Pastel cardigan

Niet zo lang geleden ging ik een namiddagje shoppen met vriendinnen in Antwerpen. In één van de vele winkeltjes die we bezochten spotten we een prachtige gebreide cardigan.
Het prijskaartje was al even prachtig. Ongeveer 200 euro, dat was even slikken.
Let wel, de cardigan was handgemaakt, dus het prijskaartje was helemaal terecht als je de prijs van de wol en de brei-uurtjes in acht neemt... maar ondergetekende dacht; "dat kan ik zelf ook wel".De volgende dag ging ik op zoek naar de wol en zo kwam ik terecht bij de Kid Annell 3194 mohair; muti-color en exact de kleurtjes die ik zag bij de cardigan uit de winkel.

Ik nam mijn eigen breipatroon erbij, de Cosy Cardigan (klik hier voor de link), en na 4 avonden breien met lekker dikke priemen en 1 avondje mazen (het hatelijkste werkje als u het mij vraagt...) had ik mijn eigen warme cardigan. Net zoals die van de winkel.


Ik gebruikte 14 bolletjes wol voor deze vest en breide met 3 draden tegelijkertijd.
Tijdens de winter draag ik hem onder een jas en in de lente zal dit mijn jasje worden. Zalig toch!Mama is zacht zei Oliver...Eloise wou ook absoluut op de foto, incognito weliswaar.

Ik ben super tevreden met het resultaat. Mijn volgende breiproject zit ook al in mijn hoofd: deze cardigan met hevig contrasterende colorblocks.
... maar eerst nog de sjaal afwerken waar ik al een hele poos mee bezig ben :-)


Dusssss... samenvattend:
Wol: Kid Annell Mohair 3194 - oa te koop bij Julija's Shop


Reacties

 1. Echt helemaal fan, zalige kleurtjes! Heerlijk dat je dacht: dat kan ik zelf wel, ik loop zo ook steeds door de winkels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik voel een steek van jaloezie wanneer ik deze zie passeren... Wat mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog altijd met diezelfde sjaal van anderhalf jaar geleden bezig 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Maar daar heb ik het geduld niet voor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een mooi wolletje! Staat je leuk,
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige cardigan. Een klein vraagje ivm de wol. Ik lees dat je de cardigan maakt met naalden nummer 10 en 12. Via de link van de wol zie ik dat de wol geschikt is voor naalden 4.5 a 5. Maar dat lukt dan ook perfect met de dikke naalden, of moet je ergens extra aandacht voor hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Sofie, je kan enkel breien met dikkere naalden als je meerdere draadjes tegelijk breit. Ik breide deze cardigan met drie bolletjes tegelijk. Succes ermee!

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie. Ik zal eerst nog wat verder moeten oefenen met breien dan, heb nog niet zo heel veel brei-ervaring 😉

   Verwijderen
  3. Prachtig Annick ! Mijn tweede dochter zou compleet weg zijn van deze Unicornlook .

   Verwijderen
 7. Heb het garen net gekocht, ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt dat je kwam kijken! Thank you so much for your visit!

Populaire posts