dinsdag 26 augustus 2014

Hosh pants x3

Ik kreeg op mijn vorige post vele leuke en verrassende reacties. Een stoere Eloise in jeans met een trui, dat was een beetje wennen!

Maar... eigenlijk draagt ze vaak broekjes, ... en vanaf nu nog meer want zeer recent vond ik een patroontje dat perfect bij haar past en bovendien snel-snel-snel in elkaar zit: de Hosh pants van Lou Bee Clothing.

I got a lot of reactions on my Little Betty-blogpost. My daughter wearing jeans and a sweater, that was a first! Nevertheless, she wears trousers quite often, and very recently I found a very easy but perfect pattern: the Hosh pants by Lou Bee Clothing.

Wie het patroontje nog niet kent: de Hosh pants is de naam van een unisex broekje met een rechte, aansluitende pasvorm. Geen zakjes, geen ritsen, ... gewoon rechttoe-rechtaan: een broekske. Klaar op 1-2-3, en mits wat bandwerk heb je op een avondje drie exemplaren.

Bij deze dus presenteer ik jullie, kwestie van origineel te zijn, drie keer hetzelfde patroon, drie keer exact dezelfde broek. Maar toch anders, niet?

In only one night, I sewed up 3 pairs of trousers. All by using the very same pattern, but they all look different. Take a look yourself!

 De eerste Hosh pants is romantisch, een bloemetjesbroekje, dat perfect past bij een lief meisje, met een franke blik, en paardenstaartjes.

The first pair of Hosh pants has a romantic look. I adore her facial expression in this picture, her daddy was vacuum cleaning and she didn't like the noise :-) So very Eloise.





Broekje nummer twee is super stoer: een zachte jeans-look katoen met sterren.

Number two is very cool. The jeans look cotton with big white stars is perfect for our little rascal. 


Ik moet mij bedwingen om niet in dat kleine poepje te bijten :-)




Last but not least: broekje 3 is dan weer hip en trendy, een Mini Rodini knock-off als het ware.

The third example has a high hipster degree. Eloise loves her 'penguin-trousers'.






Patroon / Pattern: Hosh Pants - Lou Bee Clothing
Stoffen / Fabrics: Flowers via Liesellove, Jeanslook via Stoff2000 Copenhagen, Pinguins via Ixat (Zuid-Korea)


55 opmerkingen:

  1. Dat patroontje ga ik me toch ook aanschaffen hoor! Ben er weg van! Een beetje schrik voor broekjes met een (grote) print maar uw poppemie bewijst dat het echt stoer en chique is!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Ik vind zelf ook dat die grote print wel mag, zeker voor de kleintjes, zelf zie ik mij niet meteen met een pinguin broek rondlopen :-)

      Verwijderen
  2. Dat is nog eens productie draaien! Allemaal even mooi op zijn eigen manier. Maar de pinguïns, dat is mijn persoonlijke favoriet! Hebben de stofjes wat 'stretch'?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was eerst ook bang dat een katoenen broekje te stroef zou zijn, maar ze stretchen voldoende en Eloise heeft er al mee geklommen, gespeeld, gesprongen,... dus dat zit wel goed!

      Verwijderen
  3. super ! dat patroon ga ik ook even bekijken.... hier knijp ik ook in die lekkere billekes van de miekes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen! Volgende keer maak ik er nog een paar met zakjes op de poep, dat gaat ook schattig zijn denk ik...

      Verwijderen
  4. Wauw! Gelijk op zoek naar de pinguins maar helaas niet meer te vinden..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dacht wel dat die pinguins iets voor jou zouden geweest zijn! Ik viel heel toevallig op dat stofje en 2 seconden later had ik het besteld, zoiets kon ik niet laten voorbij gaan...

      Verwijderen
  5. leuk en allemaal hetzelfde en toch zo anders

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik zo leuk aan zelf naaien, het moet allemaal niet moeilijk zijn, maar je kan zoveel richtingen uit!

      Verwijderen
  6. Ik vind jouw stofjes altijd zo origineel.... Wou dat ik meer tijd had om op zoektocht te gaan maar meestal kom ik altijd net iets te laat :-) Heel leuke broekjes, ze komen op de to do lijst voor Elize (als ze wat groter is) ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die stoffenzoektocht is bij mij vaak een laatavond activiteit, net voor ik ga slapen surf ik nog een half uurtje rond op verschillende blogs en zo kom ik dan shops tegen die ik nog niet kende. Wel een erg gevaarlijke hobby :-)

      Verwijderen
    2. haha, ja idd gevaarlijk... misschien beter dat ik ze niet zo goed kan vinden ;-)

      Verwijderen
    3. hoihoi, als je leuke stoffen zoekt ... Ik ben net gestart met een stoffenwinkeltje in Roeselare met ook een webwinkel, als je nieuwsgierig bent naar wat we allemaal hebben, kijk dan zeker eens op www.eekhoorntjesland.be
      Groetjes Tine

      Verwijderen
  7. Prachtige collectie broekjes! Fan van Mini rodini en nog grotere fan van jouw pinguïns.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier ook een Mini Rodini fan, en met een zoon op komst zal dat er niet op beteren :-)

      Verwijderen
  8. Dat pinguïn stofje is top en ik denk dat Eloïse schattig is in alles.

    PS: Momenteel loopt op mijn blog een give-away.
    (me-timebyseija.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig tof! Die pinguins zijn echt super.
    En hoe geraak jij in godsnaam wijs uit die Deense site?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O en ik kende Mini Rodini nog niet, best wel gevaarlijk voor mijne portemonnee dat je mij dat merk hebt leren kennen :-)

      Verwijderen
    2. Ik bracht die sterren-stof mee toen ik op citytrip was in Kopenhagen. Mijn Deens is ook niet op topniveau (ik studeerde het nochtans een jaartje, maar veel is daar niet van blijven hangen...). En oh ja, Mini Rodini is redelijk verslavend... :-)

      Verwijderen
  10. OMG wat een super leuke broekjes!!!!!
    Precies uit een boetiekske. Man man man dat wil ik ook maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weer drie schone stuks. Lijkt me indderdaad een ideaal broekje voor bandwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat is een modelleke dat mijn toertje ook nog zou flatteren... erg leuke stofjeskeuze...:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ook! Ik maakte trouwens een eerste versie van deze broekjes in het broekgedeelte van de Ally jumpsuit, maar ik was toch niet helemaal tevreden over de pasvorm, terwijl deze broekjes echt mooi aansluiten.

      Verwijderen
  13. ooh, zien er heel handig uit, ideaal voor ons Cecile om op de schoolbanken te gaan zitten....ik zal dan toch maar eens beginnen leren naaien zeker? tenzij je nu eindelijk een handeltje gaat beginnen:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leren naaien Nele! Je mag bij mij op initiatie komen, ik toon het jou met plezier!

      Verwijderen
  14. De pinguïns mocht ik al in realiteit bewonderen, maar rond zo'n poppemieke zijn ze nòg schoner! Alledrie toffe broekjes, trouwens. Zo anders, ik kan niet kiezen welke ik de mooiste vind!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Knappe meid!! Helemaal assorti gekleed! Super! Zal ik eens proberen voor mijn jongens…

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Maakte jij de 2 jaar? Onze dochters schelen niet veel in leeftijd maar kan niet inschatten of ze hetzelfde gestalte zijn. Jade is een fijntje (net geen 11kg) en 87cm groot. Rokjes en broeken zijn momenteel maatje 86/18mnd in tegenstelling tot bovenstukken 92/2j. Is er een 18mnd versie opgenomen in het patroon? Mooi gedaan in ieder geval, ik ben volledig fan van het bloemenstofje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neen, ik maakte de 3 jaar al, ik wou graag dat ze er toch enkele maanden geniet van zou hebben en koos daarom al de drie jaar. Achteraf bekeken had de 2 jaar ook goed geweest (het verschil in de taille is 1 inch - 2,5cm en dat had ook prima gepast). Eloise is wel een beetje zwaarder en groter dan Jade, ze weegt 12,5kg en is 92cm groot. Qua lengte is de 3 jaar perfect voor Eloise. Ik heb net het patroon gechecked en er is geen 18 maanden, het springt van 12 maanden naar 2 jaar, naar 3 jaar, naar 4 enzovoort. Ik heb nu nog wat broekjes in een dikker katoen op de planning staan, met de winter in het vooruitzicht :-)

      Verwijderen
  17. Wat leuk... mijn dochter kan ook wat extra winterbroekjes gebruiken... misschien toch eens kijken naar dit patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De bloemetjes is mijn favoriet! En door de stofjes heb je drie dezelfde broeken met toch een totaal ander resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ze zijn top, die broekjes! Mijn kids zijn er helaas te groot voor geworden... Jammer :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  20. waw... ik vind het super geslaagd... :-) binnenkort show ik mijn broekjes met foto's van uit het schone thailand ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Net gestart met naaien en zou dit superrgaag willen maken, echt supertof en het perfecte broekje voor mijn livje! maar het kan aan mij liggen.. maar waar vind ik/koop ik dit patroontje? Groetjes en alvast bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kocht het patroontje via Etsy, de link staat onder mijn bericht!

      Verwijderen
  22. Echt mooie broekjes!!
    Is katoen niet te koud voor komende winter? Ik zou het anders ook wel eens willen proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan eender welke stof nemen eigenlijk, het patroon is enkel niet geschikt voor rekbare stoffen (dus geen tricot bvb). Enkel de bloemetjesbroek is dun qua stofje, de andere twee stofjes zijn minstens 'herfstproof' :-) Voor de winter plan ik nog een paar exemplaren in velours...

      Verwijderen
    2. Annick, na het zien van jouw mooie broekjes bestelde ik het patroon ook. Ik had een geschikte tricot liggen, dacht ik. Maar nu lees ik dat je schrijft dat het niet geschikt is voor stretch stoffen. Op het patroon lees ik, als ik het goed begrijp, dat het hiervoor wél geschikt is. Ondertussen toevallig al met tricot getest? Ik ga het maar proberen denk ik, als ik een 3j maak voor mijn 3,5 jarige hoop ik dat dat werkt.... Bedankt voor je tips!

      Verwijderen
    3. Ik ben even naar het patroon gaan terugkijken en er staat effectief in dat het niet geschikt is voor tricot. Je kan het natuurlijk wel proberen, ik zie niet in waarom dat niet zou gaan eigenlijk (misschien dan wel een maatje kleiner nemen?)...

      Dit is wat er in het patroon staat:
      RECOMMENDED FABRICS: Light to mid-weight stretch wovens – cotton
      with Lycra, lightweight corduroy, denim, or twill with stretch, stretch sateen,
      other light-mid weight stretch woven fabrics. NOT SUITABLE FOR: Knits,
      heavy-weight fabrics, quilting cottons, mid-weight fabrics without stretch.

      Verwijderen
  23. ik neem mijn woorden terug,
    ze staat beeldig met die gemakkelijke broekjes :-)
    ik ben fan van het bloemetjesmotief
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Kan je dat patroon alleen via Etsy bestellen?

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Zalig! Vooral de pinguïns! Van waar komt dat te schattige oranje truitje als ik vragen mag? Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!