maandag 8 september 2014

Monet Louisa... en een weggevertje!

September is alweer daar... voorbij is die schone zomer.
Het voelt dubbel, want de zomer is eigenlijk echt mijn seizoen... anderzijds kijk ik nu uit naar wat de winter ons zal brengen. Een broertje voor Eloise, een kleine MinnieMan (want een naam hebben we, ondanks alle hulp en suggesties hier, nog steeds niet vastgelegd).

Aangezien ik ervan uit ga dat ik minder naai-tijd zal hebben met een klein ventje in huis, ben ik volop aan het naaien geslagen om Eloise's herfst-en winterkast up-to-date te krijgen. Deze naaisels zullen dus in de komende weken aan bod komen hier...

Oh yes, it's already.... September... Bye bye you beautiful summer. Funny enough, this time I don't regret the end of this wonderful period, as a very exiting winter is awaiting us: the birth of Eloise's baby brother! As I believe my personal (sewing!) time will be very limited as of the moment the baby is born, I decided to already move forward and start preparing Eloise's fall&winter closet, completely ignoring the still very mild September temperatures.

Daarnaast wil ik ook graag JULLIE bedanken, met meer dan 400 (vier-honderd!) lezen jullie al mee via Bloglovin en Google, dat had ik nooit durven dromen toen ik 7 maanden geleden met deze blog begon. Om jullie te bedanken doe ik ook eens hip&modern, en organiseer ik een kleine give-away.

Daarover meer onderaan dit bericht - kwestie van de spanning erin te houden...

Mijn eerste herfst/winter naaisel is een Louisa. De Louisa van Compagnie M. was één van de eerste jurkjes die ik toonde op mijn blog, en Eloise's Louisa's van vorige winter beginnen nu vrij kort te worden dus nam ik het patroon er nog een keertje bij. Dezelfde maat als vorige keer (2 jaar) maar verlengd naar een 3 jaar. Perfect!


My first fall&winter creation is a Louisa Dress. The Louisa is one of the first dresses I showed on this blog, and I really felt like sewing another one.

Deze keer een Louisa in een effen kleurtje, maar met een opvallende zak! Ik gebruikte een prachtig paneeltje dat ik vond in het verre Zuid-Korea tijdens één van mijn stoffen-zoektochten op Etsy. Het lijkt op een schilderijtje van Monet, I love it...


The styling is very simple: a blue uni-cotton, paired up with a very unique painting-like front piece which I found in South-Korea via BonitaFabric on Etsy.

Het patroon voorziet optioneel twee rug-insnijdigen. Ik deed dit nog nooit, maar ik vond het nu wel heel passend. De afwerking deed ik met een crème kleurige paspel, en een blinde rits in hetzelfde blauw als het effen blauwe katoentje.







De grijs-blauwe knopen kocht ik op de outlet van Strass. Want ja, het was weer zover vorige week, en ik vulde meteen mijn stoffenvoorraad nog (wat meer) aan.


One of the options foreseen in the pattern in a very unique backpiece. I love the effect!


De steentjes die Eloise hier in haar handjes houdt, mocht ik een paar minuten later uit de zak vissen... Och ja, waarvoor dient die anders? :-)




... en nu komt het...

Wil je zelf ook aan de slag met een paneeltje? Ik heb er nog twee over... en die geef ik weg...!



Elk paneel is ongeveer 50x50cm, en dus zeer geschikt voor allerhande projectjes... Een kussensloop? Een tasje? Het zakdeel van de Louisa? Voor een klein maatje krijg je hier zelfs een A-lijntje uit!

Wat moet je doen? Niet veel :-) Volger worden (via Bloglovin of Google), of blijven volgen :-) en een reactie nalaten... Indien je een voorkeur hebt voor het huisje of de molen mag je dat er ook bij vermelden. 

Eloise staat alvast klaar om met haar onschuldige handje twee winnaars te trekken op maandag 15 september. Op die dag word ik namelijk 32 (oh boy) en dan zijn cadeautjes wel gepast :-)



Patroon / Pattern: Louisa Dress - Compagnie M
Stoffen / Fabrics: Ocean Uni-katoen Robert Kaufman via Bellelien - paneelstofje via Etsy - BonitaFabric

79 opmerkingen:

  1. Die jongensnaam vinden, niet eenvoudig maar ik denk wel dat het eentje wordt zo mooi als Eloise! Proficiat met je volgers! Dat is als een raket gegaan. Ik doe graag mee voor het huisjespaneel...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie Louisa! En dat blauw staat haar goed
    Een naam vinden is moeilijk hé, want dat is voor altijd. Succes met de zoektocht
    Vind beide panelen super dus win er graag 1

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, zo mooi! Ik heb gisteren het patroon van de Louisa eindelijk aan elkaar geplakt, dus nu moet ik nog eens in de kast duiken voor een geschikt stofje. Ik vind de paneeltjes ook prachtig, maar ik heb vorige week al vanalles gewonnen in de wedstrijd van de Stoffemiekes, dus ik laat dit aan iemand anders! :) Veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wauw, jij moet mij echt waarschuwen voor je de volgende keer overzee bestelt! Ik zou zo een paneeltje in jouw winkelmand gezwierd hebben :) Maar het wordt nog beter, want ik kan ook winnen! (niet dat dat vaak gebeurt, maar toch, er is een kans?)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hou van Monet en de impressionisten, ik doe graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mooi zeg! echt! en ik doe graag mee voor het huisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superschoon! En ik ben vooral ook fan van die inzetstukjes achteraan! Altijd een leuk effect vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ze staat er beeldig mee, Eloise met haar Louisa!
    Ik doe ook graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, mooie Louisa! Proficiat met je 400 volgers en verjaardag! Ik ben exact 1 dagje ouder dan jij en als laat verjaardagscadeau wil ik graag zo'n paneeltje winnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wat een mooie Louisa. Die wil ik ook graag voor mijn dochter maken. Ik doe mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Meer dan geslaagd deze Louisa! 32 al, jonkie!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Supermooie combinatie! Ik volg hier zelf nog maar net maar ik kan het geloven dat je al zoveel volgers hebt, zo'n prachtige dingen die je maakt! Alvast proficiat met je zwangerschap! Ik maakte onlangs een geboortekaartje voor Linus. En bij een eventueel 2e kindje bij ons is de kans groot dat het Briek zou worden indien een jongen. 😉 - groetjes Annelien!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het jurkje heel geslaagd... en bij deze ding ik ook mee naar 1 van de paneeltjes... Alvast een fijne verjaardag gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik doe graag mee! Als ik win neem ik je idee echter wel over, waarvoor excuses, maar het lijkt me fantastisch om onze jongste dochter ook zo een jurkje te geven!
    P.s. Ik heb het wel voor mensen van '82, vriendlief is van datzelfde jaar :-). Alvast proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Er is niets mis met 32 :) Dat ben ik ook! Voelt even goed als de vorige hoor! Heel geslaagde Louisa, zelfs extra met de inzetstukken die ik anders ook iets minder vind. En prachtige paneeltjes! Strassverkoop, verdikkeme, weer vergeten... ach ja...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Kleedje is prachtig! Ik houd niet zo van die rug-optie, maar bij dit jurkje wél geslaagd. Ik doe graag mee voor zo'n paneeltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik ontdek je net via Compagnie M... en dat was alvast een glimlachende kennismaking met een prachtig blog! Ik volg, en zie meteen ook prachtig dochtergoed in die paneeltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh wauw, zo fijn! De molen lijkt me perfect voor Floor - van mijn vorige Louisa Dress was ze al fan, dus maken er er met plezier nog eentje bij! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig alweer! Ik ga voor de molen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wij hebben hier een lieve, schattige Matisse rondlopen. Zou mooi passen bij Eloise! De dochters zijn fan van het paneeltje met het huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Proficiat met je Minnieman die op komst is!
    Ik vind dat Eloise prachtig staat met dat kleedje!
    Ik vind beiden stofjes super en zou dus al heel blij zijn mocht ik 1 van beiden winnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wooow wat een prachtige stofjes (het linkse vind ik het mooiste) en wat een leuke wedstrijd!!
    Dat kleedje is echt prachtig!! Ik heb net je blog ontdekt (en gevolgd via bloglovin) en wat ben ik blij dat ik deze blog heb ontdekt. Je maakt echt prachtcreaties (en dit kleedje is er nog maar eens een voorbeeld van!!)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  23. heb het gevonden Annick :-) voor alles een eerste keer he :-) ik ben dus echt een leek, en momenteel het enige patroon dat ik heb van compagnie m (en helemaal aan elkaar geknutseld heb) omdat ik dit echt een prachtig jurkje vind! maar durf er echt niet aan te beginnen, stom he! dus zou dit jurkje heeeeel graag winnen dat ik het in levenende lijve kan zien en beter begrijpen hoe het in elkaar steekt :-)
    oei nu moet ik hieronder nog iets aanklikken, hoop dat het lukt
    groetjes kim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oei zie net dat het geen jurkje is dat je weggeeft maar een paneeltje sorry, zo stom van me :s

