Party Dress - Part one

Eloise wordt op 24 mei alweer twee jaar. Mijn grote, kleine, meid.
Dit weekend vieren we feest. Mama maakt dus een feestjurk.

Of twee. Of drie. Of...

Laten we beginnen bij het begin. De rest volgt later...
Ik naaide nog eens een klassieker: de basisjurk uit "Stof voor Durf het Zelvers", met een rimpelrokje en een (heel flashy) roze lintje in de taille. Het stofje is mooi combineerbaar met verschillende kleurtjes, dus als ik het roze lintje beu ben, vervang ik het simpelweg. Ik hou van multi-inzetbaar!

Our Eloise will be two years old this Saturday. This calls for a celebration!!! 
... and again, a nice occasion for mummy to sew a dress. Or two..? Or three? Today I present you the first party dress. A classic one to start with: the basic dress from the book 'Stof voor Durf het Zelvers', with a rimple skirt. I added a (very) (flashy) pink ribbon, but if we feel like changing the look of the dress, this can easily be done by just adding another ribbon. Easy peasy!
Deze stof ligt al een hele tijd in mijn kast. Toen ik net begon te naaien, kocht ik er een metertje van bij Bambiblauw en naaide ik een A-lijn jurkje met drukknoopjes. Dit jurkje maakte ik uit de 'overschot'.
 


Tijdens het knippen was ik bang dat ik er dus niet ging geraken met mijn overschotje... Uiteindelijk bleek alles goed te komen, en is de rok eigenlijk nog een beetje te lang. Gelukkig zit het bovenstukje ook nog wat ruim, en zal ze hier dus nog een tijdje plezier van hebben. Ik hou zo van blote knietjes, dus misschien leg ik de zoom nog een 2tal centimeter in...

I bought this fabric over a year ago, and already made a simple A-line dress for Eloise when she was 1 year old. This dress is actually made out of the leftovers that I saved from the first dress. Two dresses out of 1 meter fabric, this calls for a big hooray!

Eloise is trouwens een uitstekende kapster. Ze prult graag in mijn haar. Niet altijd even aangenaam (want ze TREKT en is NIET zachtaardig) maar het is oh zo schattig...Patroon / Pattern: Basic dress Stof voor Durf het Zelvers
Stof / Fabric: Nature Studies - Robert Kaufman

Ik wil bij deze ook graag Lies bedanken voor de cinematickets die vandaag in de bus vielen!
Totaal onverwacht won ik deze nadat ik bij haar stofjes kocht op de Leuke Mama-markt! Jippie!


Reacties

 1. Wat een leuk stofje met die vlindertjes, instant lente! En inderdaad, ik zou alvast lintjes in alle kleuren klaarleggen. Maar deze roze doet het erg goed in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is echt zo schoon Annick! (mijn commentaar van daarstraks is opgegeten door blogger, grr). Gaat gij dat kind echt 3 keer van outfit veranderen op haar grote dag?! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super :) ik heb dat stofje hier ook liggen voor Axelle :) en blij dat je de tickets kreeg :-) geniet er van! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk stofje! En toevallig: mijn Elise wordt 1 jaar op 24 mei!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi !!! (ik moest wel lachen bij het zinnetje dat dit uit een reststuk gemaakt is ... ik ben al blij als ik hier tegenwoordig nog iets uit een meter krijg ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Die klassieker blijft het hier ook nog steeds goed doen! Het is dat ook wel een multi-inzetbaar patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw, twee jurkjes uit 1 metertje, da's best knap! Heel mooi geworden trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig jurkje ! Ik zie er hier trouwens heel wat passeren op je blog ! Toch wel tof om kleedjes te kunnen maken voor een kleine meid !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! Geniet van de verjaardag zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat stofje is gewoon mooi... je dochtertje staat er prachtig mee! Een fijne verjaardag voor haar, zaterdag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat maak jij prachtige creaties voor je dochter en voor jezelf. Welke maat heb jij hier gemaakt? 92 lijkt zo klein. Mijn dochter is 88cm en 12 kg. Wat is jouw advies?
  En de rimpelrok, hoe bepaal je de stofhoeveelheid? Er staat 3x tailleomtrek. Klopt dit? Hoop dat je mij een beetje kan adviseren. Dank je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ell! Ik maakte voor mijn dochter de 98, maar hij is nog ietsje aan de ruime kant zoals je op de foto's kan zien... Gisteren droeg ze toevallig dit jurkje nog eens en nu zit hij eigenlijk echt super. Het is even geleden dat ik haar maatjes nog nam maar ik schat haar rond de 92cm en ze weegt ongeveer 12 kg, een beetje groter dus dan jouw dochtertje. Wat de rimpelrok betreft: ik heb hier gebruikt wat ik nog overhad van de stof, en dat was niet de volledige stofbreedte (110cm) maar wat minder. In principe zou ik zeggen dat je voor een rimpelrokje zelf kan kiezen hoeveel stofbreedte je neemt, aangezien je toch rimpelt tot het past aan het bovenlijfje. Hoe breder de stof voor de rok, hoe meer rimpeltjes... Drie keer de taille-omtrek is een goede vuistregel wel, dat gaat een heel mooi effect geven! Succes!!!

   Verwijderen
 12. Dank je voor je bericht. Nu nog de stof zoeken en aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts