La Brune

De brunette. 

Echt iets voor mij. 
Toen Griet en ik aan ons boek werkten noemden we onszelf ook zo. Zij is 'la blonde', ik ben 'la brune'. 


Toegegeven, het patroon van Delphine et Morissette trok mijn aandacht oorspronkelijk omwille van de naam. Dat het patroon nog eens heel leuk is deed mij overstag gaan.

Ik kocht 'La Brune' online en ze zat niet veel later in mijn mailbox. Vol goede moed ging ik er meteen mee aan de slag: patroon printen, plakken en knippen (ik koos trouwens voor maat 36 op basis van de aanbevelingen van de ontwerpster) en legde vervolgens de uitgeknipte delen... aan de kant. 

Als in 'meer dan een jaar'. Een UFO (*un-finished object) om U tegen te zeggen. In April blogde ik zelfs al een outfit voor Eloise die ik uit 'het restje' van deze stof knipte.
Uitstelgedrag is mij duidelijk niet vreemd.

Maar de laatste tijd probeer ik meer orde te krijgen in mijn hoofd en in mijn huis en dat doe ik stapje per stapje. Ik bekeek de projecten die geknipt klaar lagen en besliste dat ik per nieuw project eerst een 'oud' project moest aanpakken.

Zo zag mijn 'Brune' eindelijk toch het levenslicht.
Achteraf bekeken begrijp ik niet waarom ik het uitstelde... Op de blog van Delphine et Morissette staat een fotohandleiding waar alle stappen worden uitgelegd, de blouse zit op een avond in elkaar en bovendien is de pasvorm geweldig.
Geen rits of knoopjes trouwens, de blouse gaat vlot over het hoofd.

De baksteenrode stof die ik gebruikte kocht ik ook al lang-lang-lang geleden, geen idee meer waar ik die haalde. Het is een echte damesstof; katoen viscose met een mooie drapage. Deze brunette is dus heel blij met 'La Brune' :)

Dit was trouwens niet mijn eerste ervaring met een patroon van Delphine et Morissette; ik naaide 'La Pivoine' ook al twee keer (zie hier voor de vakantie-versie, en hier voor de feestversie).

Wie ervaringen heeft met de andere patronen mag mij iets laten weten, ik ben altijd op zoek naar tips!
Reacties

  1. Wauw ja! Ik heb ook zo'n bak UFO's liggen, maar als die uiteindelijk zo mooi uitdraaien als deze moet ik er maar zo snel mogelijk aan beginnen! Staat je geweldig, zowel kleur als model.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer geslaagd! Die kleur past mooi bij jou

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts