en kon ik er mijn eigen toets niet insteken. Ik heb een dochter maar moest het een mannetje geweest zijn dan was zijn naam REMKO . Veel plezier nog in het zoeken naar de geschikte naam

  BeantwoordenVerwijderen
 43. ik weet niet of je van plan bent om borstvoeding te gaan geven of niet wanneer je MinnieMan beslist heeft om de veilige moederschoot te verlaten, maar zo ja, dan is dit misschien een tip: http://www.mesewcrazy.com/2014/08/breastfeeding-sewing-patterns.html

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Knappe jurk en stralend zwanger!
  Hier waren die namen ook altijd de grootste ramp ;-)
  Ik mocht van mijn man de geboortekaartjes en suikerbonen enz kiezen, maar de naam wou hij wel iet of wat inspraak op hebben.
  Bij de jongste was ik al 36 weken ver dat hij nog niet beslist had! Vermits dat ik de naam wou verwerken in het kaartje (de 2 andere staan en liggen in de letters) werd het echt wel dringend en de mevrouw dat de kaartjes maakte heeft maar juist genoeg tijd gehad want ik ben op 38 weken bevallen. Al een geluk heb ik de suikerbonen ook zelf samengesteld en ben ik er direct ingevlogen nadat hij beslist had :p
  Hier is het trouwens een Tjorbe en een Thibe, mijn favorieten waren Matse en Bjarne (die vond mijn man dus niks), die van de man Seppe en de andere weet ik al niet meer, maar vond ik te simpel bij Tjorbe en Yitte.
  Veel succes ermee!

  Groetjes Frullemieke
  www.frullemieke.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ons jongste zoontje heet Gustaaf, een schat van een ventje !
  Ik ontdekte ook pas jouw blog !! Knap wat jij allemaal maakt !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!