woensdag 30 juli 2014

Me & my MinnieMie - Washi & smock!

Uitdaging nummer 1:
Maak een jurk in katoen waar een zwangere buik in past!
In mijn zoektocht naar patroontjes kreeg ik de tip om de Washi Dress van Made by Rae eens van naderbij te bekijken. Zo gezegd... zo gedaan... en 2 minuten later had ik het patroon al besteld. Leve PayPal :-) En nog beter: ook na mijn bevalling kan ik dit jurkje nog maken/dragen want het is eigenlijk helemaal geen zwangerschapsjurk! Van een goede investering gesproken :-)

Challenge number 1:
Sew a dress, with a perfect fit for a pregnant belly! I found the perfect solution in the Washi Dress by Made by Rae. Actually, it is not a maternity dress at all, but due to the high waist line and the pleats in the front, it can perfectly accommodate a bump!

Uitdaging nummer 2:
Een snelle blik op mijn stoffenkast leerde mij dat ik geen katoentjes heb klaarliggen van meer dan 2 meter zonder bambi's, hartjes, of andere lieve motiefjes. En alhoewel ik regelmatig de opmerking krijg hoe 'schattig' mijn buik wel is, ik verkies toch de stijlvolle look boven de schattige look... Gelukkig heeft Kathleen van Bellelien een ruim aanbod aan stofjes die ook voor volwassenen zeer geschikt zijn, en mijn oog viel op een prachtig stofje van Art Gallery. Toen het pakketje thuis werd geleverd was ik helemaal happy; een super zacht stofje, en een prachtige kleur.



Challenge number 2:
Find the perfect fabric for a ladies dress!
I have a huge stock of -cute- fabrics, but none of them was perfect for a stylish ladies' dress. I found the solution at Bellelien's. A gorgeous Art Gallery fabric, with the perfect color.

Ik denk dat ik, als ik al mijn naaisels van de afgelopen twee jaar overschouw, het meest trots ben op deze jurk. Ook Meneer MinnieMie is grote fan, en hij nam dan ook enthousiast foto's!


Aan de achterkant wordt de jurk afgewerkt met smock; een techniek waar ik nu helemaal verslingerd aan ben. Zo makkelijk en met een super leuk, én professioneel, resultaat. Dankjewel Marleen voor de spoedcursus!

I'm so proud of this dress. It makes me feel beautiful, and not huge&pregnant :-)
There is no zipper included in the pattern, but in the back, Made by Rae added some smocking. I really love it, and I loved learning this technique. It looks very professional, while it is very easy & simple to do at the same time.


Ik maakte de jurk in een medium. Mijn normale confectiemaat is small, maar ik had de medium nodig om mijn 'borsten-in-mega-expansie' te kunnen wegbergen. Onder mijn oksels versmalde ik met een half centimetertje, en zo is de fit helemaal perfect.

I made this dress is a size M; normally I would have used the S but I really needed the extra inches for my expanding boobs. I believe the fit is perfect!


Ik had nog een klein stukje stof over, en daarvan maakte ik een rokje voor Eloise. Helemaal assorti!

... and here's the surprise: matching mummy-daughter outfits! I had a scrap piece left and made a skirt for Eloise. Aren't we gorgeous together?!


Grote liefde hier. Jammer dat ze haar tutje niet wou uitdoen, ook niet om een zoentje te geven...



Het rokje voor Eloise is waarschijnlijk het simpelste projectje ooit.
Ik tekende het model zelf, alhoewel er niet veel voor nodig is, enkel een rechthoek :-)

Zo ging ik te werk:
Ik knipte een rechthoek uit de stof en schatte de  lengte. Vervolgens vouwde ik de bovenkant twee keer een centimetertje om, en reeg ik een elastiek door het zo bekomen tunneltje. Vervolgens voegde ik 6 smocklijntjes toe en naaide de zijkanten toe. 
Ziehier, een rokske! En dat op net geen 20 minuten.



De volgende keer voeg ik wel enkele centimetertjes lengte toe, nu is het wel heel erg mini-mini :-)


Wisten jullie dat ook Meneer MinnieMie ook een creatieve hobby heeft? In zijn geval voornamelijk met een lekker resultaat: achteraan in onze tuin hebben we een heuse moestuin. Eloise gaat graag de progressie bekijken, en af en toe 'verdwijnt' er zo wel eens een radijsjesplant, maar dat nemen we er dan maar bij...


Patroon / Pattern: Washi Dress - Made by Rae
Stof / Fabrics: Ripples Sea / Art Gallery via Bellelien

42 opmerkingen:

  1. Waw, super! Ik moet hier zeker nog eens komen piepen als het hier weer zover zou zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een supermooie jurk! En die kus-met-tut-foto: heerlijk!
    Hoedje af ook voor de hoge hakken... dat lukte mij al snel niet meer...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die hakken zijn voornamelijk voor de foto, doorgaans zal je mij eerder zien op ballerina's :-)

      Verwijderen
  3. The pattern of the dress looks lovely, I especially like the shape of the neckline and the sleeves :) Pictures are really nice , you look so cute together :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh zo mooi!Leuk stofje en mooi modelletje van kleedje voor een knappe dame.Je dochter was moe denk ik?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze kwam eigenlijk net uit haar bedje dus ik denk dat ze de slaap nog uit haar oogjes moest wrijven :-)

      Verwijderen
  5. Annick jij bent echt goed bezig! Prachtig kleedje, ik ben fan en zou het zo ook willen aandoen zonder zwanger te zijn. Zou dat ook niet lukken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk Lobke! Het is zelfs geen zwangerschapsjurk eigenlijk :-) ... maar door de hoge taile en de plooitjes vooraan is er voldoende ruimte voor een dikke babybuik. Ik ga dit jurkje in ieder geval ook nog maken na mijn zwangerschap, ik vind het een bangelijk patroon!

      Verwijderen
  6. Amai, ge ziet er goed uit! Heel schoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw zo mooi! Ik ga het patroon zeker eens googlen!
    Liefs, Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je ziet er geweldig uit. En wat een schattig duootje...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super mooie jurk!
    En aha-erlebnis over hoe je een smockje aan de bovenkant mooi afwerkt zonder dat het zo froemelt: een elastiekje in een tunnel.
    Bedankt om me te verlichten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel, dat was mijn idee ook altijd bij smock, 'hoe zorg je ervoor dat het bovenaan ook netjes is' :-) en die elastiek is echt perfect! Ik ben heel blij dat je er iets aan hebt!

      Verwijderen
  10. Ik heb het patroontje hier ook nog liggen. Mijn missie voor volgend 'naaischooljaar': alleen voor mezelf naaien. Deze staat bovenaan de lijst. Al lang, maar nu zeker! M

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een heel mooi kleedje, het staat je prachtig! En het zou zonde geweest zijn om het stofrestje weg te doen hé. Het rokje is super schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw! Had ik dit tijdens mijn eigen zwangerschappen maar gezien... Jullie zien er prachtig uit. Gaaf stofje!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige jurk in prachtige stof! Jullie zien er alle drie stralend uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Waw, knap! Je hebt het er zo'n duizend keer beter vanaf gebracht dan ik!
    Ik ga het patroon toch maar niet opgeven ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wist je trouwens dat Rae een tutorial heeft gepost om er een nursing top van te maken? Dat kan voor jou nog handig zijn, mocht je borstvoeding willen geven ...

      Verwijderen
  15. Jullie stralen tot hier! supermooi! Stijlvol een ook een beetje schattig ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Suuuuuuuupermooie jurk, Annick! En wat een schattig rokje :-D.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig! Het patroon ligt hier ook al een tijdje klaar maar bij het zien van jouw versie zal het snel in gebruik genomen worden! En zalige foto's zijn dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtig! Het patroon ligt hier ook al een tijdje klaar maar bij het zien van jouw versie zal het snel in gebruik genomen worden! En zalige foto's zijn dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wow! Heel mooi zowel het stofje als het kleedje! En ook: wat een prachtige schoenen. Die zou ik hier ook wel in mijn kast willen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die schoenen waren een impulsaankoopje, -50%, daar kon ik niet aan weerstaan, maar eigenlijk veel te hoog voor mij. Och ja, na wat oefenen zal het mij wel lukken om hier elegant mee te stappen :)

      Verwijderen
  20. Ik zeg het hier nog maar eens, echt zoooo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Proficiat met je zwangerschap! Echt een prachtige jurk en schattig rokje! Staat jullie goed..

    BeantwoordenVerwijderen
  22. idd een prachtig stofje! Staat je goed. Maar mooiste project van de afgelopen 2 jaar? Dat weet ik niet. Ik zie hier zoveel mooie dingen verschijnen. De rood/witte zwangerschapsjurk die je onlangs toonde vond ik bvb. ook super. En mijn zus (je weet wel dewelke) heeft ook al laten vallen dat ze het jammer vond dat ze niet eerder (lees: toen zij nog zwanger was) wist dat je dit kon maken, of ze was zeker bij je komen aankloppen. En ik kan haar alleen maar gelijk geven ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die zus ken ik zeker! :-) Merci voor de complimentjes trouwens!!

      Verwijderen
  23. Heel erg knap! Als het na je bevalling te groot is,kan je het zeker doorverkopen!! Ik ben al kandidaat ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heel mooi, en inderdaad een prachtige stof.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!