maandag 2 juni 2014

Lena: The experiment

Het boek 'Zelfgemaakte Kleertjes' maakt al anderhalf jaar deel uit van mijn collectie. Het boek op zich heeft toch wel wat sentimentele waarde want het was mijn eerste echte naaiboek ooit en een lief cadeau van Meneer MinnieMie. Nu Eloise twee jaar geworden is kan ik er eindelijk ook effectief mee aan de slag.

One year and a half ago, I got a very sweet present: my Mr MinnieMie gave me Zelfgemaakte Kleertjes, a book filled with children's patterns, starting as of size 2. Eloise turned 2 last weekend, so I decided to use the book for the first time.

Mijn oog viel op de 'Lena'. Een fijne vriendin van mij heeft een Lena; een prachtig kind en ik werd meteen aangetrokken tot het patroon, voornamelijk door de naamgeving.
Een Lena zou het dus worden: mijn eerste jurkje uit Zelfgemaakte Kleertjes. De volgende stap was om een stofje te selecteren dat hier mooi bij zou passen.

Een experimentje deze keer. Ik legde twee stofjes samen en voegde mint-paspel toe.

... En toen ging het mis?

Ik weet het niet.
Zeker is wel dat het een volledig andere jurk geworden dan de andere jurkjes in Eloise's collectie. Klassieker, romantischer misschien, een totaal ander kleurenpallet,... mijn eerste reactie toen ik met mijzelf discussieerde over het 'hot or not' gehalte was 'not'. Maar toch kan ik dit kleedje niet in de vuilbak gooien...



I decided to sew the 'Lena' dress. A very classical dress, with buttons on the front, a circle skirt and flutter sleeves. I used two contrasting fabrics and mint piping. It is an experiment, and I'm not really sure whether I failed or scored... 

You tell me! Hot or not? My first idea was 'totally not', but when I see Eloise wearing the dress, I fall a bit in love. It is so very different from the other dresses she has in her wardrobe... Very romantic, different colors (purple!?), but very cute too, isn't it?




Waar ik wel heel blij mee ben is de pasvorm. Ik maakte de 2 jaar voor Eloise en deze zit als gegoten. Het enige dat ik drastisch aanpaste was de roklengte; persoonlijk ben ik grote fan van rokjes die net boven de knietjes komen maar de Lena was toch wel heel preuts. Ik verkorte dus een flink stuk en naar mijn gevoel is de rok nog steeds een ietsiepietsie te lang.

Eloise is erg enthousiast, ik denk echter dat dit voornamelijk ligt aan het mooie weer in combinatie met haar geliefde fietsje, en niet zozeer aan het jurkje :-)



I'm very satisfied with the fit of the dress, the only thing I changed is the length of the skirt. My first version looked as if Eloise wore a long dress, and I really like the look of cute toddler knees so I took off some inches. 




Ik kan het mij niet laten om toch nog een klein woordje te schrijven over het karaktertje van mijn kleine 'prinses'. Prinses zou ik zelfs niet meer durven zeggen want Eloise begint meer en meer te lijken op een tomboy waar zelfs Lara Croft bij zou verbleken.

Hou haar 30 seconden niet in de gaten, en dit is het resultaat...

... and to end with: I present you my tomboy. A romantic dress for a romantic little lady? I don't think so. This is what happens when mum&dad turn their back for just a second...




Patroon / Pattern: Lena - Zelfgemaake Kleertjes
Stoffen / Fabrics: Dots Pink Fuchsia + Flight Iris
Riempje / Belt: Mint Bias - De Stoffenkamer
Knoopjes / Buttons: Hema


























32 opmerkingen:

  1. Awel, ik vind ook dat ze er zeker mee wegkomt, die Eloise! (Ze staat dan ook met alles volgens mij). Ik ga toch voor de HOT!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ze het draagt is het inderdaad mooi, op de kapstok ziet het er een beetje seutig uit :-)

      Verwijderen
  2. Definitely HOT! This is a very beautiful dress with nice colours. Suits very well for your daughter :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het een super toffe jurk geworden! Ik vind dat het mintgroen het juist minder zoet maakt. Het staat haar erg goed in ieder geval! Wat mij betreft: HOT.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben de laatste tijd nogal 'into' mint, ik heb het gevoel dat dat een kleurtje is dat vlot combineert :-)

      Verwijderen
  4. whaaa, super, vooral die laatste foto!
    Ik vind het trouwens een héééél mooi kleedje... Inderdaad wel een andere stijl beetje, dan de anderen. Maar als je't echt niet in haar kledingkast vindt passen, mag het naar die van Nele verhuizen, hoor :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Stoere dochters... zo hebben we ze het liefst!
    Ik heb het boek liggen, maar ook nog nooit gebruikt... moet ik dringend eens verandering in brengen nu ik dit zie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn allemaal vrij klassieke jurkjes in het boek, maar mits wat spelen met de stofjes... :-)

      Verwijderen
  6. Mooi! Zeker geen "not" hoor!
    En ik kan je helemaal volgen wat de lengte van de rokjes betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben volledig voor 't experiment! En ja, soms slaat het al eens tegen...
    Van deze zou ik zeggen: geef het nog even, misschien wordt ie wel weer hot!
    Ik vind het super schattig eigenlijk. 't steekt zo schoon af tegen 't "karaktertje" :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Schoontje hoor! De Lena ligt hier ook geknipt en wordt morgen in elkaar gestoken. Weliswaar de blouse-versie want ze komt onder mijn eerder gemaakte tuinbroek. Is het eerste patroontje uitbhet boek dat ik maak, hopelijk valt het mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik vind het toch een mooi kleedje hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. het is een super jurkje.... dat inkorten zou ik even mee wachten ...tegen augustus kan het perfect zijn!
    mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  11. aha, een jongedame met pit, zo zien we ze graag! En volgens mij is ze ook wel erg blij met dat kleedje hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het eerste wat ik dacht... Gave combi!! Ik zou hier niet over twijfelen! Zo zie je maar weer, smaken en stijlen verschillen. Iets korter... Ja, dat zou ik wel doen, denk ik. Ze heeft ook nog een pamperkontje denk ik? Moet kunnen dan, al zeg ik het zelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nee natuurlijk gooi je dat niet in de vuilnisbak, gekkie!! Ik hou persoonlijk ook niet zo van 2 verschillende bewerkte stofjes in 1 jurk, maar ik vind hem toch heel geslaagd. Zeker ook door die paspel!

    En ik herken mijn Lola in jullie meiske. Ook net een jongen soms. Als ze thuiskomt uit school is het net of ze de hele dag in de modder heeft liggen rollen, ze klimt overal op en in en is nergens bang voor. Enige verschil is dat ze sinds vorige week ineens geen broeken meer wil dragen. Alleen nog jurkjes en rokjes. Mij hoor je niet klagen ;-)

    Wat een supermooi kind is Eloise toch hè!!

    Ps en mijn 1e jurk uit dat boek was uiteraard de.....Lola!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een lief complimentje!

      Wat het karaktertje betreft: zo is er altijd wel leven in huis, saai is het nooit :-)

      Verwijderen
  14. ook ik vind het echt wel mooi!! Zit precies ook gemakkelijk, niet altijd evident bij kleedjes hé! klimmen maar Eloise, stoere meisjes met kleedjes aan , zo hebben we ze het liefst!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De vuilnisbak? Nee toch? Ik zeg 5 cm van de zoom af en helemaal hot!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je bent je eigen grootste criticus zeggen ze hè. Ik zie niet wat er mis mee is; superleuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mijn eerste reactie was ook eerder 'Euhmm misschien toch eerder een NO...'. Maar hoe meer foto's ik zag van jouw tomboy in haar nieuwe kleedje, hoe mooier ik het begon te vinden. En tis toch wel degelijk een HOT op het einde van je blogbericht! Jij doet vaak wat ik nooit doe, stofjes combineren! Misschien moet ik er maar eens een voorbeeld aan nemen want het zijn altijd verrassende kleertjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer vaak stoffen samen te leggen om zo eens 'iets anders' te creëren, soms geslaagd, soms iets minder, maar altijd verrassend zoals je zegt :-)

      Verwijderen
  18. Prachtig jurkje! Ik zal die Lena ook eens moeten bovenhalen precies!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat in de vuilbak... No way dit is zeker en vast HOT en de lengte dat zal snel genoeg ok zijn. Anders een extra zoompje in maken met grote steken die je als ze wat gegroeid is kan losmaken. Zo heeft ze langer geniet van dit mooie kleedje en dan zijn jou gedachten daar tegen ook al helemaal anders over dit kleedje.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik volg hierboven. Ietsie korter en dan heb je een zalig leuke jurk!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. HOT! Het enige wat ik eventueel anders had gedaan, was de stof van bovenstukje en rokje omwisselen (de meest drukke stof kiezen voor het kleinste oppervlak), maar verder is de combinatie heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Maar kijk, wat een pit! Super! Het rokje mag inderdaad een beetje korter. (Dat klimt gemakkelijker!)
    Zus 1

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zeker aan doen! Al zou ik het rokje nog inkorten. Zeker op die leeftijd mag er wat meer pit in zitten. Misschien doen zoals Greetje zei, een tijdelijk extra zoompje maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Toch mooi hoor! Ik maakte dit kleedje ook (in een veeeeel klassiekere versie, ben eigenlijk zeker zoveel fan van de jouwe) en het past inderdaad heel mooi bij de kleutermeisjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!