      Verwijderen
  24. Mooi jurkje seg!! Yep ik wil ook aan de slag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. vanaf nu ook officieel volger en geen gluurder meer :-)
    Wat een mooi jurkje! Ik doe ook graag mee voor het huisje. Of de molen... :-) Met beide zou ik wel een mooi jurkje willen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh !!!! Super mooi ! Jouw dochter ziet er echt een vrolijk pateeke uit ... en ze staat prachtig met haar jurkje.
    Ik doe graag mee voor een paneeltje.

    gr
    Jelle

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hey Annick, natuurlijk doe ik ook mee! Ik ga me binnenkort ook eens wagen aan een louisa en zou dat graag met een paneel van het huisje proberen. Hopelijk haalt Eloise mijn naam er uit!! X

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtige Louisa! Uiteraard doe ik ook mee met deze give-away... Lijkt me super om van één van deze paneeltjes ook een louisa te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Laetitia Vansteenkiste9 september 2014 om 11:19

    Beautiful dress!!!
    The color is perfest, and this painting fabric is just awesome ^_^
    And what a cute little girl :-)

    I am interested in your give-away, my favorite one is the one with the windmill :-)

    Thank you !!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Weeral een prachtige creatie!
    Molentje of huisje, ze zijn alletwee mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Prachtig. hoe het donkerblauw van onderaan het paneel terugkomt als hoofdkleur van het kleedje. ik heb zelf een stofje met wolven liggen en was aan het twijfelen om het met de Louisa te combineren met een effen stofje ... nu twijfel ik niet meer, ik ga ervoor!
    ik zou voor het stofje met de molen gaan en het groen die erin voor komt combineren met effen groen. in een katoentje, of misschien zelfs in stretchkatoen, lekker warm voor deze winter!
    ik volg via je nieuwsbrief en FB! super bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Heel uniek en prachtig jurkje, dat wordt met veel plezier gedragen :-)
    Beide paneeltjes zijn mooi, maar 'k ben net een tikkeltje meer verliefd op het huisje :-)
    Ik volg je ook graag, kan bijna niet wachten op de volgende stukken die je maakt... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik vind de beide leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Uiteraard wagen we hier een kansje...maakt niet uit welk paneeltje.
    Liefs, Veerle

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Debacker Angelique9 september 2014 om 12:11

    Hey, heel mooi jurkje hoor!! Ik vind ook de beide leuk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een originele toepassing voor zo'n mooi jurkje.
    Ik zou er wel een willen winnen om ook zo'n mooi jurkje van te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik doe ook graag mee, mijn dochter wil vast wel zo'n jurkje! Prachtig! Ik vind ze allebei mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. linda wassingmaat9 september 2014 om 12:47

    Wat een leuk idee om het mooie stofje op deze manier te gebruiken! Ik doe graag mee om zo iets leuk te winnen

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Heel leuk stofje om te winnen! Maar ik zou zo heel graag modelletjes zien verschijnen voor meisjes van 11-12jaar!!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat een zalige Louisa. En inderdaad, een zalig stofje. Ik doe graag mee voor de andere stofjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Prachtig kleedje en ook een supermooie tint blauw. Het staat ze beeldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Prachtig jurkje! Ik vind t paneel met huisje t mooist. Ik verjaar in oktober, dus zou een fijn vroeg verjaardagscadeautje zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Weeral zo een mooie creatie! En Ik doe graag mee met de giveaway :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ik waag ook mijn kans , bij voorkeur voor het huisje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Zo mooi!! Geen voorkeur voor huisje of molen... Ik zou er in ieder geval ook een Louisa van maken denk ik, zo'n inspiratie opgedaan hier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Prachtige paneeltjes. Ik waag mijn kans, met een voorkeur voor de molen.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Dit wil ik ook wel in een kleedje verwerken! Mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Die Louisa staat al zo lang op mijn verlanglijstje. Ik doe graag mee voor het huisje,misschien is dat het duwtje in de rug om er eens aan te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Ik doe mee voor de give-away van deze 2mooie paneeltjes.Je mag kiezen welke,vind ze allebei wel leuk voor mijn 2-jarig dochtertje!

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Prachtig! Ik ben verliefd! Ik doe graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  51. zo leuk, wil graag meedingen naar een paneeltje, vind ze beide leuk en zullen een mooi plekje krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Allereerst proficiat met je 400 welverdiende volgers, er gaan er vast nog veel bijkomen!
    Dan....de namenkwestie, moeilijk zo voor een ander. Je moet het mooi vinden... het moet matchen
    Met de achternaam ....liefst internationaal uitspreekbaar...en passend bij ' Eloise'. Om in
    het thema van je blogbericht te blijven ga ik er wat schilders tegenaan gooien!
    Vincent ( van Gogh) Renoir, Matisse...

    En als ik een paneeltje zou mogen winnen, dan het liefst die met het huisje ( denk ik toch...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Weeral een prachtig jurkje voor Eloise. Ik doe ook graag mee voor het paneel. Ik vind ze allebei heel erg mooi, dus welke maakt niet uit...

    Groetjes, Katja

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Lieve schattige Eloise, wil jij alsjeblieft mijn naampje uit de stapel trekken? Dan kan ik mijn dochtertje blij maken met een even mooi jurkje als het jouwe. Please please pretty please? ☺️

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Oh zo een mooike! Met een dochter in huis, kriebelt de copycat in mij :-). Het huisjespaneel zou heel leuk zijn. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Ik doe graag mee! Waarom? Om net zo'n schoon kleedje voor mijn mini-me te maken als jij! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Misschien erg met een eigen shop maar deze wil ik wel graag ;-) het maakt niet uit welk tafereel ;-) en jouw jurk is prachtig geworden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Super leuk, en ook ik wil graag winnen! Maar wordt moeilijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Oh wauw, dit is gewoonweg prachtig! :D Als ik win, maakt het me niet zozeer uit welke! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Dat is weer supermooi gedaan! Ik zou dringend ook weer eens moeten beginnen naaien :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  61. wat een leukerd weer, en omdat in september verjaren zo leuk is waag ik me ook aan het cadeautje; Ria heeft een leuk tasje gemaakt dat Dauwdruppel ZEER zeker kan gebruiken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Wat een mooi kleedje. Ik vind het paneeltje met het huisje het mooist.

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Een winter om naar uit te kijken! en mijn voorkeur gaat uit naar de molen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Ma hoe mooi! Ik vind het huisje mooi ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Waaaaaauw, super mooi! Ik vind de achterkant zeker ook geslaagd. Zeker met dat paneel ;)
    Tja namen ... Ons eerste was ook een meisje... Jade ... Een keuze die vrij snel gemaakt was omdat we er al jaren over bezig waren... Voor het tweede was ik ervan overtuigd dat het ook een meisje ging zijn, en hadden verschillende meisjesnamen en maar 1 jongensnaam die in mijn ogen wel perfect bij Jade paste ... Eden ... Toen hoorde je het nog ni... Nu is het dankzij de voetballer bekend geworden ... De beginletter matcht, maar of het je stijl is ... Bij Eloise vind ik Loic of Leon mooi ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Mooi! En leuk dat we zo'n knap, zeldzaam stofje kunnen winnen. Ik ben trouwens heel benieuwd naar jullie jongensnaam...

    BeantwoordenVerwijderen
  67. supermooi! Ik kwam hier al graag langs, en blijf zeker volgen ;-) Dat huisjespaneel doet me dromen van zomer en vakantie...

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Heel mooi! Ik doe mee voor het huisjespaneel!

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Supergeslaagd, die Louisa! Ik doe graag mee voor de molen!

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Oh, zo mooi ! Ik ben kandidaat, voor eender welke van beide.

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Zo'n mooie paneeltjes en het is prachtig verwerkt in jouw Louisa!!
    Ik doe mee, maakt niet uit welk paneel, vindt ze allebei prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Net op tijd je blog ontdekt om mee te dingen naar zo'n geweldig stofje! Ben trouwens met plezier volger geworden..

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Ik waag graag mijn kans. en oh, super leuk kleedje voor je meisje.

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Ik doe graag mee! Dat patroontje ligt hier klaar :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!