Kyoto Sweater

Inspiratie voor nieuwe naaiprojecten haal ik doorgaans uit stoffen. Ik aai, bekijk, voel, ... en koppel dan de stof aan een geschikt patroon. 
Deze keer liep het anders. 


Ik zag op Instagram een zalige trui voorbij komen bij Papercut Patterns; een zoektocht via de hashtag #kyotosweater gaf mij al helemaal zin om er meteen in te vliegen. 
Ruffles én comfy!? Wat moet een mens nog meer hebben.

Het patroon was dus snel gekocht, maar de juiste stof lag niet in mijn kast. 

Zo lag het patroon dus een paar weken te wachten, veel langer dan ik wou. Een ritje naar De Stoffenkamer later kon ik er eindelijk mee aan de slag. Ik kocht een bronskleurige viscose tricot, van het erg soepele soort dus.
De matentabel van het patroon leerde mij dat ik tussen XS en S val. Ik opteerde voor S want een trui mag al wat ruimer zitten maar volgende keer zou ik voor de XS gaan. De mouwen zijn ook wat aan de lange kant maar dat stoort mij niet.
Of ik heb korte armen, dat kan ook.Deze trui kwam al vaak uit de kast.
We namen zelfs twee keer foto's, maar van de eerste reeks was ik echt niet tevreden.
Ik blijf het gek vinden om alleen te poseren.

Hieronder twee foto's 'die er nog net doorkonden'; ik combineer effen kledingstukken vaak met een leuke broche. Zo wordt 'sporty' meteen 'classy'.

Of misschien maak ik mijzelf dat wijs :-)Een optie van dit patroon is om een T-shirt met korte mouwen te maken, dat wordt mijn projectje voor de zomer alvast!

Wat denken jullie? Kenden jullie het patroon al?


Reacties

 1. Kende het patroon nog niet, ga ook nog es door de hashtags scrollen op IG. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende het patroon ook nog niet maar je staat er super mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héél tof ! Volgde je gewoon patroon of deed je aanpassingen ? vind jouw foto's mooier dan op de website van papercut vandaar mijn vraag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Lore! Ik deed geen aanpassingen, gewoon het patroon gevolgd. Ik denk dat Papercut zelf wat dikkere tricot gebruikte waardoor de look een beetje anders is, deze stof valt erg vloeiend. Toppatroontje wel, zo volgen er nog :-)

   Verwijderen
 4. Schoon! Ik vind met broche super! En zonder ook hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts