A brand new Spring jacket!

Ik twijfelde eerst om dit blogbericht: 'het jasje van de zeven zuchten' te noemen, maar ik bedacht mij toch op het laatste moment. Het is altijd beter om wat positiever te zijn, niet waar? :-)

Maar toch, de 7 zuchten... Ik verklaar mij nader.
Ik maakte twee Jackie-jasjes voor Eloise, te "bewonderen" hier en hier. De Jackie is absoluut een toppatroon; zit ingenieus in elkaar, past mooi aan, ... enfin, alles wat je wil in een jasje. En toch, ik wou eens iets anders. Vraag mij niet waarom, maar ik had ergens het idee dat ik het kind toch niet in drie keer hetzelfde jasje kon steken. Via-via viel ik op een patroontje van Dear my Kids en besliste dat dit mijn alternatief voor de Jackie zou worden. So far, so good... Maar, tijdens het naaien kreeg ik ruzie met mijzelf. Ik wou een aantal elementen uit de Jackie 'stelen' en die integreren in het patroon. Alleen, aanpassen en ik, dat is precies iets dat niet goed samengaat.

I named this blogmessage 'Spring Jacket', while I was seriously considering to re-name it to 'the horrible jacket', as I moaned and groaned creating it :-)
But hey, let's stay positive! I'll explain you why I had a hard time...
The pattern I usually use for sewing jackets is the Jackie (see here and here). This time, I wanted something else; something fresh, something I had never done before. I chose to go for a coat by Dear My Kids. But... as I have a very good experience with the Jackie, I wanted to mix some Jackie-elements with this Dear My Kids-pattern. 


Het resultaat was dat ik de jas op een paar uurtjes tijd wel had getekend en geknipt, maar er vervolgens gedurende 3 (ja, drie!) volle weken elke avond naar staarde, en telkens terug weglegde. Vorige week maakte ik met mijzelf een deal: zolang dit jasje niet af was, mocht ik niet aan iets anders beginnen. Dat werkte dus, want ik raapte al mijn moed bij elkaar en werkte het af.

Already from the beginning, I started arguing with myself. Yes, me, myself, and I, we couldn't find a consensus on how to proceed. I drew and cut the pattern in just a few hours, but it took me three weeks afterwards to finish the coat. For three whole weeks in a row, I stared at the pattern pieces, and put them aside, again and again. Finally, I told myself that I could not start off with a new sewing project before finishing this jacket. So this is the result. Finally! 

Helaas verliep het naai-proces ook niet zonder slag of stoot. Ik worstelde bijvoorbeeld met de, overigens prachtige, gabardine. Een zeemzoete mint-kleur, maar helemaal niet lief voor mij. Ik heb gevloekt, en bijna tranen gelaten om de mouwkoppen. Helemaal perfect zijn ze niet, maar dat probeer ik te negeren.

The sewing didn't go very smoothly either, I struggled with the (gorgeous! mint!) gabardine. The sleeves were a true challenge, so they are not perfect, but it is as good as it gets. Voor de binnenvoering gebruikte ik een meer dan prachtig stofje van Art Gallery, dat perfect past bij de mint gabardine. In een moment van onbezonnenheid (bij het fameuze 'aanpassingswerk') knipte ik verkeerd in de binnenstof. Ik loste dit op door een lintje met de vermelding 'HOMEMADE' op de scheur te stikken. Doe alsjeblieft alsof je bovenstaande zin nooit gelezen hebt...

I adore the fabric I used for the lining... Art Gallery, it always does the trick! It is actually too cute to be used as lining...De paspel is van Petit Pan, en de knoopjes vond ik bij Veritas. En oh ja, de gele broche in de vorm van een theepotje is een cadeautje van oma. Uiteindelijk ben ik wel heel blij met het eindresultaat.

... Ware het niet dat het jasje 'juist gepast' is voor Eloise. Och ja...


 In the end, I do love the result. The mint color is soooooo lovely, and I found the perfect buttons and piping to complete the picture. The yellow broche represents a cute teapot, and is a gift of Eloise's grandma. We love it!

... Unfortunately, the jacket is a bit tight... Oh well...Patroon / Pattern: Stylish Kids Double Breasted Coat
Gabardine: IeneMiene
Voering / Lining: Art Gallery - Love notes urban via Bellelien
Knoopjes / Buttons: Veritas 


Reacties

 1. als ik de tekst niet had gelezen, had ik er niets van geweten ;)
  schoon jasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, grappig, ik knipte het patroon gisterenavond ook voor Femke!
  Schoontje !!! Ik ga deze nog 1 keer maken eer ik aan de Jackie begin...
  Ik liet wel telkens de gestikte plooi aan de rug maar tot aan de paspel doorlopen
  en niet verder... misschien dat dat iets mee beweegruimte geeft?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... en mijn volgende jasje, wordt terug een Jackie :-) Maar nu eventjes wachten terug, laat het maar zomer worden :-)

   Verwijderen
 3. We hebben het allemaal al meegemaakt maar alleen de dapperen durven het toegeven! Heel mooi exemplaar... Ik vond m zelfs wat groot toen ik hem maakte en zou hem in de toekomst nog wel eens willen maken voor Nel. In de taille ga ik m dan iets versmallen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor! Prachtige combinatie dat munt met geel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke oplossing met je homemade-lintje. Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een mooie kleurtjes! Spijtig dat hij wat nauw is...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nauw vooral aan de mouwen dan precies, verder zit hij toch prachtig! Dit jasje was mijn allereerste jasjeservaring, en ik vind het nog steeds een topmodel. De combinatie van mint en geel, love it! En dat ene zinneke, dat heb ik niet gelezen hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk jasje! Ik hou van die kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi jasje! De aanhouder wint hier wel degelijk! PROFICIAT!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat staarproces herken ik van ergens :)
  't resultaat maak er pertang zijn he das toch hetgeen da telt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In precies deze kleuren heb ik een jasje liggen dat wacht op de laatste afwerkingen. Als ik dit zo zie moet ik die nu toch maar eens afmaken. Bedankt voor de stimulans, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooi en dat theepot-knoopje echt cute ... net als je dochtertje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik vind het een heel schoon jasje, en die zo'n origineel 'homemade' detail ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waauw! Ik ben fan van het mint-kleurtje. Het theekannetje maakt het helemaal af. Schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi! En ach, we hebben allemaal wel eens zo'n project met 7 of zelfs meer zuchten hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Via via kwam ik op je blog. Als oma van een kleindochter ben ik gek op dit soort vrolijke blogs. Heel inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts